Otroci na počiticah v Kozjem

V Kozjem se letos odvija že 7. Poletni tabor Kozje, kjer se 170 otrok, med njimi tudi 25 otrok iz socialno šibkih družin, preživlja poletne počitnice v duhu športa, druženja, zabave, igre in spoznavanja. Zaradi velikega zanimanja otrok so organizatorji dodali še tretji termin, obiskal pa jih je tudi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, Aleš Zavrl.

Poletni tabor Kozje se nahaja v srcu Kozjanskega, otroci pa se ga v času poletnih počitnic udeležujejo že od leta 2009. Glavni moto tabora se skriva v sožitju z naravo, otroci tako večere preživljajo ob tabornem ognju, prepevajo pesmi in si pripovedujejo zgodbe. V taboru je moderna telefonija potisnjena na stranski tir, udeleženci spijo v tabornih šotorih, čez dan pa se otroci zabavajo v Športnem parku Kozje, kjer imajo na voljo različne športne aktivnosti. Poleg nogometnega, teniškega in karate tabora so organizatorji letos prvič izvedli tudi likovni tabor, dobro delo pa potrjuje naraščajoče število otrok. V šestih letih so jih v Kozjem gostili že preko 400.

S pomočjo pokroviteljev pa v taboru niso pozabili niti na otroke, katerih družine si udeležbe na taboru ne morejo privoščiti. Tako so letos pripeljali 25 otrok iz socialno šibkih družin in jim vsaj za nekaj dni polepšali poletne počitnice. Tabor, ki je letos v treh terminih, za eno skupino traja pet dni.

Letos je tabor v Kozjem obiskal tudi generalni sekretar NZS, Aleš Zavrl, ki je pohvalil prizadevanje organizatorjev in izrazil podporo Nogometne zveze Slovenije ter zadovoljstvo nad razvojem tabora, ki gre po Zavrlovih besedah v pravi smeri.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Poletni tabori Kozje

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA