02.02.2024 | Ženska tekmovanja
Po dekliških turnirjih U13 in U15

Januar in februar minevata tudi v znamenju turnirjev mlajših dekliških selekcij. Za nami so turnirji v Dobravljah (U13), Cerkljah (U15) in Radljah (U13). Prihajajoči nedelji prinašata še turnirja selekcij U11 (4.2. v Beltincih in 11.2. v Dobravljah) in U15 (11.2. v Beltincih).

V Dobravaljah

V preteklem vikendu se je v telovadnici OŠ Dobravlje odvil zimski nogometni turnir za deklice do 13. leta starosti. Poleg domačega Primorja sta na turnirju nastopili še ekipi iz prestolnice, Krim in Ljubljana, s po dvema selekcijama pa sta se predstavila Koper in Cerklje. Naslova najboljših so se razveselile nogometašice ekipe Cerklje 2, na drugem in tretjem mestu pa sta ji sledili obe koprski ekipi. Domače Hčere burje so turnir zaključile na petem mestu Organizator turnirja je podelil tudi nagrado za najbolj športno potezo na turnirju, ki si so je s svojo poštenostjo prislužila Nina Stupan (ŽNK Cerklje). Turnir je organiziral ND Primorje.

V Cerkljah

V soboto so v športni dvorani Občine Cerklje na Gorenjskem organizirali nogometni turnir za dekleta do 15. leta starosti. Turnirja so se ob dveh domačih ekipah udeležile tudi ekipe iz ŽNK Šenčur, NK Krim, ŽNK Žalec, ŽNK Ljubljana in ŽNK Gažon. Na njem smo lahko videli številne odlične poteze igralk iz vseh ekip. Vsaka ekipa je odigrala 6 tekem, po koncu pa smo podelili pokale za prva tri mesta. Zmage se je veselila ekipa NK Krim, sledile so ji ŽNK Cerklje 2, ŽNK Gažon, ŽNK Šenčur, ŽNK Žalec, ŽNK Cerklje 1 in ŽNK Ljubljana. Turnir je organiziral ŽNK Cerklje.

V Radljah ob Dravi

V Radljah ob Dravi pa je potekal turnir U13. Na turnirju je sodelovalo pet ekip. Slavile so domačinke ekipa NŠ ŽNK Radlje, za njimi pa so se zvrstile ekipe ŽNK Maribor, ŽNK Noah Houses Aluminij, NŠ Mura in WFC Ptuj. Ekipe so prejele, pokale za prva štiri mesta. Turnir je organiziralo Športno društvo Radlje ob Dravi.

Tekst: D.P.
Foto: ND Primorje, ŽNK Cerklje in Športno društvo Radlje ob Dravi

SORODNE NOVICE

 • 08.03.2024 | Ženska tekmovanja
  V Radomljah in Kamniku več kot 700 nogometašic
  Enajsta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja MEDEX CUP 2024 je zopet navdušila. V dveh dneh je v Radomljah in Kamniku svoje nogometno znanje prikazalo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
 • 02.03.2024 | Ženska tekmovanja
  Že 11. turnir po vrsti
  Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
 • 06.02.2024 | Ženska tekmovanja
  Praznik ženskega nogometa v Kidričevem
  V športrtni dvorani v Kidričevem sta za praznik ženskega nogometa poskrbeli Osnovna šola in vrtec Hajdina skupaj z ŽNK Aluminij. Festivala ženskega nogometa se je udeležilo 66 deklic, ki so uživale v nogometni igri. Najmlajše deklice, ki vadijo na naši šoli v okviru programa Uefa playmakers, so se pokazale gledalcem na svoji prvi javni tekmi.
 • 25.08.2023 | Ženska tekmovanja
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so se v sredo, 23.8.2023 na strokovnem sestanku zbrali vodje mladinskih programov klubov v ženskih tekmovanjih.
 • 05.06.2023 | Ženska tekmovanja
  ŽNK Posavje do naslova državnih prvakinj
  Z zaključnim turnirjem DU13 se je sklenilo državno prvenstvo. Sklepni turnir je potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdu, naslova državnih prvakinj pa so se veselile nogometašice ŽNK Posavje, srebro je osvojila ekipa ŽNK Gažon Koinstal, bron pa ŽNK Podravje Aluminij.
 • 08.03.2023 | Ženska tekmovanja
  Rekordno število nogometašic
  Deseta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2023, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje tradicionalno organizira v začetku marca, je bila polna mejnikov, v lepem vremenu pa je bil v ospredju odličen nogomet okrog 600 deklet.
 • 07.03.2023 | Ženska tekmovanja
  Zmaga za ŽNK Žalec
  Tekmovanje je potekalo v Športni hiši Radlje ob Dravi. V skupini A so tekmovale ekipe ŽNK Žalec, NŠ ŽNK Radlje, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko; v skupini B pa ŽNK Obala Koper, ŽNK Mura, ŽNK Maribor in ŽNK Podravje.
 • 02.03.2023 | Ženska tekmovanja
  V Radomljah 600 mladih nogometašic
  Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.
 • 28.02.2023 | Ženska tekmovanja
  Peterica igrala v Kidričevem
  Minulo soboto je Ženski nogometni klub Podravje pripravil zimski dvoranski nogometni turnir deklet za selekcijo DU11. Na turnirju je sodelovalo pet ekip: Podravje Aluminij, Radlje, Koper Obala, Mura Nona bele in Mura Nona črne.

DELI NA