V Radomljah so se predstavile MNZ reprezentance U-13 zahod

Konec sezone se bliža in v lepem športnem parku v Radomljah so nastopile MNZ reprezentance Gorenjske, Ljubljane, Kopra in Nove Gorice. Izbrani nogometaši so se predstav li v dveh revialnih tekmah in pokazali obilico talenta ter znanja.

Selekcija U-13 je tista, ki naslednjo sezono prehaja v igranje velikega nogometa. Ta prehod pa bo v naslednji sezoni lažji, kot je bil v preteklosti, saj se je igranje 9:9 izkazalo kot odlična vsebina za postopni prehod in razumevanje igre 11:11. Nogometna pot učenja in treniranja je še dolga in vsaka igralna izkušnja je dobrodošla. Tako smo na delu videli 72 nogometašev, ki že opozarjajo nase tudi tiste, ki se ukvarjajo s selekcijo najboljših. Izbor je širok in hkrati nas lahko veseli, da smo opazili v Radomljah veliko nogometnih talentov. Vsi ne morejo biti člani reprezentanc zato naj bo takšna prireditev spodbuda vsem za nadaljne delo. Selektivni proces je nenehen zato je najpomembnejša motivacija in trdo delo v klubu. Nekateri posamezniki pa so se izpostavili že na teh tekmah.

Rezultat ni bil v ospredju pa smo bili kljub temu priča borbenim in kvalitetnim tekmam za to starostno stopnjo. Veseli tudi dejstvo, da smo videli veliko zadetkov, vsi igralci pa so dobili veliko igralnega časa, saj so Vodje nogometa za vse s svojimi trenerji poskrbeli, da so se redno menjavale celotne ekipe. V spodbudnem in manj stresnem učnem vzdušju je bilo učljivih trenutkov veliko in verjamemo, da je ta prireditev ena pomembnejših v tej starostni kategoriji.

tekst in slika: RK/NZS

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA