Odprtje novega športnega centra v Lendavi

V Lendavi so v soboto lendavski župan Anton Balašek, predsednik MNZ Lendava, Branko Gros in podpredsednik NZS, Franc Kopatin, odprli nov sodoben športni objekt v skupni vrednosti nekaj čez 900 tisoč evrov. Lendava, ki je kraj z najdaljšo nogometno tradicijo, je tako dobila atletski stadion s tartansko atletsko stezo in seveda nogometno igrišče z umetno travo in reflektorji, kar bo vsekakor omogočilo odlične vadbene pogoje posebej za mlajše nogometaše.

 

 

Odprtje tega objekta je omogočila Občina Lendava ob podpori NZS, ki je zagotovila 200.000 evrov sredstev.

V soboto se je v počastitev odprtja novega objekta organiziral v okviru Grassroots programa turnir reprezentanc U12. Na turnirju so sodelovale selekcije MNZ Ptuj, MNZ Murska Sobota in MNZ Lendava. Prvo mesto je zasedla ekipa MNZ M.Sobota, sledi MNZ Ptuj in MNZ Lendava. Najboljši so prejeli iz rok župana gospoda Balažeka in predsednika MNZ Lendava, Branka Grosa priznanja in pokale, po turnirju pa so se udeleženci turnirja še naprej družili na skupnem kosilu.

V večernih urah pod reflektorji, pa se je prav tako na novem igrišču v okviru slovesnosti odigral derbi prvih ekip Pomurske nogometne lige med ekipama NK Petišovci in NK Grad (2:1).Tekmo si je ogledalo čez 1000 radovednih ljubiteljev nogometa. Po besedah župana Balažeka pa to ni zadnja investicija v športne objekte v Lendavi.

Tekst in foto: Boris Žalik

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA