Piet Hubers ponovno v Sloveniji
Po juniju 2008 je Slovenijo ponovno obiskal Piet Hubers, ki se te dni pri nas mudi z namenom, da si v živo ogleda aktivnosti Nogometne zveze Slovenije na Grassroots področju. NZS namreč kandidira za novo kvalitetno zvezdico pri Uefi.

Ob prvem obisku leta 2008 je Hubers Slovenijo obiskal potem, ko je bila le-ta sprejeta v Uefin Grassroots protokol, v tem obdobju pa je bilo na tem področju opravljenega ogromno dela. Ob izvajanju številnih aktivnosti se je v zadnjem letu in pol število registriranih igralcev povečalo za tretjino (z 25.000 na 34.000), aktivnosti pa potekajo v smeri, da se ta številka še poveča.

NZS je z opravljenimi aktivnostmi zadostila kriterijem UEFE za novo zvezdico kvalitete, kot predstavnik Uefinega Grassroots odbora pa je Hubers v Slovenije zato, da preveri, kako aktivnosti na podlagi poročil delujejo tudi v praksi.

Ob morebitni pozitivno oceni bo Uefin Grassroots odbor konec maja odločal, če lahko Slovenija na podlagi opravljenega dela pridobi novo zvezdico kvalitet.

Hubers je v Slovenijo prispel v sredo, v četrtek si bo ogledal aktivnosti (gimnazijo v Šiški, ONŠ v Cerkljah, delo na področju dekliškega/ženskega nogometa v Velesovem in na Interblocku), v petek pa se bo Hubers sestal še z generalnim sekretarjem NZS, Alešem Zavrlom.

Tekst: NZS/MK
Foto: Arhiv

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA