27.11.2022 | 2. SNL
Rogaška bo prezimila na vrhu lestvice

Pomlad bodo na vrhu 2. SNL pričakali nogometaši Rogaške. Slatinčani so po preobratu premagali Kidričane in drugouvrščeni ekipi prvenstva pobegnili na štiri točke prednosti.

Zanimiv derbi vrha lestvice so bolje odprli gostje iz Rogaške Slatine, ki so imeli v "šumi" tudi navijaško pomoč, kljub temu pa so se vodstva veselili Kidričani. Gal Gorenak je po pol ure igre izvedel kot z leve strani igrišča, pred golom pa je najvišje skočil Tin Martić. Rdečim je tako pripadel prvi polčas, Slatinčani pa so v drugem delu srečanja krenili po preobrat. In tudi prišli do njega. V 58. minuti je tudi z nekaj sreče izenačil Marko Musulin, saj je Hrvat v črno-beli zasedbi zadel rojaka Hrvoja Crnčeca, žoga pa je v visokem loku prevarala Tiborja Banića in končala v domači mreži. Manj kot deset minut kasneje je ofenziva Slatinčanov poskrbela za popoln preobrat. Andrej Pavlović je spretno podal z desne strani igrišča, pred golom Aluminija pa se je odlično znašel Nejc Gradišar in z devetim golom sezone zadel za zmago Rogaške. Kot že zapisano, imajo Slatinčani na prvem mestu štiri točke prednosti pred Kidričani, še 15. zapored pa so ostali neporaženi.


Nafta bo pomlad pričakala na petem mestu lestvice, Lendavčani pa so se od jeseni poslovili s tretjo zmago na domačem igrišču. Tudi modri so slavili po preobratu, saj so Krčani po zaslugi Josipa Marinića povedli v 21. minuti tekme, gostitelji pa so se izenačenja veselili v 37. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Vid Goričar. Stjepan Igrec je v 54. minuti Nafto popeljal v prednost, a so Posavci le dve minuti kasneje poravnali izid, Agostona Kissa je še drugič premagal Josip Marinić. Da so točke vseeno ostale pod lendavskimi griči, sta v zadnji tretjini tekme poskrbela Stjepan Oštrek, ki je v 69. minuti izkoristil najstrožjo kazen, in Stjepan Igrec, ki je v sodniškem dodatku še drugič meril v polno.


Novomeščani v Kranju niso imeli težav s Triglavom, saj so mu že v prvem polčasu zabili tri zadetke. Gorenjci, ki so se med tednom razšli s Safetom Hadžićem, so prvič klonili v peti minuti, ko je Luko Čadeža premagal Dino Kapitanović. Isti igralec je v 14. minuti udaril še drugič, že v 27. minuti pa je bilo 0:3. Domen Žur, ki je pred dnevi z dvema goloma odločil dvoboj z Nafto, je povišal prednost Krke, domača mreža pa se je še četrtič tresla v 38. minuti. Dino Kapitanović se je veselil še tretjega zadetka, z dvema "hat-trickoma" - prvič ga je v uvodnem krogu zabil Grosupeljčanom - pa je z osmimi goli prvi strelec moštva. Dolenjci so se z zmago približali drugemu Aluminiju, ki ima po jesenskem delu prvenstva dve točki prednosti.


Ajdovska uspešna serija se je končala na Koroškem, Ravenčani so pred domačimi gledalci slavili tesno zmago. Obračun je sredi prvega polčasa odločil Ivijan Svržnjak, izid pa se v nadaljevanju tekme ni več spremenil. 


Dekančani so v Velenju še sedmič zapored ostali neporaženi, dvoboj z Rudarjem pa ni postregel z zadetki. Jadran bo z 20 točkami prezimil na 12. mestu lestvice, Velenjčani so zbrali točko več od Primorcev.


Na petem mestu bodo nogometno pomlad pričakali Beltinčani, ki so na domačem igrišču s preobratom premagali Dobljane. Gostje so po tem, ko Prekmurci niso izkoristili nekaj obetavnih priložnosti, povedli v 38. minuti, Gašper Černe je z lob udarcem premagal Dušana Gyergyeka. Domači so preobrat pričeli v 56. minuti, ko je po kotu in odbiti žogi z bližine izenačil Alan Kaučič, osem minut kasneje pa je za veselje domačih gledalcev poskrbel še Robert Čakš. Dob s 15 točkami ostaja v coni izpada, Beltinčani pa imajo z desetimi točkami prednosti varno zalogo za nadaljevanje prvenstva.


V nedeljo sta bili odigrani še dve tekmi, Biljenci so se v Slovenski Bistrici veselili tesne zmage, s katero so Bistričanom pobegnili na tri točke prednosti. Ob polčasu je bolje kazalo Štajercem, ki so v 11. minuti tekme povedli z golom Nika Havelke. Gostje so udarili v 67. in 69. minuti, junak preobrata pa je bil dvakratni strelec Jan Štrukelj.


Ilirija bo v nadaljevanje sezone vstopila s petimi točkami zaostanka za tretjo Krko, vodilna Rogaška pa Ljubljančanom beži za 11 točk. Drugoligaš iz prestolnice je v drugem polčasu strl odpor Grosupeljčanov, ki so se upirali do 58. minute in gola Mateja Poplatnika. Napadalec Ilirije je s 14 goli zdaj sam na vrhu lestvice strelcev, zmago pa je v 89. minuti potrdil Marko Brkić.

Grosupeljčane med tednom čaka še zaostala tekma s Krčani.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2023 | 2. SNL
    Slatinčani se veselijo preboja med prvoligaše
    Nogometaši Rogaške bodo v sezoni 2023/24 igrali v Prvi ligi Telemach. Slatinčani so z zmago v Krškem potrdili prvo mesto na lestvici 2. SNL, Aluminij pa bo moral povratek med prvoligaše iskati v dodatnih kvalifikacijah.
  • 19.05.2023 | 2. SNL
    V zadnjem krogu za prvoligaško vstopnico
    Rogaška ali Aluminij, kdo se bo v petek po 30. krogu 2. SNL veselil napredovanja med prvoligaše? Slatinčani v Krško odhajajo z dvema točkama naskoka pred Kidričani, ki gostujejo v Novem mestu.
  • 13.05.2023 | 2. SNL
    Aluminij izgubil s Primorjem, Rogaška krog pred koncem spet na vrhu
    Kidričani bi lahko ob spodrsljaju Rogaške že potrdili povratek med prvoligaše, a se je zgodilo ravno obratno. Aluminij je na domačem igrišču izgubil s Primorjem, Slatinčani pa so se krog pred koncem prvenstva vrnili na prvo mesto lestvice 2. SNL.
  • 10.05.2023 | 2. SNL
    Kidričani doma s Primorjem, Rogaška gosti Krko
    Lahko že v petek dobimo letošnjega zmagovalca 2. SNL? Vodilni Aluminij bo v predzadnjem krogu sezone gostil Primorje, Rogaška pa se bo pred domačimi gledalci udarila s Krko. Če Novomeščani v Rogaški Slatini ne izgubijo, bodo imeli Kidričani priložnost, da potrdijo povratek med prvoligaše.
  • 04.05.2023 | 2. SNL
    Rogaška klonila v Ajdovščini, Aluminij spet na vrhu
    Dva kroga pred koncem 2. SNL je prišlo do spremembe na vrhu lestvice, Rogaška je prvo mesto po porazu v Ajdovščini prepustila Aluminiju, ki je slavil v Biljah.
  • 05.01.2023 | 2. SNL
    Novo ime na vrhu 2. SNL
    Po koncu prejšnje sezone so se napredovanja med prvoligaše veselili v Novi Gorici, kdo pa bo najboljši po 30 tekmah letošnjega tekmovanja? Po jesenskem delu 2. SNL najbolje kaže klubu, ki ga doslej nismo bili vajeni na vrhu lestvice.
  • 03.04.2019 | 2. SNL
    Bravo ugnal tudi Rogaško
    Nogometaši ljubljanskega Brava so dobili tudi zaostalo tekmo 20. kroga drugoligaškega prvenstva. Četa trenerja Dejana Grabića nadaljuje pomladansko serijo, Ljubljančani pa so s četrto zaporedno zmago ujeli vodilni Tabor.
  • 11.10.2018 | 2. SNL
    Nafta proti Rogaški za izhod iz serije remijev
    Drugoligaši vstopajo v drugo tretjino letošnjega prvenstva. Vrh lestvice zaseda Bravo, ki pa tudi tokrat ne bo aktiven, zato se lahko na prvo mesto zavihti Nafta. Lendavčani se bodo udarili z Rogaško, obračun izpod lendavskih gričev pa boste lahko spremljali na spletni strani NZS.
  • 04.10.2018 | 2. SNL
    Slatinčani v pričakovanju Dobljanov
    Večina drugoligašev bo ta konec tedna sklenila z uvodno tretjino prvenstva, uvodna tekma pa bo odigrana v Rogaški Slatini. Pred kamerami Sportkluba se bosta za nove točke udarili ekipi Rogaške in Doba.

DELI NA