Organizacija tekmovanja

3. Slovenska nogometna liga je sestavljena iz štirih skupin. V 3. SNL - Zahod tekmuje 10 klubov iz MNZ Koper in MNZ Nova Gorica, ki se v trikrožnem sistemu 27 krogov merijo za napredovanje v 2. SNL.

Zmagovalna ekipa 3. SNL - Zahod si zagotovi pravico nastopa v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 2. SNL, v kateri zmagovalec kvalifikacij nadomesti eno od dveh zadnjeuvrščenih ekip minulega tekmovalnega leta.

V dveh kvalifikacijskih tekmah, ki potekata na prizoriščih obeh klubov, se prvouvrščena ekipa 3. SNL – Zahod pomeri z eno od treh zmagovalk 3. SNL. Pare dodatnih kvalifikacij za popolnitev 2. SNL določi žreb. Po končanem prvenstvu zadnjeuvrščena ekipa tekmovalnega leta neposredno izpade iz 3. SNL - Zahod, glede na izpadle ekipe iz 2. SNL pa lahko tudi devetouvrščena ekipa.

V tekmovanjih NZS, med katera spada tudi 3. SNL, lahko nastopajo le tisti klubi, ki so si tekmovalno pravico pridobili s športnimi rezultati in imajo ustrezno licenco NZS za nastopanje. Pogoji za pridobitev licence in postopki za izvedbo licenciranja so opredeljeni v posebnem Pravilniku NZS za licenciranje nogometnih klubov.

Pravico do napredovanja v 3. SNL - Zahod si zagotovita prvak EPNL, v kateri tekmujejo klubi MNZ Koper in MNZ Nova Gorica. V sezonah 2016/17 in 2017/18 tekmovanje v 3. SNL - Zahod vodi MNZ Koper.

DELI NA