UEFA Study Group na Škotskem

Začetek februarja je bil zaznamovan tudi z obiskom Slovenske delegacije v Škotskem mestu Kilmarnock, kjer je UEFA organizirala seminar na temo Nogometa za vse, ki mu daje veliko pozornosti in veljave.

Seminarja so se udeležili tudi Slovenski predstavniki, ki ijh je vodil vodja tehničnega sektorja Matjaž Jaklič. Na seminarju so vidni predstavniki UEFE na čelu s Per Ravn Omdalom seznanili prisotne predstavnike šestih Evropskih nogometnih zvez s spremembami pri vrednotenju programa Grassroots, kot ga poimenujejo na UEFI.Posamezne članice so v kratkih predstavitvah predstavile stanje Nogometa za vse na svojem področju. Slovenijo je na seminarju predstavil koordinator Nogometa za vse Rajko Korent. Na seminarju pa sta bila prisotna tudi Petra Mikeln in Tadej Langus.

Slovenska delegacija je bila deležna Škotske gostoljubnosti in druženja z ostalimi udeleženci s katerimi je preko sproščenega pogovora izvedela marsikaj zanimivega. Delegacije iz Poljske, Irske, Madžarske, Cipra in Srbije so bili zanimivi sogovorniki ob številnih vsebinah na temo Nogometa za vse. Na koncu smo se vsi predstavniki poenotili v mnenju, da je novo tristopenjsko vrednotenje poimenovano po žlahtnih kovinah kvalitete dober vsebinski premik. Slovenija je na tem področju cenjen sogovornik in tudi v novem vrednotenju zasedamo ugledno mesto srebrnega nivoja. Da ga bomo obdržali pa bo potrebno tudi v naslendjih letih skrbeti za dobre programe, ki bodo zagotavljali množičnost nogometašev tako za selektivni izbor kvalitete kot za status najpopularnejše športne zvrsti v Sloveniji.

tekst: RK/NZS
foto: UEFA

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA