13.05.2016 | 2. SNL
2. SNL: Tudi v Kranju o naslovu

V Prvi ligi Telekom Slovenije bi lahko jutri dočakali odločitev o naslovu prvaka, nekaj podobnega pa velja tudi za drugoligaški spored. Predzadnji, 26. krog prvenstva Radomljanom ponuja zaključno žogico. Mlinarji bi v obračunu s Triglavom lahko potrdili vrnitev med prvoligaše.

Sobota, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ – KALCER RADOMLJE

Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: Gašper Udovič (Triglav) ter Gal Primc (Radomlje)

Varovancem trenerja Dejana Djuranovića zadostuje že točka, saj bi imeli Radomljani ne glede na razplet tekme Aluminija in Tolmina krog pred koncem sezone pred najbližjim zasledovalcem vsaj tri točke prednosti. Ob tem gredo na roko Radomelj tudi rezultati v medsebojnih tekmah s Kidričani, ki so priložnost za približanje vrhu lestvice zamudili v minulem krogu, ko se je dvoboj vodilnega dvojca zaključil z delitvijo točk. A tudi Kranjčani ne bodo kar tako oddali točk, saj se z Dravo in Aluminijem borijo za drugo mesto in kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Radomljani, ki bodo v gorenjski prestolnici zaigrali brez Gala Primca, so se s Triglavom že opekli, saj so varovanci trenerja Siniše Brkića z izidom 2:0 dobili obe tekmi. Pri domačih bo manjkal Gašper Udovič, ki je odločil dvoboj na Ptuju.

Sobota, ob 17.00: ALUMINIJ – TKK TOLMIN

Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: Jaka Lipužič Bratuž (Tolmin)

V Kidričevem bo odigran dvoboj, ki lahko vpliva tako na boj za mesta pri vrhu in dnu lestvice. Drugouvrščeni Aluminij, ki je z remijem v Radomljah niz neporaženosti podaljšal že na 12 tekem, gosti Tolmin, ki se krčevito bori za obstanek. Četa trenerja Bojana Špehonje si v boju za drugo mesto ne sme privoščiti spodrsljaja, saj sta Drava in Triglav zgolj točko zadaj. Posoški drugoligaš se je po minulem krogu znova zavihtel na rešilno osmo mesto, pred Ankaran, ki pa ima enako število točk kot Tolmin. Gostje, ki bodo na Štajerskem znova pogrešali Jaka Lipužič Bratuža, so jeseni z goloma Amarachija Osujija in Bobana Kucalovića Aluminiju že vzeli mero, v Kidričevem pa so se zmage v prvi tekmi sezone veselili gostitelji.

Sobota, ob 17.00: DRAVA – ŠENČUR

Sodnik: Štefan Fekonja
Prepoved nastopa: David Lonzarić (Drava) ter Denis Bašić (Šenčur)

Brez upov na naslov prvaka po dveh zaporednih porazih dva kroga pred koncem prvenstva niso niti Ptujčani. A v taboru Drave morajo ob pogoju, da v sobotnem popoldnevu premagajo Šenčur, upati še na zmago Kranjčanov. Tako bi imeli Nastja Čeh in soigralci v zadnjem krogu priložnost, da z novim skalpom Radomelj skočijo pred trenutno vodilno moštvo, a v četveroboju ne gre pozabiti niti na Triglav in Aluminij. Kot zapisano, četo trenerja Damjana Vogrinca v zadnji domači tekmi čaka dvoboj s Šenčurjem, ki dva kroga pred koncem sezone nima več možnosti za obstanek. Šenčurjani namreč za Ankaranom in Tolminom, ki bosta očitno obračunala za rešilno osmo mesto, zaostaja že šest točk, ob tem pa ima primorski dvojec boljše rezultate v medsebojnih tekmah z Gorenjci. V domači zasedbi bo zaradi prepovedi igranja manjkal David Lonzarić, pri gostih ne bo Denisa Bašića.

Sobota, ob 17.00: FARMTECH VERŽEJ – ANKARAN

Sodnik: Matej Vojska
Prepoved nastopa: Nino Kouter (Veržej)

Medtem ko bodo Tolminci z enim očesom pogledovali v Veržej, bodo Ankarančani upali na ugoden razplet srečanja v Kidričevem. Primorski dvojec se bo namreč na daljavo udaril za čim boljše izhodišče v zadnjem krogu sezone, ko bodo Ankarančani gostili Dob, Tolminci pa se bodo na Brajdi pomerili s Triglavom. V primeru tolminske zmage bi bil poraz v Veržeju za zasedbo ankaranskega stratega Vlada Badžima že usoden, saj so posoški nogometaši dobili dve medsebojni tekmi z Ankaranom. Dva poraza so Ankarančanom zadali tudi nogometaši Veržeja, ki pa v zadnjih tednih na domačem igrišču niso blesteli. Prleki so se na domači zelenici v celotni sezoni razveselili vsega dveh zmag, z desetimi točkami pa so varovanci trenerja Zlatka Gaborja najskromnejše domače moštvo lige. Za nameček bo pri domačih manjkal še Nino Kouter.

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB – ZARICA KRANJ

Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Jan Češnjevar, Klemen Kunstelj, David Lukanc, Klemen Nemanič, Albert Račić in Marko Lunder (Dob) ter Darko Djukić (Zarica)

Če bodo v taboru Veržeja pogrešali pomembnega Koutra, bodo v predzadnje dejanje sezone močno zdesetkani krenili Dobljani. Domači strateg Damjan Romih bo moral pri sestaviti enajsterice za dvoboj z Zarico upoštevati dejstvo, da bodo zaradi prepovedi igranja tekmo s Kranjčani izpustila kar šesterica nogometašev. Dvoboj z Zarico bodo izpustili Jan Češnjevar, Klemen Kunstelj, David Lukanc, Klemen Nemanič, Albert Račić in Marko Lunder, nekaj zadnjih tekem pa v golu Doba ni bilo niti izkušenega Albina Vezirovića. V popolni zasedbi ne bodo nastopili niti Kranjčani, saj bo trener Janez Zupančič, ki je rdeče vrage po povratku popeljal do dveh pomembnih zmag, pogrešal Darka Djukića. Gorenjci imajo možnost, da z zmago krstno drugoligaško sezono podaljšajo vsaj še za eno sezono, medtem ko Dobljani višje od petega mesta ne morejo več.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija s pomembno zmago ujela Kraševce, Nafta le do točke
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ljubljančani pa so z zmago izenačili točkovni izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA