14.09.2019 | 1. SŽNL
Dober štart bi rade nadgradile proti prvakinjam

Pred ekipo ŽNK Krim RollJet je nova tekma, nova preizkušnja – v 4. krogu Ljubljančanke odhajajo v goste pokalnim in državnim prvakinjam vrsti ŽNK Nova Pomurje Beltinci. Pred kamerami, prenos se začne ob 11.00, bomo videli ponovitev majskega finala pokala, ki je bil v Celju.

SŽNL, 4. krog, 15.9.
Ajdovščina – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
Koper Obala – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Maribor Tabor (16.00)

Lestvica strelk po 3. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 11
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 7
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 6

Tri tekme, toliko zmag

Kako se bodo krimovke odrezale na gostovanju, bo v določeni meri odvisno tudi od izkušene Lucije Grad, za katero je že 255 tekem v SŽNL, dosegla pa je 138 golov. V tej sezoni je na treh tekmah prispevala štiri. „Nad uvodom v sezono se ne moremo pritoževati. Boljše ne bi moglo biti,“ pove Lucija, ko se pred 4. krogom ozre na zmagi proti Radomljam, Mariboru in Ajdovščini. S serijo bi rade nadaljevale, vedo pa, da jih čaka zahtevno gostovanje.

„V tem tednu smo zelo dobro trenirale in se kvalitetno pripravile na nedeljsko tekmo. Dejansko si želimo, da pokažemo, kaj dejansko znamo in zmoremo,“ razmišlja Lucija Grad. Želi si, da se tekmic, ki so po njenem mnenju dalj časa skupaj in tudi izkušenejše, ne ustrašijo.

Premalo samospoštovanja

„Mi smo mlada ekipa. Opažam pa, da se naša dekleta premalo zavedajo svojega nogometnega potenciala! V določenih situacijah se premalo zavedajo svojih kvalitet, to nas včasih tudi pokoplje,“ priznava Lucija Grad, ki se tekme veseli, pravi pa, da so tekmice tudi dobro preučile in da so pripravile nekaj variant, kak odigrati.

„Pričakujem, da nas bodo uvodoma domačinke pritisnile in skušale s hitrim zadetkom določiti tek tekme. Bistveno je, da zdržimo teh uvodnih 20 minut. Potem se bodo tudi njim zatresle noge,“ meni Gradova, ki pohvali treninge in razvoj ekipe.

„Delamo v pravo smer,“ še pristavi nekdanja reprezentančna branilka.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.
  • 29.04.2024 | 1. SŽNL
    Dan po naslovu pogled usmerja v Evropo
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago proti ŽNK Ljubljana prišle do 11. naslova državnih prvakinj v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do lovorike jih je popeljal trener Vladimir Kokol, ki je ob koncu minulega koledarskega leta nasledil Bojana Jančarja.

DELI NA