20.06.2019 | 2. SNL
V Novi Gorici Lučić, v Radomljah Drobne

Prvoligaši so že globoko v pripravah, kmalu pa se bodo zbrali tudi drugoligaši. Nova sezona 2. SNL napoveduje izredno pestro dogajanje, kar so dale slutiti že prve igralske in trenerske rošade. Novega stratega so že potrdili v Novi Gorici, Vipolžah, Radomljah, Rogaški Slatini in na Ptuju.

Gorica prvič po slovenski osamosvojitvi ne bo del nogometne elite, izpad v drugi kakovostni razred pa je že prinesel prvi premike. Na severu primorske so potrdili, da Hari Arčon še naprej uživa zaupanje sponzorjev in partnerjev kluba, a brez sprememb ni šlo. Sebastjan Komel ni več direktor klub, Miran Burgič pa s poletjem prevzema vlogo športnega direktorja. Nekdanji napadalec obenem bdel tudi nad nogometno šolo. »Vrtnice« so potrdile tudi novega trenerja, Sašo Kolmana bo zamenjal stari znanec novogoriške zelenice Borivoje Lučić, ki je Krko popeljal do četrtega mesta.

Goričani si želijo hitrega povratka med prvoligaše, vendar naloga ne bo lahka. Visoko ciljajo tudi Koprčani, ki si želijo nadaljevati z ekspresno hitrim povratkom med prvoligaše. Eden od adutov »kozličkov« bo dolgoletni adut Gorice Miran Srebrnič, ki se je sredi sezone preselil na Bonifiko. Že pozimi se je domov vrnilo nekaj uveljavljenih imen z Ivico Gubercem na čelu, Koprčani pa v dodatnih kvalifikacijah niso imeli težav z ekipo Grada.

Primorska bo imela v novi sezoni kar peterico drugoligašev, Koprčane čaka sosedski derbi z dekanskim Jadranom, Gorico pa lokalna obračuna s sosedi iz bližnjih Bilj in Goriških Brd. Pri »vinarjih« so že posegli po prvi rošadi. Kljub uspešni pomladi se je poslovil Alen Šćulac, rdeče-črne pa bo v novi sezoni vodil David Peršič, ki se ga ljubitelji prvoligaškega nogometa spomnijo iz Gorice.

Z lokalnim derbijem se bodo lahko v novi sezoni pohvalili tudi na Koroškem. Fužinar bo skušal ohraniti primat v pokrajini, med drugoligaše pa se po letih čakanja vrača tudi Dravograd z Nejcem Pečnikom na čelu. Bivši reprezentant Slovenije bo kljub zrelim letom pomagal tudi na zelenici, ob tem pa bo odigral tudi pomembno vlogo v klubski pisarni. Dravograjčani so sicer ostali brez Roberta Korena, ki je na Koroškem bdel nad mladinsko šolo, v svojo jato pa so ga pred dnevi zvabili Celjani.

Drugoligaško prvenstvo bo v novi sezoni polno lokalnih derbijev, le-ta ne bo manjkal niti v Posavju. Za lokalno prevlado se bodo udarili Brežičani in Krčani. Slednji se bodo zbrali v nedeljo, pet dni kasneje pa bodo odigrali tudi prvo pripravljalno srečanje. Nasprotnik bo ruski Rotor iz Volgograda, že zdaj pa je jasno, da med zelenimi ne bo Žige Freliha. Mladi vratar se je preselil k južnim sosedom, postal je član Interja iz Zaprešića.

Novega trenerja bodo po slovesu Borivoja Lučića dobili Novomeščani, pred dnevi pa so nov trenerski štab predstavili v Radomljah, vodstvo kluba se je dogovorilo z Oskarjem Drobnetom. Nekdaj odlični napadalec je nazadnje deloval pri celjskem Šampionu, v Radomljah pa bo sodeloval še z enim bivšim prvoligaškim nogometašem Rokom Hanžičem. Radomeljske vrste je sicer že zapustil prvi vratar David Adam, z njim pa se je v Sežano odpravil tudi trener vratarjev Vasja Simčič.

Z novim strategom bodo v sezono 2019/20 zakorakali tudi Beltinčani, a rumeno-modri javnosti še niso razkrili naslednika Zlatka Gaborja. S prvimi informacijami so postregli Lendavčani. Modri se bodo zbrali že danes, v slačilnici pa ne bo treh dosedanjih članov. Igor Prahić bo nogometno pot nadaljeval v Albaniji, Stjepan Oštrek se vrača v domači Varaždin, ki bo v novi sezoni igral med prvoligaši, novo sredino pa išče tudi Dino Cvrtila.

