25.09.2023 | Trenerji
Trenerski oddelek NZS kot primer dobre prakse na trenerskem kongresu Uefe

Predstavniki trenerskega oddelka NZS so se udeležili trenerskega kongresa Uefe, ki je tokrat potekal v Švici. Sodelovalo je vseh 55 članic Uefe, poleg pa so bili še predstavniki Concacafa in gosti iz FIFE. Slogan letošnjega kongresa se je glasil »Obikujemo prihodnost igre: sodelovanje trenerske ekipe pri pripravi treninga.« NZS na kongresu predstavljen kot primer dobre prakse.

Program je zajemal pregled izvedbe šolanja za predavatelje, kjer se je poudarjalo zlasti učenje v realnih pogojih (ang. Reality Based Learning) in učenje z učencem v ospredju, kjer se uporabljajo principi in tehnike izobraževanja odraslih. Sledila je predstavitev in možnosti implementacije učnega načrta za ženski nogomet v različne nivoje usposabljanja, predstavljena je bila tudi zamisel in pogoji za šolanje kondicijskih trenerjev v nogometu.

Nekaj držav je predstavilo napredek v obdobju od zadnjega kongresa, ki je potekal leta 2019 v Nikoziji na Cipru. Kot primer dobre prakse manjših držav je bila izpostavljena Slovenija, kar predstavlja lepo priznanje za naš oddelek trenerskih usposabljanj. Kongresa v Nyonu so se udeležili Iztok Kavčič, Vanja Starčević in Anja Milenković.

Iztok Kavčič, vodja trenerskih usposabljanj NZS: »Da nas je UEFA izpostavila kot primer dobre prakse pred vsemi državami na kongresu, je za nas veliko priznanje. Prepoznali so naš trud in spremembe, ki smo jih skupaj s sodelavci uvedli v zadnjih letih. Uspeli smo poenotiti strukturo usposabljanj na UEFINO trenersko konvencijo 2020, uvedli proces mentorstva v realnem okolju ter se približali realnemu učenju z vključevanjem lokalnih ekip na tečaje. S šolanjem predavateljev, ki je potekalo s pomočjo UEFA mentorja g. Ruuda Dokterja, pa smo uspeli še izboljšati predavatelje in dvigniti interaktivnost s slušatelji na še višji nivo.«

Tekst: NZS
Foto: UEFA

SORODNE NOVICE

 • 28.11.2023 | Trenerji
  Ob obletnici rojstva poklon profesorju Branetu Elsnerju
  Pretekli teden je na ljubljanskih Žalah potekala tradicionalna slovesnost ob obletnici rojstva profesorja Braneta Elsnerja, ki so se je udeležili tudi predstavniki Združenja nogometnih trenerjev Slovenije.
 • 28.08.2023 | Trenerji
  Seminarji v septembru 2023
  V septembru bosta potekala Letni izpopolnjevalni praktični seminar za trenerje velikega nogometa ter licenčni in izpopolnjevalni seminar futsal.
 • 13.06.2023 | Trenerji
  Licenciranje trenerjev v tekmovalni sezoni 2023/24
  Na podlagi novega Pravilnika o izdaji licenc in strokovnih seminarjev Zveze nogometnih trenerjev Slovenije podajamo kratka navodila in obrazložitve pri podajanju zahtevkov za izdajo licenc.
 • 28.03.2023 | Trenerji
  Izvedena redna letna Skupščina ZNTS
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekala redna letna skupščina ZNTS. Delegati posameznih društev so potrdili vsa podana poročila organov in komisij ZNTS ter zaključni račun za leto 2022, kakor tudi vsebinski in finančni plan dela za leto 2023.
 • 12.03.2023 | Trenerji
  Vrednotenje Regijskih centrov
  Obveščamo vse trenerje, da bomo v spomladanskem delu tekmovalne sezone 2022/23, pričeli z vrednotenjem prisotnosti obiskov treningov, ki se izvajajo v Regijskih centrih.
 • 14.02.2023 | Trenerji
  Sklicana redna letna Skupščina ZNTS
  Upravni odbor ZNTS je na podlagi drugega odstavka 22. člena v povezavi z 21. in 23. členom Statuta ZNTS na svoji 6. seji dne 13.1.2023 sprejel sklep o sklicu redne letne Skupščine ZNTS, ki bo 20.3.2022 ob 17.00 uri v prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo.
 • 17.01.2023 | Trenerji
  Izveden licenčni seminar UEFA A, PRO in UEFA PRO
  V Portorožu se je minuli konec tedna v organizaciji ZNTS odvil dvodnevni licenčni seminar trenerjev UEFA A, PRO in UEFA PRO z nazivom Teoretične osnove in metodika učenja sodobne nogometne igre. Seminarja se je udeležilo skoraj 500 trenerjev, ki so prisostvovali odličnim predstavitvam predavateljev in izvedbam praktičnih vsebin.
 • 08.12.2022 | Trenerji
  Licenčni seminar Uefa A, PRO in Uefa PRO 2023
  Zveza nogometnih trenerjev Slovenije objavlja razpis za prijavo na Licenčni seminar PRO, UEFA PRO in UEFA A, ki bo potekal 14.1. in 15.1. 2023, v prostorih Grand hotela Bernardin Portorož. Licenčni seminar prinaša v točkovalnem pomenu 50 točk, ki so potrebne za izdajo redne licence v tekmovalnem letu 2023/2024. Prijave na seminar so možne do vključno 20.12.2022, podrobne informacije in navodila so podane v priloženem razpisu.
 • 14.11.2022 | Trenerji
  Izpopolnjevalni seminar za trenerje ženskih ekip
  V soboto, 3. decembra 2022 bo v NNC Brdo, izpopolnjevalni seminar za trenerje in trenerke, ki delujejo v slovenskem ženskem nogometu. Za udeležbo na seminarju se morajo trenerji predhodno prijaviti v informacijskem sistemu Regista.

DELI NA