04.02.2019 | Ženska tekmovanja
Do 1. mesta ŽNK Maribor in ŽNK Cerklje

V Cerkljah in v Apačah sta bila minuli vikend turnirja zimske lige, ki poteka v tekmovalnem letu 2018/19 pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Tokratna organizatorja gostitelja sta bila ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Cerklje.

V Apačah je v soboto, 2. februarja, potekal drugi turnir Zimske ženske lige za dekleta do 15 let, sodelovalo je šest ekip. Ob dveh ekipah Pomurja so svoje znanje predstavila še dekleta Krima, Maribora, Olimpije in Ptuja. „Že pogled na listo prijavljenih ekip je dal slutiti, da bo turnir zelo zanimiv, kar so dekleta tekom tekmovanja potrdila tudi na parketu. Spremljali smo niz izjemno tesnih obračunov, saj se je pet od 15 tekem končalo z delitvijo točk, še pet pa z minimalno zmago ene od ekip. V zadnji krog turnirja so neporaženi vstopili Krim, Maribor in Pomurje 1, nekaj presenečenj pa sta pripravili tudi ekipi Olimpije in Ptuja, ki sta pomembno vplivali na boj za vrh lestvice. Za zmago na turnirju so se v dvoboju zadnjega kroga udarile Mariborčanke in Krimovke, ki so doživele tesen poraz, Štajerke pa so se razveselile prvega mesta. Mariborčanke so zbrale deset točk, z eno manj se je na drugo mesto zavihtelo ravno tako neporaženo Pomurje 1, ljubljanski dvojec pa je turnir sklenil z osmimi točkami. Ker sta se ekipi Krima in Olimpije na medsebojni tekmi razšli z neodločenim izidom, je o tretjem mestu odločala gol razlika z vseh tekem, zato je tretje mesto pripadlo Krimovkam. Isti kriterij je odločil tudi boj za peto mesto, ki je pripadlo Ptujčankam, na šesto mesto pa so se uvrstile mlajše Pomurke,“ so sporočili organizatorji.

Nagradi v Maribor

V štajersko prestolnico sta romali tudi individualni lovoriki. Priznanje za najboljšo vratarko je prejela Iva Kocijan, ki na petih tekmah ni prejela zadetka, izkazala pa se je tudi z doseženim golom. Nagrada za najboljšo igralko turnirja je romala v roke Anje Eferl, ki je ob koncu turnirja odločila tekmi z Olimpijo in Krimom.

Podeljevala Nuša Ladinek

Pokale, ki jih ji je zagotovila MNZ Murska Sobota, priznanja in nagrade je podelila Nuša Ladinek, trenerka članske ekipe ŽNK TELEMACH GMT Beltincev in pomočnica selektorja A reprezentance Slovenije. Izenačen turnir je ponudil borbeno predstavo vseh akterk, ki pa je ostala v okvirjih »Fair-play« pravil, za kar je poskrbela tudi sodnica Nina Cifer.

Končni vrstni red: ŽNK Maribor, ŽNK Pomurje 1, ŽNK Krim, ŽNK Olimpija, ŽNK Ptuj, ŽNK Pomurje 2
Najboljša igralka: Anja Eferl (Maribor)
Najboljša vratarka: Iva Kocijan (Maribor)

Zmaga ostala doma

Na turnirju deklet v Cerkljah so sodelovale štiri ekipe. Prvo mesto je osvojila ekipa Ženskega nogometnega kluba Cerklje. Po kazenskih strelih, ki so določili zmagovalca turnirja, so premagale ekipo Primorja Ajdovščine, tretje mesto je osvojila ekipa Gažona.

„Turnir se je odvil v duhu Fair playa in brez večjih zapletov,“ so zapisali v taboru ŽNK Cerklje.

Končni vrstni red: ŽNK Cerklje, ND Primorje Ajdovščina, Gažon, ŽNK Cerklje 2

Tekst: ŽNK Telemach GMT Beltinci, ŽNK Cerklje
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci, ŽNK Cerklje

SORODNE NOVICE

 • 12.02.2020 | Ženska tekmovanja
  Pika na i Zimski ženski ligi
  Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju s klubi organizirala turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Ekipe so bile regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta bila na sporedu po dva turnirja, Tekmovanje se je začelo v kategoriji DU15 v Novi Gorici in v Mariboru, sklenilo pa v kategoriji DU13 v Radljah ob Dravi in Cerkljah.
 • 06.02.2020 | Ženska tekmovanja
  V Apačah in Dobravljah pika na i sezoni DU15
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos v sodelovanju s klubi organizira turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Minuli vikend se je sklenilo tekmovanje v kategoriji U15. Turnirja sta gostila ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje.
 • 01.02.2020 | Ženska tekmovanja
  U11 na Prevaljah in v Velesovem
  V tem vikendu sta organizatorja turnirjev U15 ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje. Minuli vikend pa so bila dekleta na Prevaljah in v Velesovem, v prvem planu pa tekme dekliških ekip U11.
 • 22.01.2020 | Ženska tekmovanja
  Uspešno v Dobravljah in Celju
  V kategoriji U13 sta uvodni zmagi na turnirjih pripadli ekipama ŽNK Radomlje in ŽNK MB Tabor.
 • 14.01.2020 | Ženska tekmovanja
  Uspešen začetek v Mariboru in Novi Gorici
  Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, uvodni tekmovanji sta bili v Novi Gorici in v Mariboru.
 • 11.01.2020 | Ženska tekmovanja
  V Novi Gorici in Mariboru začetek Zimske ženske lige
  Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, tekmovanje se začenja danes, sklene pa februarja. Uvodna turnirja DU15 sta v Novi Gorici in v Mariboru.
 • 17.06.2019 | Ženska tekmovanja
  Po turnirju deklic U11 in seminarju v Dravogradu
  V skupini 1 so nastopili ŽNK Savinja Picerija Oliva, NK Fužinar, ŽNK Goričko Stanjevci 1, ŽNK Radomlje Rumene, ŽNK Vrhnika in DNK Trbovlje, v skupini 2 so se merili ŽNK Savinja Peskokop Kepa, ŽNK Radomlje Rdeče, ŽNK Goričko Stanjevci 2, ŽNK Goričko Stanjevci 3, ŽNK Maribor in NŠ NK Radlje.
 • 18.04.2019 | Ženska tekmovanja
  V Trbovljah uspel turnir za deklice U11
  Minulo nedeljo je v Trbovljah potekal 3. turnir NZS za deklice U11. Med seboj so se pomerile nogometašice ŽNK Goričko Stanjevci Zmagovalke, ŽNK Maribor, NK Fužinar, ŽNK Vrhnika in DNK Trbovlje. Pet klubov je s sedmimi ekipami odigralo 21 tekem.
 • 12.02.2019 | Ženska tekmovanja
  Za prihodnost ženskega nogometa se ni potrebno bati
  V Dobravljah in Radljah sta bila minuli vikend turnirja zimske lige, ki je potekala v tekmovalnem letu 2018/19 pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA