10.11.2017 | Igrišče
V Domžalah zaživela nogometna akademija

Deveti november bo za vselej z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Nogometnega kluba Domžale. Leta 1920 je bil namreč ustanovljen Športni klub DISK, zakoniti predhodnik kluba, 97 let pozneje pa je svoja vrata uradno odprla Akademija Nogometnega kluba Domžale, ki bo dodala pomemben kamenček v celoten mozaik razvijanja novega rodu najboljših domžalskih in hkrati tudi slovenskih nogometašev.

V Akademiji je osem sob, ki so posvečene ljudem, ki so zaznamovale zgodovino Nogometnega kluba Domžale, funkcionalno opremljena kuhinja, skupni prostor za druženje in pripadajoče sanitarije. Pretežna večina stanovalcev v Akademiji šolske obveznosti opravlja v Srednji šoli Domžale, s katero klub že več let zgledno sodeluje. Enako velja tudi za bližnjo restavracijo Park, kjer vsi člani Akademije jedo kosilo in večerjo, ki sta skrbno načrtovana obroka, za kar poskrbi klubski nutricionist. Mladi nogometaši imajo enkrat tedensko na voljo tudi športnega pedagoga, kar je edinstven primer v Sloveniji. Vse usluge so dostopne v neposredni bližini, s čimer se lahko osnovni pogoji za razvoj nogometašev v Domžalah primerjajo s pogoji v največjih evropskih klubih.

Največ zaslug za ustanovitev Akademije in novo nadgradnjo dela z mladimi ima nedvomno prav predsednik Nogometnega kluba Domžale Stane Oražem, ki je prepričan, da bo nova pridobitev pomembno vplivala na nadaljnji razvoj kluba: “Vsa ideja zasnove Akademije temelji na želji, da v čim večji meri pomagamo mladim nogometašem našega kluba. Ne le nogometno, temveč tudi osebnostno. Odločitev, da realiziramo ta projekt je večplastna, kakršno je tudi delovanje našega kluba. V tej nameri torej nismo le posnemali evropskih velikanov, ampak smo želeli dodati nekaj edinstvenega. Zelo smo ponosni, da smo Akademijo tudi uradno odprli, močno pa se veselimo vseh novih rodov nogometašev, s katerimi bomo v prihodnje delali in, ki bodo lahko del obstoja tega projekta. V mlade vlagamo ogromno energije in sredstev, prepričani pa smo, da bomo na ta način v prihodnje le še boljši.“

Tekst: NK Domžale, MKo
Foto: Ekipa24.si
Video: NK Domžale

SORODNE NOVICE

  • 07.02.2024 | Igrišče
    Vabljeni na informativni dan: po poti Lare Prašnikar in Jake Bijola
    Nogometni razred NZS (Gimnazije Šiška in ŠČ PET) želi vsem nadarjenim športnikom omogočiti možnost kvalitetnega izobraževanja in športnega razvoja, zato vabimo vse zainteresirane nogometaše in njihove starše oziroma skrbnike na informativni dan, ki bo potekal v petek, 16. 2. 2024 ob 12. uri na gimnaziji Šiška.
  • 01.12.2020 | Igrišče
    Sklop vaj za mlade igralce - Upravljanje žoge v gibanju - Sklop 6
    Inštruktorji NZS predstavljajo nov sklop osmih vaj upravljanja žoge, tokrat v gibanju. Ko se vaje osvojijo, se priporoča njihova kombinacija v isti izvedbi.
  • 24.11.2020 | Igrišče
    Sklop vaj za mlade igralce - upravljanje žoge na mestu - sklop 5
    Inštruktorska služba NZS je glede na dane razmere pripravila nove sklope vaj za mlade igralce, ki jih lahko vadijo doma. V videu predstavljamo sklop sedmih vaj upravljanja žoge na mestu. Vse vaje se izvajajo na malem prostoru. Ko se posamezne vaje osvojijo, se priporoča njihova kombinacija, možna pa je tudi njihova izvedba v gibanju naprej.
  • 14.04.2020 | Igrišče
    Sklop vaj za mlade nogometaše 4/4 - udarec z nartom
    Z zadnjim sklopom vaj, ki so ga pripravli inštruktorji NZS, vam tokrat predstavljamo kombinacijo vadbe udarcev z nartom in notranjim delom stopala ter sprejemov žoge z različnimi obrati. Vaje lahko izvajamo posamično, saj pri tem lahko uporabimo odbojno desko ali steno.
  • 06.04.2020 | Igrišče
    Sklop vaj za mlade nogometaše 3/4 - Upravljanje žoge
    Medtem, ko že vsi nestrpno čakamo na nadaljavanje nogometne sezone, je ponovno ponedeljek in s tem čas, da objavimo nove vaje za mlade nogometaše, ki so jih pripravili inštruktorji Nogometne zveze Slovenije. Tokrat vaje upravljanja in preigravanja.
  • 30.03.2020 | Igrišče
    Drugi sklop vaj za mlade nogometaše
    V drugem sklopu vaj, ki so jih pripravili inštruktorji Nogometne zveze Slovenije, bodo mladi nogometaši krepili spretnosti upravljanja žoge. Vaje so namenjene mladim nogometašem in jih lahko izvajajo na malem prostoru, ob tem pa izboljšujejo osnovne nogometne spretnosti.
  • 23.03.2020 | Igrišče
    Sklop vaj za mlade igralce - Upravljanje žoge na mestu
    V času, ko je naše gibanje zaradi pandemije oteženo, je pomembno, da ostanemo aktivni. Ob telesni aktivnosti se namreč v telesu sporščajo endorfini, ki skrbijo za dobro počutje. Zato bomo nadslednje štiri ponedeljke objavili sklop uporabnih vaj, ki so jih pripravili inštruktorji NZS in ki jih mladi igralci v teh dneh lahko izjavajo doma in tako izboljšajo individualno tehniko.
  • 05.03.2018 | Igrišče
    Prestavljeno testiranje kandidatov za nogometni oddelek
    Zaradi slabe vremenske napovedi je prestavljeno testiranje kandidatov za nogometni oddelek Gimnazije Šiška, ki je bilo sprva predvideno za 6. marec 2018.

DELI NA