01.12.2020 | Igrišče
Sklop vaj za mlade igralce - Upravljanje žoge v gibanju - Sklop 6

Inštruktorji NZS predstavljajo nov sklop osmih vaj upravljanja žoge, tokrat v gibanju. Ko se vaje osvojijo, se priporoča njihova kombinacija v isti izvedbi.

Vaja 1: kombinacija povleke s podplatom nazaj in z zunanjim delom v stran, prestop navznoter z drugo nogo čez žogo in nadaljevanje z zunanjim delom stopala v drugo smer.

Vaja 2: zamah in povleka s podplatom nazaj z zasukom trupa ter potisk z notranjim delom stopala naprej.

Vaja 3: kombinacija zamaha in povleke s podplatom nazaj ter z zunanjim in notranjim delom stopala v stran – izmenjajoče.

Vaja 4: kombinacija zamaha in povleke s podplatom nazaj ter potisk z notranjim delom stopala na drugo nogo – izmenjajoče leva in desna noga.

Vaja 5: kombinacija povleke s podplatom nazaj in potiska z zunanjim delom stopala vstran izmenjajoče z levo in desno nogo.

Vaja 6: kombinacija povleke s podplatom nazaj in izmeničnega potiska navzven oziroma navznoter z zunanjim delom stopala iste noge.

Vaja 7: kombinacija potiska z zunanjim delom stopala v stran in spremembe smeri s »košenjem« s sprednjim notranjim delom stopala izmenično z levo in desno nogo.

Vaja 8: kombinacija podajanja žoge z notranjim delom stopala med nogama in rolanja s podplatom izmenično z obema nogama.

 

 

Tokratne vaje so nadaljevanje vaj, ki smo jih objavili konec marca – sklop vaj za mlade igralce – upravljanje žoge. Utrdite znanje tako, da ponovite tudi vaje iz spodnjega videa.

 

Tekst: NZS
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade igralce - upravljanje žoge na mestu - sklop 5
  Inštruktorska služba NZS je glede na dane razmere pripravila nove sklope vaj za mlade igralce, ki jih lahko vadijo doma. V videu predstavljamo sklop sedmih vaj upravljanja žoge na mestu. Vse vaje se izvajajo na malem prostoru. Ko se posamezne vaje osvojijo, se priporoča njihova kombinacija, možna pa je tudi njihova izvedba v gibanju naprej.
 • 14.04.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade nogometaše 4/4 - udarec z nartom
  Z zadnjim sklopom vaj, ki so ga pripravli inštruktorji NZS, vam tokrat predstavljamo kombinacijo vadbe udarcev z nartom in notranjim delom stopala ter sprejemov žoge z različnimi obrati. Vaje lahko izvajamo posamično, saj pri tem lahko uporabimo odbojno desko ali steno.
 • 06.04.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade nogometaše 3/4 - Upravljanje žoge
  Medtem, ko že vsi nestrpno čakamo na nadaljavanje nogometne sezone, je ponovno ponedeljek in s tem čas, da objavimo nove vaje za mlade nogometaše, ki so jih pripravili inštruktorji Nogometne zveze Slovenije. Tokrat vaje upravljanja in preigravanja.
 • 30.03.2020 | Igrišče
  Drugi sklop vaj za mlade nogometaše
  V drugem sklopu vaj, ki so jih pripravili inštruktorji Nogometne zveze Slovenije, bodo mladi nogometaši krepili spretnosti upravljanja žoge. Vaje so namenjene mladim nogometašem in jih lahko izvajajo na malem prostoru, ob tem pa izboljšujejo osnovne nogometne spretnosti.
 • 23.03.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade igralce - Upravljanje žoge na mestu
  V času, ko je naše gibanje zaradi pandemije oteženo, je pomembno, da ostanemo aktivni. Ob telesni aktivnosti se namreč v telesu sporščajo endorfini, ki skrbijo za dobro počutje. Zato bomo nadslednje štiri ponedeljke objavili sklop uporabnih vaj, ki so jih pripravili inštruktorji NZS in ki jih mladi igralci v teh dneh lahko izjavajo doma in tako izboljšajo individualno tehniko.
 • 05.03.2018 | Igrišče
  Prestavljeno testiranje kandidatov za nogometni oddelek
  Zaradi slabe vremenske napovedi je prestavljeno testiranje kandidatov za nogometni oddelek Gimnazije Šiška, ki je bilo sprva predvideno za 6. marec 2018.
 • 10.11.2017 | Igrišče
  V Domžalah zaživela nogometna akademija
  Deveti november bo za vselej z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Nogometnega kluba Domžale. Leta 1920 je bil namreč ustanovljen Športni klub DISK, zakoniti predhodnik kluba, 97 let pozneje pa je svoja vrata uradno odprla Akademija Nogometnega kluba Domžale.

DELI NA