06.02.2024 | Ženska tekmovanja
Praznik ženskega nogometa v Kidričevem

Aluminij je bil v znamenju ženskega nogometa. V športtni dvorani v Kidričevem sta za praznik ženskega nogometa poskrbeli Osnovna šola in vrtec Hajdina skupaj z ŽNK Aluminij. Festivala ženskega nogometa se je udeležilo 66 deklic, ki so uživale v nogometni igri. Najmlajše deklice, ki vadijo na naši šoli v okviru programa Uefa playmakers, so se pokazale gledalcem na svoji prvi javni tekmi.

V glavnem delu turnirja so nastopale šolske ekipe punc do 13 let. Sodelovale so OŠ Hajdina, OŠ Breg, OŠ Juršinci, OŠ Markovci, OŠ Ljudski vrt in OŠ Kidričevo.

Pohvalna organizacija

Vse ekipe so se pomerile med sabo, vsaka z vsako. Med tekmami so se pomerile v različnih izzivih (zadevanje okvirja vrat, žongliranje in strel s polovice igrišča), kjer so za svojo spretnost prejele tudi različne nagrade. Nagrade za spretnost sta podelila Boštjan Zemljarič, predstavnik Društva nogometnih trenerjev Ptuj in Nuša Ladinek, članica komisije za ženski nogomet Nogometna zveza Slovenije ter nekdanja slovenska nogometna reprezentantka, ki je na dogodku imela tudi predavanje za nogometašice skupaj s starši.

„Dogodek je bil pa odlično organiziran in zelo lepo je bilo videti tako število deklet, uživati v igranju nogometa. Staršem, igralkam in trenerjem sem predstavila vlogo inštruktoric NZS ter aktivnosti, ki jih izvajamo,“ je bila nad dogodkom navdušena Nuša Ladinek, NZS inštruktorica.

V revijalni tekmi starejših deklic sta se v okviru priprav na državno tekmovanje pomerili OŠ Hajdina in OŠ Kajetana Kovača Poljčane, ki sta se razšli z neodločenim izzivom. V turniskem delu pa so na koncu zmagale domačinke iz Kidričevega pred OŠ Ljudski vrt in OŠ Breg. Vsem dekletom je ob koncu medalje podelil Anton Leskovar, župan Občina Kidričevo, priložnostna darilca pa Borut Arlič, direktor NK Aluminij. Ekipa učiteljic in učiteljev OŠ Hajdina je vsem udeleženkam in tudi obiskovalcem pripravila palačinke, krofe in hot-doge.

Prava pot

„Zagotovo lahko zatrdimo, da je prvi festival več kot uspel, dekleta so uživala v igri, gledalci pa v zabavnih tekmah in lepih potezah. Verjamemo, da smo z dogodkom navdušili nekaj punc, da se vključijo v redno nogometno vadbo in s tem poskrbijo za koristno preživljanje prostega časa in za svoje zdravje ter dobro počutje. Hvala vsem dekletom, športnim pedagogom, ravnateljem, ki so si vzeli čas čez vikend, učiteljem in učiteljicam OŠ Hajdina, prostovoljcem in sodelavcem iz NK Aluminij, obiskovalcem za vzpodbudo, sponzorjem pa za podporo,“ so še dodali organizatorji.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Aluminij

SORODNE NOVICE

 • 08.03.2024 | Ženska tekmovanja
  V Radomljah in Kamniku več kot 700 nogometašic
  Enajsta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja MEDEX CUP 2024 je zopet navdušila. V dveh dneh je v Radomljah in Kamniku svoje nogometno znanje prikazalo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
 • 02.03.2024 | Ženska tekmovanja
  Že 11. turnir po vrsti
  Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
 • 02.02.2024 | Ženska tekmovanja
  Po dekliških turnirjih U13 in U15
  Za nami so turnirji v Dobravljah (U13), Cerkljah (U15) in Radljah (U13). Prihajajoči nedelji prinašata še turnirja selekcij U11 (4.2. v Beltincih in 11.2. v Dobravljah) in U15 (11.2. v Beltincih).
 • 25.08.2023 | Ženska tekmovanja
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so se v sredo, 23.8.2023 na strokovnem sestanku zbrali vodje mladinskih programov klubov v ženskih tekmovanjih.
 • 05.06.2023 | Ženska tekmovanja
  ŽNK Posavje do naslova državnih prvakinj
  Z zaključnim turnirjem DU13 se je sklenilo državno prvenstvo. Sklepni turnir je potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdu, naslova državnih prvakinj pa so se veselile nogometašice ŽNK Posavje, srebro je osvojila ekipa ŽNK Gažon Koinstal, bron pa ŽNK Podravje Aluminij.
 • 08.03.2023 | Ženska tekmovanja
  Rekordno število nogometašic
  Deseta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2023, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje tradicionalno organizira v začetku marca, je bila polna mejnikov, v lepem vremenu pa je bil v ospredju odličen nogomet okrog 600 deklet.
 • 07.03.2023 | Ženska tekmovanja
  Zmaga za ŽNK Žalec
  Tekmovanje je potekalo v Športni hiši Radlje ob Dravi. V skupini A so tekmovale ekipe ŽNK Žalec, NŠ ŽNK Radlje, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko; v skupini B pa ŽNK Obala Koper, ŽNK Mura, ŽNK Maribor in ŽNK Podravje.
 • 02.03.2023 | Ženska tekmovanja
  V Radomljah 600 mladih nogometašic
  Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.
 • 28.02.2023 | Ženska tekmovanja
  Peterica igrala v Kidričevem
  Minulo soboto je Ženski nogometni klub Podravje pripravil zimski dvoranski nogometni turnir deklet za selekcijo DU11. Na turnirju je sodelovalo pet ekip: Podravje Aluminij, Radlje, Koper Obala, Mura Nona bele in Mura Nona črne.

DELI NA