28.07.2022 | Sodniki
Nepozabne morske počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču

Krajinski park Debeli rtič (ita. Punta Grossa), ki leži na skrajnem koncu Ankaranskega polotoka in ima za osrčje parka rt s flišnim klifom ter naravnim morskim obrežjem, v teh dneh gosti skupno 22-ih socialno deprivilegiranih otrok, ki so jim nepozabne poletne počitnice omogočili sodniki, sodnice in kontrolorji sojenja pod zastavo Zveze nogometnih sodnikov Slovenije

V junijskem medijsko odmevnem družbeno odgovornem projektu so sodniki, sodnice in kontrolorji sojenja pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A zbrali 7.106 EUR, kar je omogočilo narisati nasmeh na 22 otroških obrazev iz socialno deprivilegiranih okolij štajerske in koroške regije ter jim pričarati nepozabne poletne počitnice na Debelem rtiču, ki velja za najlepši del slovenske obale.

Velik del zaslug za doslej najvišje zbrani znesek v okviru družbeno odgovornih projektov ZNSS ima naš najboljši sodnik, 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić, ki je bil eden od idejnih pobudnikov dodatnega zbiranja sredstev z dražbo. Iz osebne kolekcije je ta velikosrčni mojster upravljanja s piščalko za licitacijo dresov namenil avtentičen, posebej za finale kreiran osebni sodniški dres in verificirano žogo s finalne tekme lige Europa, ki jo je 18. maja vodil v Sevilli (Eintracht Frankfurt in Glasgow Rangers).  

Svet 24 - dražba dresov

Predaja donacije ZNSS vodji zdravilišča v oddaji Svet na Kanalu A

Novica 24.ur - Sodniki zbrali več kot 7000 €

Na najlepšem delu slovenske obale se prav v tem tednu na 7-dnevnemu letovanju mudi skupina otrok katerim so letovanje omogočil sodniki, sodnice in kontrolorji, osebno pa smo se prepričali, kako otroci uživajo v brezskrbni igri, učnih in nogometnih aktivnostih ter morskih radostih.

Na povabilo vodje RKS Debeli rtič mag. Ane Žerjal in pedagoškega koordinatorja Mihe Olovca sta vodja sodniškega oddelka NZS in priznani prvoligaški sodnik Roberto Ponis iz Kopra obiskala otroke in preverila kako poteka njihovo počitnikovanje, kjer aranžma zajema avtobusni prevoz, nastanitev, 5 obrokov na dan, varuhe, animacijski program, plavalni tečaj in drugo dnevno animacijo. Kot prostovoljec zadolžen za specialna pedagoške teme in pomoč otrokom v stistki je na Debelem rtiču tudi 25-letni Blaž Kamnik, ki je sicer uvrščen na najvišjo državno listo pomočnikov sodnika, za poučevanje nogometnih veščin otrok pa je ta teden zadolžen inštruktor in nogometni trener pri NZS Tadej Langus.

Otroci so lahko tako spoznali čisto pravega nogometnega sodnika, ki je bil delegiran posebej na njihovi nogometni tekmi, kjer so se v prijateljskem in fairplay duhu otroci pomerili med seboj. Za srečo pri vodenju tekme so sodniku podarili čudovito školjkino lupino, še pred začetnim žvižgom pa jim je mož v črnem povedal kakšna je oprema sodnika, razkril katera je bila največja tekma na kateri je deloval v sodniški ekipi, pokazal je kako se uporabi piščalka, kako poteka način izrekanja disciplinske kazni (rumeni in rdeči karton) ter jim odgovarjal na številna vprašanja. Po koncu igranja nogometnih tekem so počitnikarji prejeli velike modre brisače, ki so se jih zelo razveselili.

Vodja področja sodniških zadev pri NZS Žiga Dobrun je včeraj povedal:

"Dobrodelna akcija Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A pri promoviranju unikatnih sodniških artiklov in donacijami vseh naših sodnikov(-ic) in kontrolorjev pod zastavo ZNSS je dosegla izjemen uspeh, saj smo vsi skupaj omogočili morske počitnice za dve nogometni enajsterici počitnikarjev. Pomembnost našega sodelovanja z Zdraviliščem RKS Debeli rtič je edinstvena, vsakoletno projekt raste, zato so sodniki, sodnice in kontrolorji sojenja že vrsto let v ključnem trenutku prisotni tam, kjer lahko pomagajo in to nam je v izjemno veselje. V imenu sodniškega oddelka bi se iskreno zahvalil vsem, ki so donirali po svojih zmožnostih, Slavku Vinčiću za podaritev posebnega dresa in žoge ter pokrovitelju 1. slovenske nogometne lige podjetju Telemach in Addiko banki, ki sta na koncu zmagali na dražbi edinstvenih sodniških dresov in žoge".

Projekti družbene odgovornosti in visoki etični standardi so stalnica Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in vseh, ki delujejo pod njenim okriljem. S humanitarnimi akcijami si prizadevamo pomagati družbi, biti svetel zgled in delovati v sodniškem duhu s plemenito noto.

Otroški nasmeh je vreden največ!

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 29.09.2022 | Sodniki
  Tečaj za nove sodnike v Mariboru
  Si želiš postati novi sodnik ali sodnica v Mariboru? Potem pohiti in se prijavi na tečaj za nove sodnike , ki bo potekal v mesecu oktobru. Več informacij in prijave na 041-748-675 (Zoran Novarlić).
 • 27.09.2022 | Sodniki
  Čeferin ponovno v St. Gallen
  Darko Čeferin bo drevi v deželi sira in čokolade v zadnjem krogu tretje izvedbe Lige narodov (Nations League 2023) v skupini A2, opravljal vlogo kontrolorja sojenja sodniški ekipi iz Bosne in Hercegovine na tekmi med Švico in Češko v St. Gallnu.
 • 26.09.2022 | Sodniki
  Obrenović v Dublin na ligo narodov
  Ljubljančan Rade Obrenović (32) bo jutri zvečer na vzhodnem delu prestolnice Irske v Dublinu sodil svojo drugo tekmo v prvem krogu 3. izvedbe Lige narodov (Nations League 2022/23). Na stadionu Aviva, ki je bilo prizorišče finalne tekme Evropske lige leta 2011 (liga Europa), bo naš najmlajši mednarodni FIFA sodnik v ligi B sodil dvoboj zadnjega kroga v skupini 2 med Irsko in Armenijo. 
 • 25.09.2022 | Sodniki
  Kos v Češke Budejovice
  Drago Kos bo na Češkem v Čeških Budejovicah v play-offu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo U-21 leta 2023 kontrolor sojenja na tekmi Češka - Islandija, ki jo bodo sodili sodniki iz Danske.
 • 23.09.2022 | Sodniki
  Preizkus fizične pripravljenosti z analizo prvega dela jesenskega dela prvenstva
  V Ljubljani je včeraj potekal letošnji tretji preizkus fizične pripravljenosti ter analiza prvega dela jesenskega dela prvenstva za sodnike, sodnice, pomočnike, pomočnice in talente vseh nivojev vključno s kandidati. Vse skupaj je zabeležila nova tehnološka pridobitev sodnikov, t.i. dron.
 • 22.09.2022 | Sodniki
  Vrnitev Vinčića v Leipzig na tekmo Lige narodov
  V septembrskem ciklu tretje izvedbe Lige narodov Slavka Vinčića čaka prva tekma na vzhodu Nemčije, kjer bo v petek zvečer v Leipzigu sodil dvoboj Nemčija - Madžarska. Šlo bo za reprizo mitskega dvoboja iz leta 1954, ko je Zahodna Nemčija v finalu Svetovnega prvenstva v Švici premagala tedaj izjemno močno Madžarsko nogometno reprezentanco s 3-2, tisti večer pa je v nogometnih almanahih zapisan in poznan tudi kot "čudež v Bernu".
 • 21.09.2022 | Sodniki
  Po 8. seji komisije za sodniške zadeve
  Pred četrtkovim fizičnim preizkusom telesne pripravljenosti sodnikov, ki se bo nadaljeval s skupnim velikim seminarjem sodnikov, pomočnikov in kontrolorjev po 1. sklopu jesenskega dela prvenstva o katerem bomo več poročali v petek, je predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in predsednik Komisije za sodniške zadeve NZS g. David McDowell za torek 20. septembra sklical 8. sejo Komisije za sodniške zadeve pri NZS.
 • 20.09.2022 | Sodniki
  Česen na seminar top 41-ih Uefa sodnic na Azurno obalo
  Mondena Nica na Azurni obali v jugovzhodni francoski regiji Provansa-Alpe-Azurna obala bo med 21. in 23. septembrom prizorišče seminarja top 41-ih evropskih sodnic. Udeleženke prihajajo iz 29-ih držav na stari celini, tja pa bodo pripotovalo 14. članic elitne kategorije in 27 sodnic članic 1. kakovostne kategorije sodnic pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) med katerimi je tudi naša najboljša sodnica Aleksandra Česen.
 • 19.09.2022 | Sodniki
  Staša Špur v Glasgowu
  Mednarodna pomočnica in najboljša slovenska linijska sodnica Staša Špur (33) iz Murske Sobote začenja sezono ženske lige prvakinj 2022/23 na Škotskem. V Glasgowu bo s hrvaško sodnico Ivano Martinčić iz Koprivnice in Poljakinjo Paulino Baranowsko sodila na prvi tekmi 2. kroga Lige prvakinj med škotskim Glasgow Rangers in portugalsko Benfico iz Lizbone.
 • 15.09.2022 | Sodniki
  V Ljubljani tečaj za nove sodnike
  Postani sodnik ali sodnica v Ljubljani in se vključi v največje Društvo nogometnih sodnikov v Sloveniji. Iz DNS Ljubljana prihaja tudi najmlajši mednarodni FIFA sodnik v Sloveniji Rade Obrenović (32).

DELI NA