Datum od
Datum do

10.10.2023 | Sodniki
Dejan Veselič in Jernej Petek na Dunaju
Pri naših severnih sosedih v avstrijski prestolnici bosta danes in jutri potekali dve prijateljski tekmi futsal izbranih vrst Avstrije in Švice. Na povabilo avstrijske nogometne zveze (OFB) in, da bo vse potekalo v skladu s pravili igre pa bosta skrbela mednarodna sodnika iz Slovenije.
09.10.2023 | Sodniki
Naša futsal kontrolorja sojenja na Madžarskem in v Kazahstanu za SP 2024
Oktobrski del 2. dela kvalifikacij za uvrstitev na 10. Futsal svetovno prvenstvo (FIFA Futsal World Cup 2024), ki bo potekalo med 14. septembrom in 6. oktobrom prihodnje leto v Uzbekistanu bosta jutri v vlogi kontrolorja sojenja opravljala člana strokovnega odbora za futsal Štefan Tivold iz Kranja iz Silvo Borošak iz Maribora.
08.10.2023 | Sodniki
Štartup dogodek s sodniškim kvizom v Žusterni
Včeraj je v petem največjem slovenskem mestu- Koper-, potekal Štart UP dogodek za vse študente Univerze na Primorskem, ki je privabil okoli 500 mladih obiskovalcev. Pestro dogajanje v obmorskem parku Žusterna se je začelo ob 10. uri, svojo sodniško bazo pa je postavila tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije s sodniško info točko. Med aktivnosti, ki jih je nudilo 49 raznovrstnih razstavljalcev - lokalna društva, organizacije, zavodi, podjetja ter fakultete UP-, so študenti na posebnem kartončku morali zbrati 41 pečatov, ki so jih pridobili po uspešno opravljeni aktivnosti ponudnika.
05.10.2023 | Sodniki
Futsal week v Labinu z našimi predstavniki
Na jugovzhodu hrvaške Istre v mestu Labin, kjer domuje NK Rudar Labin med sredo in nedeljo poteka turnir serije Futsal week, ki se ga udeležujejo tudi trije naši predstavniki. V sodniški vlogi s piščalko na igrišču poleg sodnika iz Norveške in Latvije upravljata 37-letni Aleš Perič Močnik (DNSG Kranj) in 32-letni Alen Božič iz Vipave (MDNS Nova Gorica), iz dežele na sončni strani Alp pa prihaja tudi eden od dveh kontrolorjev sojenja, saj na tribunah vlogo sodniškega analitika opravlja Silvo Borošak.
04.10.2023 | Sodniki
Štart up in postani sodnik na Primorskem - 7.10.2023
V soboto 7. oktobra bo živahno v pristaniškem mestu Koper, ki bo v obmorskem parku Žusterna vse od 10. ure gostilo ekskluziven Start UP – družabni dogodek za vse študente Univerze na Primorskem, tam pa bo s prisotna tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije.
04.10.2023 | Sodniki
Jug v Atene na AEK - Ajax
Po 15. septembru lani, ko je v  pristaniškem predmestju Aten na stadionu Geórgios Karaïskákis v Pireju sodil tekmo v 2. krogu Evropske lige med Olympiacos - Freiburg se v grško prestolnico danes vrača Matej Jug. Triinštiridesetletni mednarodni sodnik iz Tolmina (FIFA od 2007) bo v jutrišnjem zgodnje večernem terminu tokrat deloval v severozahodnem predmestju Aten v soseski Nea Filadelfia, kjer bo vodil dvoboj 2. kroga lige Europa v skupini B med AEK iz Aten in nizozemskim gigantom Ajaxom iz Amsterdama.
03.10.2023 | Sodniki
Tečaj za sodnike - Maribor 9. oktober 2023
Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Maribor začenja v ponedeljek 9. oktobra ob 17. uri na Zavarovalnici Sava (Zagrebška ulica 83 Maribor) tečaj za potencialne nove sodnike in sodnice. Dobrodošli so vsi kandidati in kandidatke, ki imajo strast do nogometne igre, želijo uveljavljati pravila in objektivno presojati situacije na nogometnih igriščih.
03.10.2023 | Sodniki
Slovenski video sodnik na tekmah v Ligi prvakov
Od včeraj se na sedežu Uefa nahaja 41-letni Nejc Kajtazović iz Novega mesta, ki bo v drugem krogu Lige prvakov na nocojšnji tekmi v Milanu in jutrišnjem dvoboju v Belgiji v dveh zaoprednih večerih deloval v video operacijski sobi z nalogo opravljanja vloge video sodnika VAR in AVAR.
02.10.2023 | Sodniki
Debi Obrenovića v ligi prvakov
Triintridesetletni Rade Obrenović iz Ljubljane (FIFA od 2017), ki je uvrščen med 82. najbolj kakovostnih sodnikov UEFA bo po spomladanskem debiju v zaključnih dvobojih evropskih tekmovanj (Basel - Slovan Bratislava) in arbitraži povratne tekme četrtfinala konferenčne lige (Fiorentina - Lech Poznan), v sredinem evropskem večeru sodil prvič še v najprestižnejšem klubskem tekmovanju (Uefa Champions League).
01.10.2023 | Sodniki
Čeferin na Mladinski ligi prvakov v Berlinu
Mednarodni slovenski kontrolor sojenja Darko Čeferin (55) iz Kranja se jutri odpravlja v prestolnico Nemčije. Na tekmi Mladinske lige prvakov (Uefa Youth Champions League) bo naš kontrolor sojenja v torek v vzhodnem  Berlinu ocenjeval sojenje sodnikov iz Cipra, ki bodo vodili dvoboj mladih ekip Union Berlin in portugalske Brage. Glavni sodnik srečanja bo mladi 28-letni Kyriákos Athanasíou, ki je FIFA sodnik od leta 2023.
