Rad igram nogomet (RIN) že v zaključni fazi

Ena najbolj množičnih in priljubljenih Grassroots akcij pri nas je Rad igram nogomet. V lanskem letu je doživela jubilejno deseto ponovitev in tudi letos  se kaže njena velika priljubljenost med osem in desetletniki po vsej Sloveniji.

Vsa zahvala za množičen odziv gre marljivim organizatorjem na posameznih MNZ-jih in Media športu, ki je s televizijskimi oddajami poskrbel za še večjo odmevnost in priljubljenost tako nogometa med mladimi kot same akcije, katero je tudi UEFA ocenila kot pomembno akcijo Grassroots programa v Sloveniji.

Letos smo izpeljali že prvi dve fazi in tekmovanje se je prevesilo v zaključni del. Ker je sistem tekmovanje od druge faze naprej določeno s številom ekip, ki lahko napredujejo so najbolj zanimive številke udeležencev v prvi fazi in te govorijo v prid množičnosti te akcije, saj je število skupnih udeležencev iz lanskoletnih 3996 naraslo na 4287 mladih nogometašev. Najbolj množično so to akcijo sprejeli mladi osem in desetletniki na Gorenjskem in v Ljubljani.

Številke pa so tudi drugod po Sloveniji pohvale vredne. Takšne in podobne akcije so pomembne za  priljubljenost in množičnost nogometa, ki sta osnovi za tekmovalni in vrhunski nogomet. Na osnovi že omenjenih pokazateljev, lahko še pred zaključkom akcije, ki se bo odvijala na finalnem turnirju v aprilu ugotovimo, da je akcija Rad igram nogomet tudi letos odlično uspela.

Tekst: NZS/Rajko Korent
Foto: Arhiv

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA