18.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Mura

Prva liga Telemach, 32. krog

KALCER RADOMLJE - MURA

20. april 2024, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Dejan Vokić

Uvodno dejanje 32. kroga Prve lige Telemach se bo odvilo ob Kamniški Bistrici. Darjan Slavic bo svoje varovance popeljal v boj proti nekdanjemu delodajalcu, napadati pa bo moral vsaj pozitiven rezultat. Tega je na tekmah z Olimpijo in nazadnje z Aluminijem že vpisal, a položaj radomeljskega prvoligaš ostaja nezavidljiv. Pet krogov pred koncem so mlinarji točkovno poravnani s šumarji, a imajo tekmeci iz Kidričevega pomembno prednost: boljši izkupiček na medsebojnih obračunih. Rumeno-črni zato krvavo potrebujejo točke, če se želijo ob koncu sezone izogniti neposrednemu izpadu v drugo ligo. Priložnost za izboljšanje bere se jim ponuja v soboto.

Kdo je vroč?

Dolgo je kazalo, da bo Aluminij Radomljam zadal udarec, po katerem bi se le stežka pobrale. Kidričani so vodili vse do 88. minute, nato pa je na prizorišče stopil Nino Kukovec. V gneči pred domačimi vrati je do 22-letnika žogo podaljšal Uroš Korun, Kukovec pa je imel več kot dovolj prostora in časa, da je okroglo usnje pod prečko poslal v mrežo. V dosedanjem delu sezone je dosegel štiri zadetke, bo v soboto prišel do številke pet?

Ali ste vedeli?

Darjan Slavic se je po zadnji trenerski rošadi iz štaba članske ekipe preselil na klop mladinske selekcije, vendar pa v Murski Soboti ni opravljal le teh dveh vlog. Potem ko so se Sobočani lani poleti razšli z Dejanom Grabićem, se je Slavic preizkusil tudi kot vršilec dolžnosti glavnega trenerja. Muro je vodil na treh tekmah, v Kidričevem in v Kopru pa je svoje začasne varovance popeljal celo do zmage.

 

MURA

Prepoved nastopa: Žiga Kous in Matic Maruško

Slovenska nogometna javnost je z zanimanjem spremljala, kako se bo Mura odzvala na boleč poraz v Ljudskem vrtu. Morda so varovanci Tončija Žlogarja s svojo podobo proti Kopru nato kar nekoliko presenetili. Čeprav ne eni ne drugi niso želeli tvegati, so bili Sobočani v prvem polčasu vseeno nevarnejši tekmec, o čemer je ob odhodu na odmor pričal tudi izid. V nadaljevanju se je razmerje moči poravnalo, za kar je v živčnem zaključku srečanja v prvi vrsti poskrbela izključitev Žige Kousa. Mura je vpisala točko, ki pa ni bistveno spremenila njenega izhodišča pred zaključkom sezone: ne more upati na skok v zgornjo polovico lestvice, prav tako pa se ne boji izpada.

Tonči Žlogar, trener NŠ Mura: "Zavedamo se, da nas čaka težka, pomembna tekma za obstanek. Želimo se oddaljiti od ekip, ki so za nami. Radomlje imajo nekaj dobrih posameznikov, nevarne so ob prekinitvah. Ves teden smo pridno trenirali in verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo. Tekma je absolutno zelo pomembna. Že reakcija na tekmi s Koprom je bila po dveh porazih dobra, z istim pristopom moramo iti v jutrišnjo tekmo. Darijan Slavic Muro dobro pozna, deloval je znotraj članske ekipe, bil je tudi v vlogi glavnega trenerja. Imamo svoj cilj, svoje težave, s katerimi se ukvarjamo – poškodovani in kaznovani igralci. Osredotočiti se moramo nase in dati vse od sebe. Poskusili bomo izpolniti tiste zadeve, ki smo jih analizirali, in tako ogroziti vrata Radomelj."

Kdo je vroč?

Amadeju Maroši Koper očitno ustreza. Spomnimo, na seznamu strelcev je bil tudi na začetku meseca, ko je v izdihljajih srečanja poravnal izid in Muri priigral podaljšek. Izkušeni napadalec je bil pretekli konec tedna na delu tik pred odmorom. Z odličnim predložkom ga ne na drugi vratnici našel Žiga Kous, Maroša pa takšnih priložnosti ne zapravlja. Bo spet razpoložen v zdraviliškem mestu? Rogaški je decembra že zabil.

Kdo je vroč?

Prav gotovo se Muraši te dni ne osredotočajo le na tekmo ob Kamniški Bistrici. Z glavo so vsaj deloma že pri pokalnem izzivu, ki jih čaka naslednji četrtek. Na predzadnji stopnički pričakujejo soligaša iz Rogaške Slatine, dan poprej pa bo že znan prvi finalist Pokala Pivovarna Union: Goričani gostijo Beltince. Spomnimo, pokalni zmagovalec je hkrati tudi četrti slovenski predstavnik v Evropi …

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage v drugem polčasu
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).

DELI NA