30.09.2023 | Sodniki
Kamp na Vrhniki prinesel novih 5 sodnikov
Pet mladih futsal sodnikov opravilo sodniški izpit in sodilo svojo prvo tekmo v dvorani OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki.
27.09.2023 | Sodniki
Talenti opravljali video test in analizo odločitev
Talenti so po seminarju 7. septembra v Ljubljani, ko je bilo na sporedu preverjanje telesne pripravljenost in seminar z analizo prvega dela jesenskega dela tekmovanj, tokrat opravljali intenzivno vadbo v obliki praktičnega testa v kombinaciji s fizičnim treningom (video test) in imeli analizo posnetkov tekem na katerih so sodili.
24.09.2023 | Sodniki
Futsal sodniki v Sodražici
Po 1. septembru 2007, ko je v slovenski Istri na Škofijah potekal prvi je bil včeraj v Sodražici na sporedu že 17. Dan slovenskega futsala. Pred večernim vrhuncem za jubilejno 20. lovoriko superpokala med aktualnim državnim prvakom in zmagovalcem pokala Terme Olimia Dobovcem in Silikom iz Vrhnike, so se v kraju na Notranjskem poleg slovenskih futsal sodnikov zbrali tudi delegati, trenerji (licenčni seminar), kontrolorji sojenja in časomerilci.
23.09.2023 | Sodniki
Dan slovenskega športa - Postani nogometni sodnik
Evropski teden športa, ki se začenja z današnjim Dnevom slovenskega športa bo potekal med 23. in 30. septembrom. Pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije poleg izobraževalno- strokovnih aktivnosti z izvedbo seminarjev in usposabljanj, velik poudarek namenjamo tudi telesni pripravljenosti sodnikov.
23.09.2023 | Sodniki
Postani sodnik v knežjem mestu
V četrtem največjem slovenskem mestu Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Celje organizira tečaj za nove sodnike pripravnike, zato ne zamudi velike karierne priložnosti in postani nogometni sodnik. Če imaš rad nogomet in bi se rad preizkusil kot nogometni sodnik te vabijo, da se udeležiš informativnega sestanka pred začetkom tečaja, ki bo v torek, dne 26.09.2023 ob 18.00 na sedežu društva v prostorih Medobčinske nogometne zveze Celje na naslovu Ulica XIV. divizije 14 v Celju.
21.09.2023 | Sodniki
Kajtazović kot AVAR s sodniki iz Nemčije in Italije
Z nalogo opravljanja vloge pomočnika video sodnika (AVAR) v prvem krogu 69. elitnega evropskega klubskega tekmovanja (32. sezone Lige prvakov) in 53. drugega najmočnejšega Uefinega tekmovanja (15. sezona lige Europa) je v torek na sedež Uefe ob Ženevsko jezero odpotoval Nejc Kajtazović iz Novega mesta.
20.09.2023 | Sodniki
Futsal: Borošak na Portugalskem
V drugem delu kvalifikacij za uvrstitev na 10. Futsal svetovno prvenstvo (FIFA Futsal World Cup 2024), ki bo potekalo med 14. septembrom in 6. oktobrom prihodnje leto v Uzbekistanu bo na tekmi skupine E med reprezentancama Portugalske in Gruzije deloval tudi slovenski kontrolor sojenja.
19.09.2023 | Sodniki
Šmajc v Zürich
Po debiju v reprezentančnih kvalifikacijah za naslednje veliko tekmovanje (EURO 2024 v Nemčiji) z arbitražo v Varšavi na tekmi Poljska - Ferski otoki, se 34-letni mednarodni sodnik David Šmajc iz Predoselj pri Kranju jutri odpravlja v največje mesto dežele Švice, kjer bo v majhni alpski državi v gorovju srednje Evrope sodil prvič še v skupinskem delu Uefa konferenčne lige. V severozahodnem delu Züricha na stadionu Letzigrund z 26104 sedeži, ki vsako leto gosti finale atletske diamantne lige in na katerem so bile tri tekme skupine C na EP 2008, bo sodnik iz Gorenjske nadzoroval dvoboj med ekipo Lugana in norveškim FK Bodø/Glimt.
18.09.2023 | Sodniki
Vinčić v Rim na Lazio - Atletico Madrid
Najboljši slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) bo jesensko evropsko pot v najprestižnejšem klubskem tekmovanju začel v enem najstarejših mest na svetu, ki se razprostira na bregovih reke Tibere in na sedmih mestnih gričih. V italijanski prestolnici bo na stadionu Olimpico Mariborčan jutri sodil dvoboj Lazio - Atletico Madrid.
17.09.2023 | Sodniki
Sodniki obiskal ptujski vikend športa
Zavod za šport Ptuj med 14. in 19. septembrom organizira 29. Ptujski športni vikend, ki se tudi tokrat odvija na objektih v neposredni bližini Mestnega stadiona Ptuj. Včeraj se je na množičnem športnem dogodku med številnimi športnimi društvi, klubi in zvezami, ki delujejo na širšem območju najstarejšega slovenskega mesta s sodniško info točko predstavila tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije z lokalnim Medobčinskim društvom nogometnih sodnikov Ptuj.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
66
67
68

DELI NA