Nad nogometom navdušena tudi dekleta na Gorenjskem

Tudi v letu 2015 Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z akcijo Rada igram nogomet, in ti? Nameni akcije so promocija igre, zdravega načina življenje ter razbijanje tabujev, da nogomet ni primeren za dekleta. Tokrat je akcija gostovala v Kranju. Čeprav jo je malce zagodlo vreme, so dekleta skozi različne postaje spoznavala čare in skrivnosti nogometa.

Uživala in se zabavala

»Prvič smo bili na Gorenjskem. Čeprav nam vreme ni bilo naklonjeno, so dekleta uživala in se zabavala na postajah, ki smo jih pripravili,« je dan ocenila Petra Mikeln, Strokovna koordinatorka za ženski nogomet pri NZS.

»Nogomet mi pomeni vse, igram ga od otroštva. Navdušena sem, rad pa bi nekoč z reprezentanco zaigrala na evropskem ali pa svetovnem prvenstvu. Festivalni dan v Kranju je bil dobro organiziran,« je povedala 15-letna Manca Jamnik, ki obiskuje športni oddelek Gimnazije Šiška.

»Izvedba je bila dobra, vsi koordinatorji so pomagali igralkam, vse pa so lahko preizkusile vse postaje. Nogomet in šport mi pomenita veliko, morda celo več kot šola. Rada bi uspešno končala srednjo šolo, potem pa nadaljevala s študijem in igranjem nogometa v ZDA!« ni skrivala navdušena nad nogometom 17-letna Eva Kovač, ki je učenka Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju.

Zdaj v Lendavo

Akcija se nadaljuje, prihodnji teden bo festivalni dan potekal v Lendavi. Začeli bomo ob 16. uri, ob 18. uri pa nas čaka nova kvalifikacijska tekma članic, ki na tem koncu Slovenije igrajo proti Islandiji. »Tudi v letu 2016 bo nekaj festivalnih dneh. Vzpodbuditi pa bomo skušali klube, da prevzamejo pobudo, z našo ekipo pa jim bomo nudili vso podporo,« pa je Petra Mikeln razkrila načrte za leto 2016.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA