Spoznavni dnevi na turnirju Nogomet za prijateljstvo

Za mladimi udeleženci zaključnega dogodka letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo so prvi dnevi v kampu prijateljstva. Bogat program obsega tudi izobraževanja v sklopu šole Devetih vrednot, kjer otroci ustvarjajo skupne projekte v skladu z devetimi vrednotami Nogometa za prijateljstvo. Udeležili se bodo tudi delavnic pod vodstvom britanskega umetnika Bill Aspreya, avtorja maskot Nogometa za prijateljstvo, ki bo z otroci delil svoje znanje in izkušnje.

“V projektu sodelujem že vrsto let in vsakoletno izjemno vzdušje mi daje dodatno energijo. Spoznam otroke, katerih srca so polna veselja. Ko vidim mlade udeležence, ki se skupaj učijo in trenirajo, začnem verjeti v veselo in mirno prihodnost otrok, polno izjemne kreativnosti in odkrivanja novih stvari,” je o dogajanju povedal Bill Asprey.

Mladi udeleženci bodo skupaj opravili priprave za finalni turnir Nogometa za prijateljstvo 2019, ki se bo pričel danes. Trenirali bodo pod budnim očesom priznanih nogometnih strokovnjakov iz celega sveta, kakor tudi pod uspešnimi preteklimi udeleženci programa. Med slednje sodita tudi Luka Markovič, ki trenutno igra za mladinski pogon slovitega Juventusa in Gocha Gogrichiani, igralec ekipe Rostova do 21 let.

“Takoj, ko sem izvedel, da bom igral na finalnem turnirju Nogometa za prijateljstvo, sem se veselil dneva, ko bom spoznal svoje nove soigralce iz vsega sveta. Zanimivo bo spoznati otroke iz drugih držav, ki obožujejo nogomet kakor jaz,” je dejal 12-letni Francesco iz Italije.

Zaključni boji letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo bodo potekali 1. junija na glavnem mestnem trgu v Madridu (Plaza Mayor), ob robu večdnevnega dogajanja v sklopu finala UEFA Lige prvakov, katero tekmo si bodo vsi udeleženci programa tudi ogledali.

Tekst: MAl

Foto: F4F

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.
 • 02.02.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometna oddelka v pričakovanju dijakinj in dijakov
  Več o programih, možnosti in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 12. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Potekal bo razmeram in situacij prilagojeno – za vsa vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na video zoom povezavi, ki bo na voljo med 12. in 13. uro.
 • 17.07.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V Kranju z Iličićevo donacijo nastaja park Jojo
  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.
 • 16.06.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa vnovič nagradila projekt NZS in MZL Debeli rtič
  Uefina fundacija za otroke je tudi letos nagradila projekt Nogometne zveze Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na morju in izvajanje nogometnih aktivnosti.
 • 04.02.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita fantovski nogometni oddelek na Gimnaziji Šiška in dekliški nogometni oddelek, kjer so združene dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET.
 • 15.01.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Žoga za UEFA superpokal 2020 s slovenskim pridihom
  Zmagovalca UEFA lige prvakov in UEFA evropske lige v sezoni 2019/2020 bosta UEFA superpokal 2020 igrala s posebno žogo, katere dizajn vsebuje izbrane otroške risbe.
 • 30.09.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki nogometnega razreda opravili testiranje Telasi
  Pod vodstvom dr. Nejca Šarabona (Univerza na Primorskem) so dijaki nogometnega razreda NZS med 16. 9. in 19. 9. 2019 opravljali testiranje (TELASI). Ugotavljale so se telesne (a)simetrije jakosti-moči, gibljivosti in stabilnosti.
 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 17.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir veteranov
  Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.

DELI NA