Sestanek koordinatorjev šolskega športa

Zavod za šport Republike Slovenije Planica je pod vodstvom Vodje športnih programov na zavodu Uroša Vidmajerja organiziral delovni sestanek področnih in panožnih koordinatorjev šolskega športa. Sestanka se je udeležil tudi Rajko Korent kot koordinator šolskih nogometnih tekmovanj.

Tekmovanje ŠŠT nogomet je v polnem teku. Po Sloveniji poteka vrsto turnirjev v petih kategorijah. Učenci in učenke, dijaki in dijakinje ter tudi učenci s posebnimi potrerbami bodo od februarja pa do konca maja odigrali kar 35 nogometnih turnirjev na državnem nivoju. Ob dejstvu, da so se te ekipe morale uvrstiti na državni nivo preko področnih tekmovanj, ki jih je v Slovenskem šolskem športu 16, je pokazatelj za kako obsežno tekmovanje gre. Sodelovanje Zavoda, panožne zveze in področnih organizatorjev je organizacijski aparat, ki nam ga lahko zavidajo v marsikateri športno razviti državi. Zato si je program Šolskih športnih tekmovanj v nogometu zaslužil nominacijo za najboljši športni program Nogometa za vse za sezono 2012/13, ki ga podeljuje UEFA.

Kljub zavidanja vrednim številkam glede udeležencev in vsebin pa obstaja kar nekaj skrbi glede financiranja tega programa. Nogometna zveza Slovenije ima svoja množična tekmovanja v vseh kategorijah. Kljub temu pa je naše poslanstvo tudi,  da smo družbeno koristni in vzpodbujamo nogomet tam, kjer ta pušča pozitivne posledice na udeležence. Šolski nogomet prav gotovo predstavlja velik del športno tekmovalne vsebine, ki otrokom in mladini popestri šolsko leto ter pozitivno vpliva na njihov razvoj.

Zato upamo, da bo šolski šport in med njim tudi nogomet še vnaprej razveseljeval šolsko mladino in bodo odgovorni na Zavodu našli rešitve ter posluh inštitucij, ki lahko pomagajo pri obstoju enega najboljših šolskih športnih programov v Evropi.

 

tekst in foto: NZS/RK

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA