Učenke v Murski Soboti odigrale finale

I OŠ Murska Sobota je organizirala finalni turnir učenk v tekmovanju Slovenskih osnovnih šol. V prijetnem vzdušju in ob zanimivih tekmah so uspele domačinke ubraniti naslov, ki so ga v svoje vitrine prinesle že lansko leto. Dekleta iz OŠ France Prešeren iz Ribnice, OŠ Dante Alighieri iz Izole in OŠ Brežice pa tudi niso razočarale.

Športni pedagog Denis Ficko je s sodelavci organiziral finalni turnir, kjer so nastopile učenke tistih šol, ki so si uspele priboriti nastop na finalnem turnirju v tekmovanju, ki ga družno vodita in koordinirata Zavod za šport Slovenije Planica in Nogometna zveza Slovenije.  Prireditev je s svojo prisotnostjo obogatil tudi selektor ženske članske reprezentance Slovenije g. Damir Rob, ki je na koncu podelil pokale najboljšim. Ob Rajko Korent-u, ki na NZS koordinira ta tekmovanja pa je bil prisoten tudi predstavnik zavoda Gašper Plestenjak.

Polne tribune in častni gostje so pomenili motiv več za vse nastopajoče deklice. Ob spremljanju tekem smo lahko ugotovili, da je nogomet magnet tudi za dekleta in marsikatera nogometašica je na terenu dokazala, da tudi one znajo igrati nogomet. Kar nekaj je bilo tudi takih, ki niso članice nobenega športnega kluba, dekleta iz Izole pa so po pravilu izhajale iz rokometnega kluba z veliko želje in strasti do nogometne igre. Skoraj bi jim uspelo tudi zmagati a vendar so domačinke v finalni tekmi pokazale nekaj več spretnosti in si priborile ubranitev lanskega naslova. Tretje mesto so osvojile učenke iz OŠ France Prešeren, na četrtem pa so pristale igralke iz Brežic.

tekst in foto: NZS/RK

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA