Nogometno srečanje Slovencev v svetu

NZS in Izseljensko društvo SVS sta organizirali nogometni turnir slovenskih zamejcev in izseljencev. Turnirja v Ljubljani se je udeležilo šest ekip, ki so ob igranju nogometa uživali tudi v druženju in ogledu nogometne tekme med Slovenijo in Litvo.

Ob podpori Urada RS za Slovence v zamejstvu, Zavoda sv. Stanislava in Nogometne zveze Slovenije se je v Ljubljani odigral nogometni turnir pod imenom 5. svetovno nogometno prvenstvo Slovencev po svetu, kot ga rad imenuje gonilna sila turnirja Kocmur Boštjan. Turnir poteka po vzoru pravih svetovnih prvenstev na vsaka štiri leta in letos je bil že peti takšne vrste. Turnirja so se udeležili Slovenci iz Argentine, Avstrije, Nemčije, Srbije, Makedonije in seveda domača ekipa iz Slovenije, ki so jo zastopali nogometni navdušenci Zavoda sv. Stanislava. Turnir malega nogometa je potekal v dvorani na Štuli v Ljubljani.

Čeprav je bil prvi cilj druženje in obisk domovine pa je bil pomemben del srečanja tudi nogometni turnir, kjer smo spremljali zanimive tekme z obilo nogometnega znanja. Na koncu so slavili domačini iz Slovenije pred avstrijskimi Slovenci. Tretje mesto so osvojili rojaki iz Makedonije pred argentinskimi Slovenci. Za peto mesto pa sta se v medsebojni tekmi pomerili gostje iz Nemčije in Srbije, kjer so bili nemški Slovenci uspešnejši. Dvodnevni turnir je v popolnosti uspel in ob podelitvi pokalov, ki sta ga izvedla Kocmur Boštjan in Rajko Korent so si vsi udeleženci zaželeli na svidenje čez štiri leta. Šport in nogomet povezuje ter združuje in bogati tudi zamejske Slovence.

tekst in foto:RK/NZS

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA