02.03.2024 | Ženska tekmovanja
Že 11. turnir po vrsti

Ženski nogometni klub Radomlje ob podpori generalnega pokrovitelja, podjetja Medex, in ostalih organizira 11. mednarodni dekliški nogometni turnir MEDEX CUP 2024.

Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.

Štiri starostne skupine

V Športnem parku Radomlje in Športnem parku Virtus v Kamniku se bodo v starostnih kategorijah DU9, DU11, DU13 in DU15 odigrali številni zanimivi nogometni dvoboji, turnir MEDEX CUP 2024 pa prinaša priložnost, da se mlada dekleta pomerijo z vrstnicami iz različnih držav in izkusijo edinstveno mednarodno nogometno izkušnjo.

Zanimanje za sodelovanje na turnirju je bilo izjemno veliko, a so kapacitete za število prijavljenih ekip omejene. Organizatorji turnirja se veselijo, da bodo imele nogometašice 23 klubov priložnost sodelovati na največjem dekliškem nogometnem turnirju v Sloveniji ter uživati v športnem duhu in prijateljstvu, ki ga prinaša MEDEX CUP 2024.

Promocija ženskega nogometa

»Že vrsto let se posvečamo promociji dekliškega nogometa, zato nam pogled na igrišča preplavljena s stotinami deklic, ki uživajo v igri na vsakoletnem turnirju MEDEX CUP, potrjuje smisel našega dela. Sporočilo, ki ga takšen turnir pošilja dekletom in širši javnosti, je neprecenljivo: dekleta so enakovredna in odlična v nogometu ter v vsem, kar si bodo prizadevala doseči v življenju. Vabimo čim več gledalcev, da se pridružijo brezplačnemu ogledu tekem z bogatim spremljevalnim programom. Skupaj ustvarimo nepozabno nogometno izkušnjo in podprimo razvoj ženskega nogometa!« poudarja Andreja Leskovšek McQuarrie, predsednica Ženskega nogometnega kluba Radomlje, ki je hvaležna za podporo vseh partnerjev.

Dvodnevnega dogodka ne bi bilo brez podjetja MEDEX, ki je najštevilčnejši dekliški nogometni turnir pri nas podprlo že lani, ob jubilejni deseti izvedbi turnirja. 

MEDEX CUP 2024 so podprli še Občina Domžale in Občina Kamnik, NLB, REAM, Triglav Zdravje, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Domzalec.si, Taxi Alma, Uki.si, Sumida, T.S. Avto, Gostilna in picerija Jaka, Kemis Plus, Helios, Tosama, Korbar catering, Krajevna skupnost Radomlje, Nogometna zveza Slovenije in drugi.

SODELUJOČI KLUBI:
Avstrija: Avstrija: GAK, SC Brunn, FCM Traikirchen, USC Schaffern in Soccer Girl Academy Kärnten.
Hrvaška: NK Istra 1961, ŽNK Rijeka, ŽNK Agram, NK NŠ Maksimir, ŽNK Slavonija, NK Pazinka Pazin, NSŽ Istra.
Madžarska: Illes Akademia Szombathely.
Slovaška: ŠK Slovan Bratislava in FC Spartak Trnava.
Slovenija: ŽNK Mura, ŽNK Aluminij, ŽNK Koper Obala, ŽNK Ljubljana, ND Primorje, NK Škofja Loka in ŽNK Radomlje.

Tekst: Medex Cup, D.P.
Foto: Medex Cup

SORODNE NOVICE

 • 08.03.2024 | Ženska tekmovanja
  V Radomljah in Kamniku več kot 700 nogometašic
  Enajsta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja MEDEX CUP 2024 je zopet navdušila. V dveh dneh je v Radomljah in Kamniku svoje nogometno znanje prikazalo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
 • 06.02.2024 | Ženska tekmovanja
  Praznik ženskega nogometa v Kidričevem
  V športrtni dvorani v Kidričevem sta za praznik ženskega nogometa poskrbeli Osnovna šola in vrtec Hajdina skupaj z ŽNK Aluminij. Festivala ženskega nogometa se je udeležilo 66 deklic, ki so uživale v nogometni igri. Najmlajše deklice, ki vadijo na naši šoli v okviru programa Uefa playmakers, so se pokazale gledalcem na svoji prvi javni tekmi.
 • 02.02.2024 | Ženska tekmovanja
  Po dekliških turnirjih U13 in U15
  Za nami so turnirji v Dobravljah (U13), Cerkljah (U15) in Radljah (U13). Prihajajoči nedelji prinašata še turnirja selekcij U11 (4.2. v Beltincih in 11.2. v Dobravljah) in U15 (11.2. v Beltincih).
 • 25.08.2023 | Ženska tekmovanja
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so se v sredo, 23.8.2023 na strokovnem sestanku zbrali vodje mladinskih programov klubov v ženskih tekmovanjih.
 • 05.06.2023 | Ženska tekmovanja
  ŽNK Posavje do naslova državnih prvakinj
  Z zaključnim turnirjem DU13 se je sklenilo državno prvenstvo. Sklepni turnir je potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdu, naslova državnih prvakinj pa so se veselile nogometašice ŽNK Posavje, srebro je osvojila ekipa ŽNK Gažon Koinstal, bron pa ŽNK Podravje Aluminij.
 • 08.03.2023 | Ženska tekmovanja
  Rekordno število nogometašic
  Deseta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2023, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje tradicionalno organizira v začetku marca, je bila polna mejnikov, v lepem vremenu pa je bil v ospredju odličen nogomet okrog 600 deklet.
 • 07.03.2023 | Ženska tekmovanja
  Zmaga za ŽNK Žalec
  Tekmovanje je potekalo v Športni hiši Radlje ob Dravi. V skupini A so tekmovale ekipe ŽNK Žalec, NŠ ŽNK Radlje, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko; v skupini B pa ŽNK Obala Koper, ŽNK Mura, ŽNK Maribor in ŽNK Podravje.
 • 02.03.2023 | Ženska tekmovanja
  V Radomljah 600 mladih nogometašic
  Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.
 • 28.02.2023 | Ženska tekmovanja
  Peterica igrala v Kidričevem
  Minulo soboto je Ženski nogometni klub Podravje pripravil zimski dvoranski nogometni turnir deklet za selekcijo DU11. Na turnirju je sodelovalo pet ekip: Podravje Aluminij, Radlje, Koper Obala, Mura Nona bele in Mura Nona črne.

DELI NA