11.11.2016 | 2. SNL
Brežice napadajo vodilni Triglav

Prvoligaši so sredi reprezentančnega premora, zadnjega v tem letu, tekmovalne obveznosti pa se nadaljujejo za klube v 2. SNL. Drugoligaše do zimskega premora ločita še dva kroga. Tokrat bodo počival Dobljani, ki za vodilnim Triglavom zaostajajo še točko, a si lahko Kranjčani v dvoboju z Brežicami zagotovijo prezimitev na vrhu lestvice. Dvoboj boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na NZS.si. Že v soboto bo Veržej gostil Brda, Zarica bo po prekinitvi zmagovalnega posta gostovala v Ankarana, v nedeljo pa se bodo udarili še Novomeščani in Ptujčani.

Sobota, ob 14.00: FARMTECH VERŽEJ - BRDA
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Marko Rojc (Brda)

Ob Muri bo v sobotnem popoldnevu odigran dvoboj spodnje polovice lestvice. Veržej bo pričakal Brda in skušal v obračunu z letošnjim novincem prekiniti slabšo serijo. Prleki so, če ne upoštevamo drugega srečanja z Zavrčem, v zadnjih štirih krogih vknjižili zgolj točko, kar je veržejsko zasedbo pahnilo na nehvaležno deveto mesto, saj je Zarica s tretjo zmago sezone skočila pred Veržejce. Mlado prleško moštvo ima že celotno sezono precejšnje težave v napadu, saj so Luka Vindiš in soigralci dosegli devet zadetkov. S precej boljšo realizacijo se sicer ne morejo pohvaliti niti Brici, četa trenerja Tončija Žlogarja, ki bo na najdaljšem gostovanju sezone pogrešal Marka Rojca, je doslej 11-krat zatresla mrežo nasprotnika. To pomeni, da se bosta na Čistini srečali ekipi z najbolj skromnim napadom. V skladu s tem se je tudi prvi letošnji obračun sobotnih tekmecev zaključil brez golov, bilo je 0:0.

Sobota, ob 14.00: ANKARAN HRVATINI - ZARICA KRANJ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: Robi Gajšek (Ankaran Hrvatini) ter Elvis Beganović (Zarica)

Za razliko od Veržeja in Brd imajo Ankarančani precej manj težav z doseganjem zadetkov. Primorci se sicer ne morejo več pohvaliti z nazivom najučinkovitejšega moštva lige, a so po zmagi izpred dveh tednov, ko so z 1:0 ugnali Dravo, še edina ekipa lige, ki je gol dosegla na prav vseh tekmah letošnje sezone. Tako kot za Triglavom, je tudi za Ankarančani (in Brici) dvotedenski premor, saj vremenske razmere niso dovoljevale izpeljave nedeljskega srečanja v Vipolžah. Tako je imel tudi Matej Zemljak nekaj več časa, da znova nastavi svoje merilne naprave in prekine serijo štirih tekem brez doseženega zadetka. Z 11 goli tretji strelec lige je bil tudi osrednji junak ankaranske zmage nad Zarico, ki so jo oranžni na Gorenjskem po preobratu ugnali z 2:3. Kranjčani na Obalo prihajajo opogumljeni z brežiškim skalpom, saj so varovanci trenerja Janeza Zupančiča z golom Matica Mlakarja po devetih neuspešnih poskusih vknjižili tretjo zmago sezone in skočili na osmo mesto, pred Veržej.

Nedelja, ob 14.00: KRKA - DRAVA PTUJ
Sodnik: David Šmajc
Prepoved nastopa: Adnan Bašić in Nastja Čeh (Drava)

Na novomeškem Portovalu bo odigran dvoboj sredine lestvice. Šestouvrščena Krka bo pričakala mesto višjeuvrščeno Dravo, ki pa bo v dolenjsko prestolnico pripotovala pošteno oslabljena. Simon Sešlar bo namreč v začetni enajsterici pogrešal izjemno pomembna aduta. Zaradi štirih rumenih kartonov sta jesenski del sezone – Drava bo v 16. krogu prosta – izpustila Nastja Čeh, ki je pri 38 letih še vedno prva violina na zelenici, ter Adnan Bašić, z devetimi zadetki četrti strelec lige. Iztok Kapušin nima težav s kaznovanimi igralci, zato pa je moral med tednom povzdigniti samozavest svojih varovancev, ki so v Dobu doživeli najvišji poraz sezone in zdrsnili v spodnji dom prvenstva. Precej bolje gre v zadnjih tednih Ptujčanom, saj so kurenti ob minimalnem porazu v Ankaranu ugnali donedavne konkurente, Brda, Zarico in Veržej, ter omenjeni trojici pobegnili na varnejšo razdaljo. Septembrski dvoboj so po preobratu dobili Novomeščani, v drugem polčasu je z dvema goloma za zmago poskrbel Marko Brekalo, prvi strelec Krke.

Nedelja, ob 14.00: TRIGLAV KRANJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: Adis Hadžanović in Tin Martić (Brežice)
Spletni prenos: NZS.si

V nedeljo popoldne bo jasno, če si bo Triglav že krog pred koncem jesenskega dela zagotovil prezimitev na vrhu razpredelnice 2. SNL. Kranjčani so po prostem vikendu še točko pred tokrat prostimi Dobljani, ki pa bodo nasproti orlov stali v zadnjem jesenskem krogu. Kranjčani bi si tako z zmago proti Brežicam že zagotovili zadostno prednost pred prvim zasledovalcem, ki je po vzoru Triglava z začetka letošnje sezone v izjemnem nizu sedmih zaporednih zmag. V taboru Triglava so se lahko pohvalili z desetimi zaporednimi slavji, temelje pa je nekoliko zamajal poraz v zdaj Kranjčanom že tradicionalno neugodnem Ankaranu, ki mu je sledil še presenetljiv remi z Veržejem. Varovanci trenerja Siniše Brkića so se v zmagovalne tirnice vrnili na Dolenjskem, ko so z dvema goloma Mateja Potokarja premagali Krko.

S 15 goli vodilni strelec lige je bil pred tedni že uspešen tudi v dvoboju s tokratnim nasprotnikom. Obračun v Brežicah je ponudil pet zadetkov, kar trije pa so padli po strelih z bele točke, na koncu pa so bili z izidom 1:4 uspešnejši Gorenjci. Pred Brežičani je v nedeljo še drugi zaporedni obračun s kranjskim drugoligašem. Pred slabim tednom so morali Posavci priznati premoč Zarici, ki je v Brežicah slavila sploh prvo zmago po devetih tekmah z osvojeno točko ter Robertu Drugoviču in soigralcem zadala še četrti poraz sezone. Kljub temu so letošnji novinci v drugoligaški konkurenci zadržali četrto mesto, ki ga ohranjajo z 19 osvojenimi točkami. Brežiška četa bo v gorenjski prestolnici sicer pogrešala dva pomembna aduta, po štirih rumenih kartonih bo moral počivati Tin Martić, medtem ko je Adis Hadžanović sobotno srečanje sklenil predčasno, z rdečim kartonom. V domačem taboru nimajo težav s sestavo enajsterice.

Siniša Brkić, trener Triglava: »Skozi ves teden smo ponavljali, da se nam takšna tekma, kot je bila proti Veržeju, ne sme več ponoviti. Brežice so čvrsta, dobra in izkušena ekipa, a igramo doma in brez dvoma bomo imeli premoč v posesti. Pomembno bo, da bomo igrali hitro, v globino ali na krila, kjer moramo pošiljate številne predložke, ob tem pa poskušati tudi s streli z razdalje. Le tako bomo tekmeca prisilili na napako. Fantje so sprejeli, kaj želimo od njih, in pričakujem nadgradnjo predstave iz Novega mesta, kjer smo bili zelo dobri. Pomembno bo, da se bomo držali dogovora in bili pravi, v tem primeru se za rezultat ne gre bati.«

Tekst: NZS
Foto: NK Brežice/Darko Kodrič

SORODNE NOVICE

DELI NA