Kartonček za starše

Otroci so naše največje bogastvo in prihodnost. Zanje moramo poskrbeti in jim omogočiti primerne pogoje za razvoj in napredek v varnem ter prijetnem okolju. Šport ni izjema, najprej moramo poskrbeti za razvoj na področju vzgoje, šele nato pridejo na vrsto pravila nogometne igre. Usmerjenost v rezultat in pritiski okolja bodo prišli na vrsto za tiste, ki se bodo povzpeli na veliki oder vrhunskega športa in se z nogometom ukvarjali profesionalno. Do takrat pa moramo vsi odrasli poskrbeti za vzpodbudno okolje, ki omogoča razvoj in učenje.

Nihče ne vpliva na otroke bolj kot njihovi starši, ki spremljajo otrokov razvoj od njegovih prvih korakov do samostojnih odločitev. Vrednote v družini oblikujejo otrokovo osebnost bolj kot katerakoli druga aktivnost. Zato je pomembno, da v športu sodelujemo s starši in pripravimo športno okolje za otroke na način, ki ustreza tudi njim. Zmaga je na dlani, na ta način bodo otroci odrastli v zrele samostojne osebnosti in športnike s pozitivnimi človeškimi vrednotami. Da pa bodo starši lažje razumeli svojo vlogo v športu, smo na NZS pripravili kartonček z osnovnimi navodili, ki jasno in na kratko opišejo vlogo staršev v športu. Če kdo ne ve, ali se je na tekmi, treningu ali doma obnašal primerno, naj poišče svoj opis v enem izmed besednih sloganov Fair Play kartončka za starše. Če se najdete tam, ste na pravi poti.

Da pa bi bil kartonček trajen in zanimiv, smo dodali pomenljivo pesmico, ki jo lahko starši in njihovi otroci preberejo skupaj, saj opisuje, kaj je šport in kakšen mora biti športnik. Pa veliko sreče na poti vzgoje vašega otroka in mladine tudi preko športnih aktivnosti!

DELI NA