Že nekaj časa je znano, da bo Dravo v novo tekmovalno leto popeljal Muamer Vugdalić. Bivši branilec se spomladi ni proslavil na klopi Radomelj, kmalu po slovesu od rumeno-modrih pa se je za sodelovanje dogovoril s Ptujčani. »Kurente« je v končnici prvenstva vodil Andrej Kvas, nekdanji napadalec Maribora, sicer trener mladinske ekipe, ki zdaj svoje mesto prepušča nekdanjemu soigralcu.

Za spremembo na trenerskem stolčku so se odločili tudi v Rogaški Slatini. Matej Polegek, ki je pozimi zamenjal Ibrahima Neskića, je ekipo popeljal do obstanka, črno-bele pa bo v prihajajoči sezoni vodil Damjan Romih. Bivši član Celja ima z vodenjem drugoligašev že bogate izkušnje, nazadnje je sedel na klopi Doba.

Tekst: PDo
Foto:

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2019 | 2. SNL
  Koper z zmago v Radomljah do prvega mesta
  Goričani so rane po dveh porazih zacelili v Rogaški Slatini, nedelja pa je postregla z dvema derbijema. V Radomljah so se zmage in skoka na vrh lestvice veselili Koprčani, Krčani pa so na domači zelenici maščevali pokalni poraz na tekmi v Lendavi.
 • 12.09.2019 | 2. SNL
  V Radomljah spopad vodilnih
  Drugoligaško tekmovanje se nadaljuje s tekmami osmega kroga, ki bo postregel tudi z derbijem vodilnih moštev lige. Koprčani bodo gostovali pri prvouvrščenih Radomljanih, spopad neporaženih moštev, ki v zadnjih tednih nizata zmage, pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu.
 • 08.09.2019 | 2. SNL
  Radomlje ostajajo na vrhu, v Ajdovščini slavje Krčanov
  Drugoligaško prvenstvo se je konec tedna nadaljevalo s tekmami sedmega kroga. Le-ta je bil odigran v okrnjeni izvedbi, saj se bodo Brežičani in Dobljani pomerili konec novembra, spopad Brd in Rogaške pa je odneslo obilno deževje.
 • 04.09.2019 | 2. SNL
  V Ajdovščini dvoboj nekdanjih prvoligašev
  Prvoligaši ta teden nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo v soboto in nedeljo odigrali tekme sedmega kroga. Najzanimivejši spopad vikenda bo odigran v Ajdovščini, v prestolnici burje se bosta udarila Gorica in Krško, dvoboj lanskoletnih prvoligašev boste lahko spremljali tudi na Sportklubu.
 • 31.08.2019 | 2. SNL
  Sosedski derbi pripadel Gorici
  Nogometaši v šestem krogu 2. SNL niso skoparili z zadetki, največ jih je padlo v Dobu, kar osem. Spopad Dobljanov in Lendavčanov je pripadel Nafti, ki je slavila z 1:7. Sosedski derbi Bilj in Gorice je po preobratu v drugem polčasu pripadel sinje-modrim. Na prvem mestu ostajajo Radomlje.
 • 27.08.2019 | 2. SNL
  Sosedski spopad v Biljah
  Drugoligaško prvenstvo se nadaljuje s tekmami šestega kroga, v katerem bomo priča sosedskemu spopadu Biljencev in Goričanov. Vodilne Radomlje bodo v nedeljo gostile Dravograd, dvoboj pa si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu 1.
 • 25.08.2019 | 2. SNL
  Radomlje skočile na vrh
  Sobotne nevihte so deloma krojile razplet petega kroga 2. SNL. Obilno deževje je spopad Krke in Krškega prestavilo na nedeljo, na Portovalu pa so se veselili gostitelji, ki so Krškemu zadali prvi poraz. Radomlje so se po zmagi na Koroškem zavihtele na prvo mesto.
 • 20.08.2019 | 2. SNL
  Kamere v Ajdovščini in Vipolžah
  Vodilni Krčani odhajajo v Novo mesto, drugi Radomljani bodo gostje Fužinarja. V soboto bo kamera NZS v Ajdovščini, kjer se bosta udarila Gorica in Dob, na Sportklubu pa boste lahko spremljali nedeljski obračun Brd in Bilj.
 • 17.08.2019 | 2. SNL
  Krčani in Radomljani vztrajajo na vrhu
  V 2. SNL so konec tedna odigrali tekme četrtega kroga. Nogometaši niso skoparili z zadetki, v Biljah in Dravogradu je padlo po šest zadetkov, na vrhu lestvice pa z desetimi točkami vztrajajo Krčani in Radomljani. Prvi so premagali Jadran, drugi so bili boljši od Beltincev.
 • 15.08.2019 | 2. SNL
  Nafta napada koprsko Bonifiko
  Drugoligaši bodo teden, ki je minil tudi v znamenju tekem prvega kroga Pokala Slovenije, sklenili s tekmami četrtega kroga. Kar sedem tekem bo odigranih že v soboto, krog pa bosta z nedeljskim spopadom na Bonifiki sklenila Koper in Nafta

DELI NA