26.07.2021 | 1. SFL
Potrjen format tekmovanja 1. SFL za sezono 2022/23

Pred nami je nova futsal sezona. V preteklosti je Nogometna zveza Slovenije že pomagala klubom, da so se lažje soočili s posledicami COVID-19. Tudi o tem in ostalih strateških zadevah je tekla beseda na uvodni seji Komisije za futsal.

Člani komisije so tako sprejeli sklep, da se vodstvo Nogometne zveze Slovenije prosi za pomoč pri iskanju sponzorja tekmovanja v 1. SFL, oziroma futsal tekmovanjih. Pri tej točki je predsednik Komisije za futsal Vlado Močnik predstavil okvirne pogovore o sofinanciranju uradnih oseb ekip 1. in 2. SFL v naslednji sezoni. Smernice so dobro zastavljene. Prav tako so člani sprejeli sklep, da se NZS povpraša o dodatnih ''solidarnostnih sredstvih'' za klube, ki imajo večje število ekip v tekmovanju mladih.

Nespremenjen sistem tekmovanja v 1. SFL

V preteklosti se je večkrat že razpravljalo o tekmovalnih sistemih v vseh futsal tekmovanjih, tudi na tokratni seji. Tako je jasno, da po izstopu KMN Sevnica iz tekmovanja v sezoni 21/22 iz 1. SFL neposredno ne izpade nobena ekipa. Devetouvrščena ekipa pa se bo za prvoligaški status pomerila z drugouvrščeno ekipo 2. SFL. V primeru morebitnega dodatnega izstopa iz tekmovanja 1. SFL v sezoni 21/22 iz lige ne izpade nobena ekipa, se pa zato prvo in drugouvrščena ekipa 2. SFL neposredno uvrstita v 1. SFL v sezoni 22/23. Komisija je sprejela tudi sklep, da je tudi v sezoni 2022/2023 sistem tekmovanja 1. SFL nespremenjen

V tekmovanju mladih so člani sprejeli naslednje sklepe:

U19 - v primeru, da se v tekmovanje prijavi več kot 12 ekip se liga razdeli na dve ligi V in Z. Odigra se dvokrožni sistem s končnico, kamor se uvrstijo po 3 najboljše ekipe V in Z, ki nato odigrajo ligo po dvokrožnem sistemu.

17 - v primeru, da se v tekmovanje prijavi več kot 8 ekip se liga razdeli na dve ligi V in Z. Sicer se odigra liga po dvokrožnem sistemu s končnico prvih štirih ekip (1:4 in 2:3) po pokalnem načinu, boljši v seštevku se  uvrsti v finale, prav tako se odigra tekma za 3. mesto.

U15 - v primeru, da se v tekmovanje prijavi več kot 8 ekip se liga razdeli na dve ligi V in Z. Sicer se odigra liga po dvokrožnem sistemu s končnico prvih štirih ekip (1:4 in 2:3) po pokalnem načinu, boljši v seštevku se uvrsti v finale, prav tako se odigra tekma za 3. mesto.

U13 - tekmovanje poteka na turnirski način kot do sedaj, razdeljen na V in Z skupini s končnico in četrtfinalnimi srečanji kamor se uvrstijo prve 4 ekipe v vsaki skupini. Prav tako se nalaga vodji tekmovanja, da pri delegiranju upošteva dejstvo, da ekipa lahko odigra na turnirju le dve srečanji.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 15.02.2021 | 1. SFL
  Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
  V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
 • 05.11.2020 | 1. SFL
  Zelena luč tudi za 1. SFL
  Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.
 • 14.10.2017 | 1. SFL
  Španci previsoka ovira za slovenske futsal prvake
  Po porazih proti moskovski Dini (2:5) in portugalski Bragi (2:3) je danes pričakovano klonil še pred branilcem naslova, španskim Interjem. Ta je zmagal s 4:1.
 • 11.10.2017 | 1. SFL
  Mariborčani začeli s porazom
  Drugi polčas se ni začel po željah Maribora, saj se je po treh minutah in 10 sekundah nadaljevanja znašel v zaostanku, zadel je Kiril Pogorelov. Moskovčani niso potrebovali dolgo, da so zadeli še enkrat; minuto in 26 sekund kasneje je Ivan Krilov zadel po podaji s kota.

DELI NA