23.08.2010 | 2. SNL
2. SNL: Aluminij in Dravinja na vrhu

Nogometaši Aluminija in Dravinje Kostroj so po treh krogih s sedmimi točkami na vrhu lestvice 2. slovenske nogometne lige. Aluminij je v 3. krogu v gosteh premagal Šmartno s 4:0, Dravinja pa je bila z 1:0 boljša od Krškega.

Na preostalih tekmah je Šenčur s 3:1 ugnal Roltek Dob, Mura 05 in Bela krajina sta se razšla z neodločenim izidom 0:0, Drava pa je bila z 2:1 boljša od Interblocka.

DRAVINJA KOSTROJ - KRŠKO 1:0 (0:0)
Slovenske Konjice, gledalcev 300, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Pavlič (Laze v Tuhinju) in Ajdovec (Kranj).
Strelec: 1:0 Agić (75.).
Dravinja Kostroj: Čelofiga, Vodopivec, Kos, Grašič, Hankić, Alenc (od 46. Močič), Čerenak, Ribič, Rošer, Agić (od 78. Čander), Štante (d 89. Gaber).
Krško: Ljubojević, Petric, Nastoski, Lazanski, Pilipovič (od 46. Urbanč), Lulić, Trgo, Drnovšek (od 66. Salkić), Slivšek, Gazibegović, Brdik (od 58. Mitič).
Rumeni karton: Rošer;
Rdeč karton: /.

GARMIN ŠENČUR - ROLTEK DOB 3:1 (0:1)
Šenčur, gledalcev 350, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Tompa (Turnišče) in Gabo (Martjanci).
Strelci: 0:1 Gasior (45.), 1:1 Robnik (68.), 2:1 Stanko (78.), 3:1 Stanko (92.).
Garmin Šencur: Curanović, Božič, Mušić, Kukavica (od 79. Grvala), Grbić, Ovijač (od 61. Oluič), Stranjak, Stanko, Košnik, Robnik (od 89., Frantar), Sviben.
Roltek Dob: Vezirovič, Škof, Mešanović, Češnjevar, Mešanović, Avbelj (od 79. Vrankar), Kunstelj, Kujovič (od 63. Kurež), Klopcič, Vuk, Gasior (od 52. Smolnikar).
Rumeni kartoni: Sviben, Mušić, Stranjak; Avbelj, Češnjevar, Mešanović, Škof, Vezirovič, Smolnikar, Mešanović.
Rdeč karton: Mešanović (57.).

ŠMARTNO 1928 - ALUMINIJ 0:4 (0:2)
Stadion ŠD Šmartno, gledalcev 200, sodniki, Žganec (Ljubljana), Povšnar (Zagorje ob Savi), Mikača (Višnja Gora).
Strelci: 0:1 Kmetec (20.), 0:2 Kmetec (25.), 0:3 Topolovec (80.), 0:4 Rotman (90.).
Aluminij: Bratušek, Pučko (od 60. Pranjić), Topolovec, Bingo, Bajlec, Rotman, Kmetec (od 68. Vračko), Režonja, Djokić, Rešek (od 73. Breg), Medved.
Šmartno 1928: Pusovnik, Kramar, Kompan, Omerović, Kraljevič (od 80. Plesnik), Babić, Jamnikar (od 46. Jelen), Lenošek, Veler, Podbrežnik (od 46. Mulahmetović), Mujanovič.
Rumeni kartoni: Veler, Kraljevič; Djokić.
Rdeč karton: /.

MURA 05 - BELA KRAJINA 0:0 (0:0)
Mestni stadion Fazanerija, gledalcev 800, sodniki: Glažar (Hajdina), Ploj (Miklavž na Dravskem polju), Kopajnik (Ptuj).
Strelec: /.
Mura 05: Draković, Kous, Filipović, Ramšak, Kek, Janža (od 74. Ivanič), Smodiš (od 46. Kouter), Kovač, Gruškovnjak (od 59. Benčak), Bohar, Sprečo.
Bela Krajina: Pašagič, Svilar, Žagar, Celcer, Mušič, Mitrakovič, Avdić (od 78. Dervišević), Perme, Martinović, Dežmar, Vrščaj.
Rumeni kartoni: Kous, Žagar; Celcer.
Rdeč karton: /.

LABOD DRAVA - IB INTERBLOCK 2:1 (0:0)
Mestni stadion Ptuj, gledalcev 400, sodniki Habjanič (Murska Sobota), Kmetec (Orehova vas), Kresnik (Radlje ob Dravi).
Strelci: 0:1 Rapnik (69.), 1:1 Dugolin (77.), Firer (79.).
Labod Drava: Vrečko, Perger, Marlon, Toplak (od 63. Kurež), Djaković, Dugolin, Krajnc (od 75. Zagoršek), Firer, Emeršič (od 65. Gril), Roškar.
IB Interblock: Jug, Skubic, Mihelič, Centrih, Rapnik, Žitko (od 78. Vrhunc), Fink, Selimović, Krljanović, Majcen (od 52. Valenčič), Cehić (od 64. Zadnikar).
Rumeni kartoni: Perger, Marlon, Dugolin, Gril, Roškar; Fink, MIhelič, Selimović.

Tekst: STA
Foto: Gregor Čiček

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2024 | 2. SNL
    Primorje lovi Nafto, Gorica se bo v dvoboju zgornjega dela lestvice udarila z Beltinci
    Tako kot Prva liga Telemach se tudi drugoligaško tekmovanje približuje koncu. Pred nami je predzadnji krog 2. SNL, ki ga bo zaznamoval predvsem dvoboj med Primorjem in Triglavom. Obračun v Ajdovščini boste lahko spremljali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta v reprizi pokalnega polfinala pomerili ekipi Gorice in Beltincev.
  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.

DELI NA