Odigrana polfinalna turnirja Nike Premier Cup

Uvod v pomladanski del sezone tekmovanja kategorije U-14 se je zgodil 6. in 7. marca, ko so se najboljše ekipe iz predtekmovanja pomerile na dveh polfinalnih turnirjih. Turnirja sta postregla z zanimivimi in napetimi boji in le prvaka obeh turnirjev sta se uvrstila v finale, ki bo odigrano v Celju na Areni Petrol. Čeprav se je poznalo, da so ekipe še brez pravega tekmovalnega ritma in pogoji za trening v zadnjem času niso bili najboljši pa lahko pohvalimo vse akterje za trud in izkazano znanje na igrišču. Predvsem pa veseli dejstvo, da sta oba turnirja potekala v športni borbi in po fair play načelih saj na turnirju ni bilo rdečega kartona, na desetih tekmah s skrajšanim igralnim časom pa so sodniki pokazali le deset rumenih kartonov, kar pa je manj kot eden na tekmo.

Na prvem turnirju so se v Ptuju pomerile ekipe Noga Triglav, Brežice, Bravo Publikum in domačin NŠ Poli Drava. Tekme so bile precej obrambno orientirane, napadalci pa niso imeli svojega dne. Kar štiri tekme od šestih so se končale brez zadetkov in tako se je v precej izenačenem turnirju pokazala velika prednost zmaga ekipe Bravo Publikuma nad čvrsto ekipo iz Brežic. Na zadnji tekmi so sicer domačini lovili zmago z dvema zadetkoma, ki bi jih pripeljala v finale vendar so jim načrte preprečili igralci Brežic z drugo zmago na turnirju ob ostalih neodločenih rezultatih. Tako smo dobili prvega finalista NK Bravo Publikum iz Ljubljane.

Drugi turnir naslednjega dne je bil nekoliko bolj dinamičen. V mrzlem in vetrovnem vremenu so se na igrišču NK Interblocka pomerile ekipe Maribor Branik, FC Luka Koper, CM Celje in domača ekipa Interblock. Že uvodna tekma je bila razburljiva in dinamična, ko sta se na zeleni površini srečali ekipi iz Maribora in Kopra. Zmaga primorcev pa se je na koncu pokazala za odločilno, saj sta na koncu obe ekipi zbrali šest točk in zato je o finalistu odločalo medsebojno srečanje, zato so se igralci FC Kopra veselili uvrstitve v finale. Odlično pa so igrali tudi domačini, ki so bili do zadnjega srečanja v igri za napredovanje, saj bi jim zmaga nad mariborčani prinesla finale vendar je zmanjkalo nekaj sreče in moči. Le Celjani so se morali že po dveh srečanjih sprijazniti z dejstvom, da finale ni več mogoče vendar jih lahko za prikazano na igrišču pohvalimo, saj so igrali do zadnje tekme zavzeto četudi niso imeli več nobene možnosti za napredovanje. In prav je tako, saj je bila to za vse fante te starosti kvalitetna nogometna izkušnja, ki pomeni napredek na njihovi nogometni poti. Vsi prisotni smo na koncu z aplavzom nagradili akterje obeh turnirjev za prikazano in zaželeli srečo ekipama NK Bravo Publikum ter FC Luka Koper, ki se bosta 27. marca 2010 v predtekmi prve lige pomerili v celjski Areni Petrol za prestižni naslov zmagovalca Nike premiere cup Slovenija in odpotovali na finalno evropsko tekmovanje NIKE PREMIER CUP 2010.

REZULTATI TURNIRJA NA PTUJU 6.3.2010


BRAVO PUBLIKUM     :    NŠ POLI DRAVA    0    :    0
NOGA TRIGLAV        :    BREŽICE               0    :    0
BRAVO PUBLIKUM    :    BREŽICE               2    :    1
NOGA TRIGLAV        :    NŠ POLI DRAVA     0    :    0
BRAVO PUBLIKUM    :    NOGA TRIGLAV      0    :    0
BREŽICE            :    NŠ POLI DRAVA          2    :    0


UVRSTITEV:


1. BRAVO PUBLIKUM    5    2:1
2. BREŽICE                 4    3:2
3. NOGA TRIGLAV        3    0:0
4. NŠ POLI DRAVA        2    0:2

REZULTATI TURNIRJA V LJUBLJANI 7.3.2010


MARIBOR BRANIK        :    FC LUKA KOPER      0    :    2
INTERBLOCK               :    CM CELJE               0    :    0
MARIBOR BRANIK        :    CM CELJE               2    :    0
INTERBLOCK               :    FC LUKA KOPER      2    :    0
MARIBOR BRANIK        :    INTERBLOCK          1    :    0
CM CELJE                   :    FC LUKA KOPER       0    :    1

UVRSTITEV:
1. FC LUKA KOPER        6    3:2
2. MARIBOR BRANIK     6    3:2
3. INTERBLOCK            4    2:1
4. CM CELJE                1    0:3
Tekst in foto: Rajko Korent


SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA