Datum od
Datum do

18.06.2010 | A
8 dan: Slovenija še vedno na vrhu!
Dnevi, ko so na sporedu tekme moštev iz skupine C, so še posebej napeti. Po zmagi Srbije, ki je z 1:0 ugnala Nemce so Slovenci po izvrstnem prvem polčasu remizirali z Američani, večerni dvoboj Angležev in Alžircev pa se je končal brez zadetkov.
18.06.2010 | A
Točka velika kot Triglav
Slovenci so na drugi preizkušnji tokratnega SP v Johannesburgu remizirali z Združenimi državami Amerike (2:2). Po izjemnem prvem polčasu so nasprotniki rezultat poravnali, Slovenci pa so osvojili četrto točko v zgodovini prvenstev. Natančni so bili Birsa, Ljubijankič, Donovan in Bradley.
18.06.2010 | A
Slovenija ostaja neporažena
Osmi tekmovalni dan svetovnega nogometnega prvenstva so bile oči dve milijonskega naroda uprte v Johannesburg, kjer sta se v lovu na zmago borili Slovenija in ZDA. Zmagovalca to srečanje ni prineslo (2:2). Za Slovenijo sta v prvem polčasu zadela Birsa in Ljubijankič, v drugem pa Donovan in Bradley.
18.06.2010 | A
Predsednik Türk obiskal nogometaše pred tekmo z Američani
Predsednik Slovenije dr. Danilo Türk je danes obiskal slovenske junake v hotelu Southern Sun Hyde Park, ravno preden so se zbrali še za enega zadnjih taktičnih posvetov in kosilo pred tekmo z Združenimi državami Amerike.
17.06.2010 | A
7 dan: Padlo kar deset zadetkov
Največ veselja je bilo danes v argentinskem taboru, ki se je veselil z razliko treh zadetkov (4:1), za razočaranje dneva pa so poskrbeli Francozi, ki so po remiju z Urugvajem tokrat klonili proti Mehiki.
17.06.2010 | A
Vsi stremijo k zmagi
Vsa štiri moštva skupine C želijo v drugem dvoboju osvojiti vse tri točke, ki bi jim omogočale lažje nadaljevanje. Še najlažjo nalogo (vsaj tako se zdi) bodo imeli Angleži, ki se bodo v petek ob 20.30 uri v Cape Townu postavili po robu Alžircem, štiri ure in pol pred tem se bosta v Johannesburgu spopadli prvo uvrščena Slovenija in ZDA.
17.06.2010 | A
Slovenci preizkusili Ellis Park
Tako slovenski kot tudi ameriški nogometaši so danes popoldne preizkusili igrišče sredi Johannesburga, kjer se bodo v petek ob 16.00 uri pomerili za nove točke 19. SP v nogometu.
17.06.2010 | A
Trigi majica za prave navijače
Dan pred drugim nastopom Slovenije na svetovnem prvenstvu so v Trigi shopu na voljo novi izdelki, ki predstavljajo obvezno opremo slovenskih navijačev.
16.06.2010 | A
6 dan: Začenja se drugi krog
Zadnji dve preizkušnji prvega kroga 32 najboljših reprezentanc na svetu sta največ veselja prinesli v tabor Čilencev, ki so z 1:0 premagali Honduras ter v švicarsko garderobo, kjer so Hitzfieldovi varovanci presenetljivo ugnali Špance. Večerni dvoboj je pripadel Urugvajcem.
16.06.2010 | A
Kek pred odločilno tekmo: "Samozavestni in pogumni!"
Slovenija je oddelala še zadnji trening v svojem trening centru pred petkovim srečanjem z Združenimi državami Amerike. Fatnje so ga opravili z veliko zavzetostjo, kar je še posebej razveselilo selektorja Keka.
16.06.2010 | A
Američane preseneča slovenska samozavest
Igra mačke z mišjo, kot so si dvoboj Amerike in Slovenije predstavljali naši drugi nasprotniki na tokratnem SP, vendarle ne bo tako lahek zalogaj. Sploh, ker se Slovenija v primeru petkove zmage uvrsti med najboljšo 16, sami pa bi najverjetneje potovali domov.
16.06.2010 | A
NZSjevci boljši od novinarjev
Čeprav je SP v polnem zamahu in se Kekovi varovanci pospešeno pripravljajo na Američane, pa so si člani delovne skupnosti NZS vzeli popoldan za nogometno druženje z novinarjev. Slednji so tokrat obleki nogometne majice in pokazali svoje znanje 'na terenu'.
15.06.2010 | A
5 dan: Do zmage le Brazilci
Pa smo dočakali še drugega v boju najboljših nogometašev na svetu, čeprav Portugalec Ronaldo tokrat ni imel razlogov za veselje. 'Skupino smrti' je otvorilo srečanje Portugalca in Slonokoščene obale, za katero igra Drogba, ki pa ni prineslo zmagovalca. Prav tako sta se z golom na vsaki strani razšli stari znanki Slovenije – Nova Zelandija in Slovaška, dvoboj petkratnih svetovnih prvakov in Severne Koreje pa je z 2:1 dobila slovita Brazilija.
15.06.2010 | A
Nove skrbi za Capella, Kek brez težav
Po regeneraciji s prvih preizkušenj, so ekipe že začele s pripravo na naslednje dvoboje. Medtem, ko iz slovenskega tabora ni novic o kakšnih novih poškodbah, pa si Capello beli glavo s tem, kako sestaviti ekipo za nadaljnje tekmovanje.
15.06.2010 | A
Predsednik Türk v živo proti ZDA
Predsednik Slovenije, Danilo Türk, si bo v živo ogledal tekmo med Slovenijo in Združenimi državami Amerike, potem ko ga je v pismu predsednik NZS, mag. Ivan Simič, skupaj z igralci in strokovnim vodstvom, povabil na srečanje.
15.06.2010 | A
V Johannesburgu bo pravico delil Coulibaly
Znane so četverice, ki bodo v drugem krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva v nogometu delile pravico. Prva tekma bo odigrana že v sredo, med Južno Afriko in Urugvajem, proti Američanom bo sodil Malijec Koman Coulibaly.
15.06.2010 | A
Video: Utrinki iz levjega parka
Dan po zgodovinski zmagi ene izmed najmanjših udeleženk svetovnega prvenstva v nogometu, ko si je s Korenovim golom ob koncu 79. minute Slovenija priborila prvi komplet točk na mundialu, so fantje nogomet potisnili nekoliko na stran in po regeneracijskem jutranjem treningu popoldne preživeli med najbolj prepoznavnim simbolom Afrike - levi.
14.06.2010 | A
4. dan: Branilci naslova le do točke
Četrti tekmovalni dan je bil v znamenju evropskega derbija ter branilcev naslova. Iz skupine E so se veselili Nizozemci in Japonci, zmagovalca skupine F nismo dobili. Četrti remi na mundialu in razdelitev točk sta iztržili Italija in Paragvaj.
14.06.2010 | A
Slovenija na naslovnicah
Ponedeljkovo jutro je postreglo s številnimi komentarji tujih častnikov o tem, ali se je Slovenije v nadaljevanju prvenstva za bati, saj ob igri, ki jo je prikazala na prvem srečanju, navdušenja ravno ni bilo. Pomembno je to, da je Kekova četa preživela krstni nastop, si okrepila samozavest in z jasno začrtanimi cilji drvi petku naproti.
14.06.2010 | A
Fotogalerija: V levjem parku
Selektor Kek se je odločil, da svoje izbrance po naporni zmagi nad Alžirijo nekoliko sprosti in jim nameni "nenogometni dan". Tako so se odpravili v levji park, kjer so se fantje 'odklopili' ob opazovanju levov, zebr, gepardov, nojev in žiraf.
1
2
3
...
89
90
91
92
93
94
95
96
...
104
105
106

DELI NA