Trebanjke postale državne prvakinje

Minuli petek je v Trebnjem potekal finalni turnir v nogometu za učenke osnovnih šol. Naslov osnovnošolskega prvaka za šolsko leto 2016/17 je osvojila domača ekipa. Na finalnem turnirju so sodelovale ekipe iz domače Osnovne šole Trebnje, Osnovne šole Solkan, Osnovne šole Vojnik in Osnovne šole Toneta Čufarja Maribor.

Lobetova dvakrat

Na prvi polfinalni tekmi so se pomerile učenke iz OŠ Vojnik ter učenke iz OŠ Toneta Čufarja Maribor. Mariborčanke so z dvema goloma Sare Adam in dvema goloma Lune Stefanie Somer prepričljivo premagale ekipo iz Vojnika. Na drugi polfinalni tekmi sta se pomerili domača ekipa iz Trebnjega in učenke iz Solkana. Domačinke so zmagale z dvema goloma Lare Lobe

Tekma za tretje mesto je po rednem delu končala z neodločenim izidom. Tako so o končnem rezultatu odločali kazenski streli. Boljše izvajalke so bile učenke iz OŠ Solkan in si zagotovile tretje mesto.

Polna dvorana

Na tekmi za prvo mesto so se pred nabito polnimi tribunami pomerile domačinke in učenke iz Maribora. Trebanjke so z golom s prostega strela najboljše strelke turnirja Lare Lobe povedle v prvem polčasu, v drugem polčasu so zadele še enkrat in se z rezultatom 2:0 veselile naslova osnovnošolskih prvakinj za šolsko leto 2016/17.

Finalni turnir v nogometu za učenke osnovnih šol, Trebnje, 5.5.

polfinale:
OŠ Vojnik - OŠ Toneta Čufarja Maribor 0:4 (0:1)
Strelki: 2 x Sara Adam, 2 x Luna Stefanie Somer

OŠ Trebnje - OŠ Solkan 2:0 (0:0)
Strelka: 2 x Lara Lobe

tekma za 3. mesto:
OŠ Vojnik - OŠ Solkan 3:4* (1:1; 2:2)
Strelki v redne delu: 2 x Nina Kajzba; 2 x Denisa Mujanovič
*po streljanju 7-m

tekma za 1. mesto:
OŠ Trebnje - OŠ Toneta Čufarja Maribor 2:0 (1:0)
Strelki: Lara Lobe, Tamara Pate

Najboljša igralka: Nina Kajzba (OŠ Vojnik)
Najboljša strelka: Lara Lobe (OŠ Trebnje)
Najboljša vratarka: Tinkara Vrhovec (OŠ Trebnje)

Najboljša postava: Nina Kajzba (OŠ Vojnik), Sara Adam (OŠ Toneta Čufarja Maribor), Denisa Mujanovič (OŠ Solkan), Lara Lobe (OŠ Trebnje) in Tinkara Vrhovec (OŠ Trebnje).

Končni vrstni red:
1. OŠ Trebnje
2. OŠ Toneta Čufarja Maribor
3. OŠ Solkan
4. OŠ Vojnik

Tekst: J.P., D.P.
Foto: Sportmladih

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA