13.11.2021 | Sodniki
Naša sodnika v zadnjem krogu evropskih kvalifikacij za SP

Matej Jug se danes s še petimi slovenskimi sodniki odpravlja v četrto najmanjšo državo v Evropi. Potem ko je konec marca v tretjem krogu skupinskega dela kvalifikacij za Mundial sodil v Lvivu dvoboj Ukrajina- Kazahstan, v četrtem krogu v Faro-Loueu tekmo Portugalska- Irska ter v osmem krogu Ferski otoki-Škotska, bo jutri zvečer glavni sodnik na zaključni tekmi skupine J med reprezentancama Liechtensteina in Romunije.

Z Jugom bosta ob robu igrišča še pomočnika sodnika Matej Žunič in Manuel Vidali, v vlogi četrtega sodnika na tekmi pa bo David Šmajc. V video operacijski sobi bosta Nejc Kajtazović kot VAR sodnik in njegov pomočnik Alen Borošak kot AVAR. Tekma na nacionalnem stadionu Rheinpark v Vaduzu, ki je glavno mesto Liechtensteina (160 km2) se bo začela jutri ob 18. uri, delo slovenskih sodnikov pa bo nadziral kontrolor sojenja Petteri Kari iz Finske.

Drugih šest Slovencev na čelu z Radetom Obrenovićem (na sliki spodaj) pa se jutri odpravlja v tretjo najmanjšo državo v Evropi (61 km2), ki je tudi najstarejša še obstoječa republika na svetu. Obrenović je septembra debitiral v evropskih kvalifikacijah za SP na tekmi Madžarska-Andora v Budimpešti, tokrat pa bo dejaven tudi v zadnjem 10. krogu kvalifikacij za Svetovno prvenstvo. V žepni državici sredi Italije bo v ponedeljek sodili dvoboj v skupini I med Sanmarinci in Angleži.

Obrenovićeva pomočnika bosta Grega Kordež in Aleksandar Kasapović, četrti sodnik je Asmir Sagrković, kot video sodnika pa bosta delovala Slavko Vinčić (VAR) in Dragoslav Perić (AVAR). Kontrolor sojenja Haim Jakov prihaja iz Izraela.

Ponedeljkova tekma na stadionu v Serravalleju s 6.664 sedišči, ki je gostil tudi tekme skupine C na Evropskem prvenstvu nogometašev do 21. leta starosti v letu 2019, se bo začela ob 20.45. uri.

Tekst: ZNSS/ IZD

Foto: m.24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2022 | Sodniki
  Dan ženskih nogometnih sodnic
  Sedež NZS v nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju so v včerajšnjih popoldanskih urah zasedle predstavnice nežnejšega spola. Na vrsti je bil 4. Razvojni dan sodnic, ki se je organiziral prvič po letu 2018.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 18.05.2022 | Sodniki
  Čeferin v Izraelu na Euru U17
  Na letošnjem UEFA Evropskem prvenstvu do 17. let (EURO U17 2022), ki se je na Bližnjem vzhodu v Sveti deželi začel v ponedeljek 16. maja in bo potekal vse do 1. junija, na žalost ni slovenske reprezentance selektorja Aleksandra Radosavljevića, zato pa slovenske barve zastopa Darko Čeferin (53) iz Kranja v vlogi kontrolorja sojenja. Za upravljanje s Pravili igre na turnirju 16 najboljših evropskih reprezentanc v Izraelu bo skrbelo 8 sodnikov, 12 pomočnikov sodnika in 2 četrta sodnika, ki prihajajo iz 14 držav. Po dva sodnika prihajata iz Hrvaške, Walesa, Francije, Armenije, Avstrije, Severne Makedonije, Islandije in Romunije, po eden pa iz Bolgarije, Češke, Estonije, Norveške, Luksemburga in Kazahstana.
 • 14.05.2022 | Sodniki
  Dan vseh slovenskih sodnic -19. maj
  Prihodnji četrtek dne 19.05.2022 smo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije posvetili samo ženskam in dekletom. Po letu 2018 bo na sporedu Razvojni dan vseh aktivnih in potencialnih nogometnih sodnic. Na sedežu Nogometne zveze Slovenije bo poleg vodje sodniškega oddelka vlogo sodnic v modernem nogometu in svojo pot do mednarodne FIFA sodnice predstavila naša najboljša sodnica Aleksandra Česen iz Cerkelj na Gorenjskem.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 11.05.2022 | Sodniki
  Kajtazović na VAR seminar
  Nejc Kajtazović se danes odpravlja na dvodnevni izobraževalni seminar video sodnikov (VAR), ki bo potekal ob ženevskem jezeru na sedežu Evropske nogometne zveze UEFA.
 • 10.05.2022 | Sodniki
  Šmajc na seminarju novih mednarodnih sodnikov
  Od leta 2022 novi mednarodni FIFA sodnik David Šmajc (33) iz Predoselj pri Kranju ima v teh dneh obveznosti ob ženevskem jezeru. Na sedežu UEFE namreč od nedelje do srede poteka pripravljalni seminar novoimenovanih mednarodnih sodnikov, kjer 45 udeležencem predava častni predsednik ZNSS Vlado Šajn.
 • 06.05.2022 | Sodniki
  Vinčić tretjič v finalu pokala
  V sredinem finalu pokala Pivovarne Union v Celju na stadionu Z'dežele, ko se bosta v knežjem mestu udarila Koper in Bravo bo glavni sodnik Mariborčan Slavko Vinčić (42). Pet ur predtem pa bo finalno tekmo ženskega pokala upravljal Martin Matoša. Oba dvoboja bosta na podlagi odločitve IO NZS z dne 22. decembra 2021 odigrana pod nadzorom in uporabo tehnologije VAR.
 • 04.05.2022 | Sodniki
  Trening in analiza talentov
  Seminar talentov s fizičnim treningom, analizo posnetkov s tekem in obravnavanjem področja vodenja in nadzora.

DELI NA