01.02.2020 | NZS
Uspešen zaključek Uefa CFM izobraževanja

V sredo se je v Ljubljani zaključilo devetmesečno Uefa CFM izobraževanje (Certificate in Football Management), ki ga je letos gostila Nogometna zveza Slovenije. Uefin izobraževalni program poteka v sodelovanju z IDHEAP, ki je del Univerze v Lozani in je namenjen nogometnim delavcem.

Uefa CFM izobraževanje je sestavljeno iz e-izobraževanja in seminarjev, na katerih udeleženci obravnavajo ključne teme s področja upravljanja nogometnih zvez. Priznani akademiki in uveljavljeni nogometni strokovnjaki so udeležence vodili skozi področja organiziranosti nogometa, strateškega in operativnega upravljanja v nogometnih institucijah, nogometnega marketinga in sponzorstev, komuniciranja, odnosov z mediji in javnostjo ter organizacije dogodkov in upravljanja prostovoljcev.

V slovenski izvedbi izobraževanja je bilo v program vključenih 33 nogometnih delavcev iz Slovenije, Bolgarije, Romunije, Lihtenštajna, Malte, Moldavije, Srbije in Slovaške. Večino je predstavljala slovenska nogometna družina, ki so jo zastopali predstavniki Nogometne zveze Slovenije, predstavniki klubov 1. slovenske nogometne lige in predstavniki MNZ-jev.

Velika večina udeležencev je z izobraževalnim programom opravila zelo uspešno, njihova pridobljena znanja pa nedvomno predstavljajo pomembno investicijo v razvoj nogometa.

»Vsem udeležencev izobraževanja bi čestital za kakovostno opravljeno delo in trud, ki so ga vložili v devetmesečno izobraževanje kljub rednim delovnim obveznostim. Znanje je temelj, na katerem gradimo prihodnost in prav to me navdaja z velikim optimizmom. Prepričan sem, da bodo novi Uefa CFM diplomanti pomembno prispevali k napredku nogometa in organizacij, pri čemer me izjemno veseli dejstvo, da velika večina tokrat izhaja prav iz slovenske nogometne družine. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Uefi in uglednim profesorjem ter ostalim strokovnjakom za odlično sodelovanje,« je ob zaključku izobraževanja poudaril generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, Martin Koželj.

Zaključne prireditve in podelitve priznanj so se udeležili tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, vodja Uefa Acadamy oddelka Thomas Junod in akademski direktor IDHEAP, Jean-Loup Chappelet, ki so izpostavili odlično organizacijo izobraževalnega programa s strani Nogometne zveze Slovenije.

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.04.2020 | NZS
  Prestavljen junijski reprezentančni termin, prestavljena tekma s Portugalsko
  UEFA je na današnji video konferenci z generalnimi sekretarji petinpetdesetih nogometnih zvez predstavila posodobljen terminski načrt možnih nadaljevanj tekmovanj pod svojim okriljem. Zaradi epidemije korona virusa COVID-19 je izvršni odbor UEFA sprejel odločitev o prestavitvi junijskega reprezentančnega termina, ko bi Slovenija morala igrati s Portugalsko.
 • 27.03.2020 | NZS
  Mijatović: Vsi se soočamo z izpadom prihodkov, NZS v stiku s klubi
  Tako kot po svetu je tudi nogomet v Sloveniji v primežu pandemije. Tekmovanja so prekinjena, zaradi velike negotovosti pa so vse posledice še neznane. Nekateri klubi so že najavili nižanje plač. Vse to namreč vpliva na prihodke, pravi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović, ki je pozval tudi državo, naj ne pozabi na šport.
 • 25.03.2020 | NZS
  Miran Pavlin od 1. aprila v vlogi direktorja reprezentanc
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 45. seji, ki je zaradi pandemije koronavirusa potekala dopisno, sprejel sklep, da na mesto direktorja reprezentanc s 1. 4. prihaja nekdanji reprezentant in strelec odločilnega zadetka za uvrstitev Slovenije na prvo veliko tekmovanje, Euro 2000, Miran Pavlin.
 • 23.03.2020 | NZS
  NZS o nadaljevanju klubske sezone
  Nogometna zveza Slovenije je na seji odbora za nujne zadeve sprejela sklep, da se prekinitev vseh tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica. V najboljšem primeru nadaljevanje Prve lige v začetku maja.
 • 17.03.2020 | NZS
  Video: Uefa preložila člansko EP na leto 2021
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je po videokonferenčnem sestanku s članicami zveze in drugimi nogometnimi deležniki ter po odločitvi izvršnega odbora tudi uradno preložila evropsko prvenstvo 2020 na leto 2021, in sicer med 11. junijem in 11. julijem. Vzrok za preložitev je pandemija novega koronavirusa.
 • 12.03.2020 | NZS
  Tekmovanja prekinjena do konca marca
  Nogometna zveza Slovenije z današnjim dnem prekinja vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) včeraj razglasila pandemijo koronavirusa, širom Slovenije pa se s ponedeljkom zapirajo tudi vse izobraževalne ustanove.
 • 03.03.2020 | NZS
  Čeferin na kongresu Uefe poudaril pomen enotnosti
  Predsednik evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na letnem kongresu krovne organizacije danes v Amsterdamu poudaril pomen enotnosti evropskega nogometa. Pri tem je ocenil, da je ključno ohranjati dušo nogometa pred dobičkom.
 • 28.02.2020 | NZS
  Priporočila Nogometne zveze Slovenije klubom in obiskovalcem tekem
  Ker v javnosti v zadnjih dneh kroži veliko informacij o koronavirusu (COVID-19) in so v Sloveniji na sporedu javni športni dogodki, razmere in ukrepi za zajezitev virusa pa se hitro spreminjajo, podajamo nekatera osnovna priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).
 • 25.02.2020 | NZS
  Licenčni seminar NZS
  V ponedeljek, 24.2.2020, so se predstavniki klubov Prve lige Telekom Slovenije in Slovenske ženske nogometne lige na Brdu pri Kranju udeležili vsakoletnega licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.02.2020 | NZS
  Delegatski seminar NZS
  V soboto, 15.2.2020, je v Ljubljani, v okviru vsakoletnega usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.

DELI NA