Zaključek ONŠ na Šiški

Dan pred tekmo med Ferskimi otoki in Slovenijo se je nogometno dogajanje v prestolnici preselilo na štadion ŽŠD Šiška, kjer so se ob zaključku šolskega leta 2010/11 že tradicionalno predstavile starejše skupine Otroške nogometne šole Ljubljana. Na zelenici se je predstavilo preko 600 otrok, kot vedno pa ni manjkalo zabave, dobrega razpoloženja in eminentnih gostov.

Prireditev, ki se je ob zaključku šolskega leta udeleži 600 otrok starejših skupin, je tudi letos razveseljevala mlade nogometaše, nogometašice, starše in druge obiskovalce. Uvodni govor je letos pripadel ministru za šolstvo in šport, dr. Igorju Lukšiču, ki si je nato z zanimanjem ogledal uvod v tekmovalni del.Odprl ga je predsednik ONŠ, Danilo Lukner, ko je podal znak glavnemu sodniku. Naj poudarimo, da ima tekmovalni del samo simboličen pomen, saj se izidi tekem ne beležijo. Poudarek tekem je na pridobivanju novih prijateljev, spoznavanju nogometne igre in fair play pravilih, ki se jih naši najmlajši vedno držijo.

Gostje letošnjega turnirja so tradicionalno tri ekipe, in sicer ekipa iz sosednje Hrvaške (Reka), Nogometne šole NK Maribor in moštvo OŠ Danile Kumar, ki se vsako leto z veseljem odzovejo povabilu. Vabilu pa se vsako leto odzove tudi župan mesta Ljubljane, g. Zoran Janković, ki pozdravi vse udeležence, nato pa vedno stopi na centralno igrišče ter se v igri 3 na 3 preizkusi z najmlajšimi nogometaši. Poleg generalnega sekretarja Nogometne zveze Slovenije, g. Aleša Zavrla, je kot trener in predstavnik ljubljanskega prvoligaša NK Olimpije, letos nogometaše nagovoril tudi g. Dušan Kosič, ki je z vzpodbudnimi besedami pohvalil veliko število vadečih ter jim zaželel uspešen nogometni razvoj in lepih nogometnih trenutkov.

Po zadnjem sodnikovem pisku so v mimohodu vsi udeleženci pozdravili obiskovalce in nato prejeli zaslužena priznanja, diplome ter spominsko fotografijo z zaključka. S tem je zadnje dejanje v letošnjem šolskem letu končano, pred nami pa je že Poletna nogometna šola v Bohinju, ki se je vsako leto udeleži preko 350 otrok iz vse Slovenije in zamejstva. Trenutno je razen drugega termina, ki je že zaseden, prostih še nekaj mest v ostalih petih izmenah.?

Tekst: ONŠ Ljubljana
Video: Andreja Potočnik
Montaža: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA