RIN v Lendavi

V letošnje zimsko tekmovanje RIN  se je v MNZ Lendava  prijavilo  35 ekip. V tekmovanju U8 bo nastopalo 16 ekip. Ekipe bodo razdeljene v štiri skupine s po štirimi ekipami. V tekmovanju U10 pa je skupaj prijavljenih 7 ekip. MNZ Lendava bo organizirala tekmovanje RIN tudi v selekciji U6, letos je prijavljenih kar 12 ekip.

Prvi turnir U8 bo potekal v Lendavi v petek, 23.11.2012. V soboto, 24.11.2012 bosta  v Turnišču odigrana dva turnirja  U8. Isti dan bo tudi turnir U10 v Črenšovcih. Četrti turnir U8 pa bo odigran 30.11.2012 v Lendavi. Veliki finale 1. faze U8 in U10 bo odigran predvidoma 15. decembra v Turnišču. V finalu se bo pomerilo 8 ekip U8 in 4 ekipe U10. V Turnišču so se izkazali z organizacijo že v preteklih letih, saj so redni gostitelj turnirjev RIN. Mladi nogometaši Turnišča pa so se v preteklih letih izkazali v tekmovanju RIN U8, saj so leta 2008 postali najboljši v Sloveniji, v letu 2010 pa so osvojili drugo mesto, kar je lep uspeh vendar mora biti pri otrocih v ospredju vedno igra in zabava za kar so najbolj odgovorni trenerji in starši, ki otrokom z pozitivnim spodbujanjem vseh polepšajo športne dejavnosti.

Na omenjenem finalu bo tudi slavnostna podelitev žog otroškim nogometnim šolam, podeljene bodo značke nogometaša, mladi igralci pa se bodo med seboj pomerili v spretnostih igrah in s tem dodali še širši pomen finalni prireditvi.

tekst in foto: Daniel Žalik

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA