17.11.2020 | U21
Slovenci remizirali še z Rusijo

Mlada reprezentanca Slovenije je tudi na drugi novembrski preizkušnji iztržila remi. Slovenci so z goloma Nika Prelca in Davida Brekala dvakrat povedli, Rusi pa so izenačili z goloma Soltmurada Bakajeva in Danila Glebova.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

SLOVENIJA U21 - RUSIJA U21 2:2 (1:0)

Strelci: Prelec (17'), Brekalo (69'); Bakajev (65'), Glebov (73')
Slovenija: Vekić, Rogelj, Brekalo, Stojinović, Ploj, Zaletel, Svetlin, Elšnik, Matko, Prelec, Celar. Igrali so še: Ogrinec, Gril, Medved, Zec, Kryeziu, Kolmanič, Trontelj, Pečar. Selektor: Milenko Ačimović.
Rusija: Maksimenko, Tiknizijan, Maslov, Tatajev, Golubev, Lomovicki, Makarov, Ignatov, Kulikov, Glebov, Ribčinski. Igrali so še: Bakajev, Litvinov, Prohin, Stepanov, Nenakov. Selektor: Mihail Galaktijonov.

Rusi, ki so si že zagotovili nastop na evropskem prvenstvu, so novembrski reprezentančni termin izkoristili za tekmi z gostiteljicama zaključnega turnirja. Po petkovem porazu z Madžari so odločno krenili v tekmo s Slovenijo. V sedmi minuti je nevaren poskus Denisa Makarova zaustavil Igor Vekić, ki je bil na pravem mestu tudi pet minut kasneje, ko je isti igralec streljal z osrčja kazenskega prostora. V 15. minuti, po podaji Tatajeva, je s črte kazenskega prostora meril še Aleksander Lomovicki, njegov poskus pa je poletel mimo desne vratnice.

Slovenci so po uvodnem obdobju, ko si je reprezentanca Rusija pripravila nekaj zaključnih udarcev, udarili hitro in učinkovito. Aljaž Ploj, ki je ruskim nogometašem na levi strani igrišča povzročal precej preglavic, je v osrčju kazenskega prostora našel Nika Prelca, 19-letni napadalec pa je z natančnim udarcem matiral Aleksandra Maksimenka. Rusi so odgovorili v 28. minuti, ko pa je poskus Ignatjeva odbil Vekić, na drugi strani igrišča pa je bil po novem predložku Ploja nevaren Aljoša Matko.

Ploj in Matko sta bila udeležena tudi v prvi podjetnejši akciji drugega polčasa. Ploj je pred golom iskal Matka, a je žogo v zadnjem trenutku izbil Tiknizijan. Strel Ignatjeva ni našel končnega cilja, je pa bil v 65. minuti uspešnejši Soltmurad Bakajev. Ruski rezervist je prodrl mimo Brekala in z diagonalnim udarcem z desne strani kazenskega prostora zadel v daljši kot slovenskih vrat. Bakajev je zgolj minuto kasneje poskušal še enkrat, a je Gril strel preusmeril v kot.

Na odgovor Slovenije ni bilo potrebno čakati prav dolgo. Ogrinec je v 69. minuti poslal predložek z leve strani igrišča, pred golom pa je bil najspretnejši David Brekalo in Slovenci so znova vodili. Tokrat sicer precej krajše obdobje kot po prvem zadetku. Rusi so namreč vnovič izenačili v 73. minuti, ko so si priigrali prosti strel z razdalje 23 metrov. Domna Grila je z natančnim udarcem, potem ko je razpadel slovenski zid, premagal Danil Glebov.

Po številnih menjavah v drugem polčasu se izid ni več spremenil. Maksimenko ni imel težav s strelom Roglja, s pravočasnim posredovanjem pa je preprečil tudi zaključni strel Davida Brekala.

Milenko Ačimović, selektor Slovenije: "Zadovoljen sem s celotno tekmo. V kratkem času smo odigrali še eno zahtevno preizkušnjo proti vrhunskemu nasprotniku, ki je že uvrščen na evropsko prvenstvo. Odigrali smo dobro tekmo, garali smo, na trenutke tudi trpeli, vendar smo imeli tudi svoje trenutke, ki so bili zelo dobri. Zadovoljen sem s celotnim tednom, obema tekmama in pristopom fantov."

Timi Max Elšnik, kapetan in vezist Slovenije: "Za nami je zahtevna tekma. Vsi vemo, kaj v nogometu pomeni Rusija, gre za veliko državo in velesilo z velikim bazenom igriščem. Mislim, da smo spet pokazali, da se lahko enakopravno kosamo z največjimi reprezentancami. Rusi so bili prvi v svoji kvalifikacijski skupini, ustvarili smo nov dober rezultat, a nam, žal, ni uspelo zmagati, čeprav smo imeli zmago v rokah. Je pa celotna reprezentančna akcija zelo pozitivna."

Nik Prelec, napadalec Slovenije: "Rusija je ena od najboljših ekip na svetu. Vesel sem svojega debija v mladi reprezentanci. Mislim, da je za nami dober ciklus, obdobje z novim selektorjem smo pričeli dobro. Upam, da bo šlo čimbolje tudi v bodoče."

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA