Vrtec na treningu Gimnazije
V mesecu oktobru so nogometaše gimnazije Šiška v Ljubljani obiskali otroci iz vrtca Ciciban, enota Čebelica stari med 3 in 5 let, si ogledali, kako dijaki trenirajo in se sami preizkusili v nogometu. Preko igre so s pomočjo trenerjev nogometnega razreda Gimnazije Šiška spoznali poklic trenerja, si ogledali njegove zakonitosti in treninge, ki jih profesionalni športniki dnevno izvajajo. Namen druženja je bilo približati nogomet najmlajšim.

V prvem delu druženja sta se obe skupini enote Čebelica preizkusili med količki, vodili žogo, preskovali ovire in tekli, po premoru je sledila igra, kjer se je kopica otrok pomerila z dijaki nogometnega razreda šišenske gimnazije. Čeprav precej let mlajši, so tudi malčki dosegli gol. Prvi stik z nogometaši je bil uspešen, pri nekaterih se že v tej starostni skupini vidi, da jim igra z žogo gre bolje od nog, nekateri se bodo morda celo odločili, da preizkusijo srečo v nogometnih vodah.

V spomin na dopoldansko druženje, so otroci prejeli žogo s podpisi vseh članskih reprezentantov, trenerji pa so prejeli risbico nogometašev, kot jih vidijo otroci.

Sicer je prehitro soditi, ali se bo kateri izmed njih čez leta srečal s profesionalnim nogometom ali si nekoč nadel celo majico državne reprezentance. Je pa res, da bodo tudi aktualne reprezentante enkrat zamenjali mlajši kolegi. Morda bo po tej poti stopil kateri izmed malčkov, ki se je z nogometom spoznal ravno tukaj.

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA