Mariborčani na evropskem finalu v Budimpešti

Pretekli konec tedna je Madžarska prestolnica gostila finalni turnir evropskega dela tekmovanja Nike Premier Cup, v katerem sodelujejo igralci do 14. leta starosti. Slovenske barve je zastopal NK Maribor in tekmovanje ob nekaj porazih z dvema zmagama in remijem končal na 15. mestu.

V konkurenci dvajsetih ekip so Mariborčani na igriščih akademije Ferenca Puskasa pridobili izkušnje z mednarodnega tekmovanja, kar šteje več, kot tekmovalni rezultat. Od tu naprej lahko ekipa gradi za v prihodnje. tudi sicer gre pohvaliti fante, ki so na šestih dvobojih vknjižili dve zmagi in remi.

Mariborčani so v prvem dvoboju igrali proti ekipi Porta in iztržili remi (1:1). Za Slovence je bil uspešen Markovič. Naslednji dvoboj so izgubili proti češkemu predstavniku Sigmi (0:1), enako sta se razpletli tudi tekmi proti MTK Budimpešti (0:1) in Crveni zvezdi (0:3).

Sledile so tekme v razvrstitvi od 13. do 16. mesta, kjer je bila Legia sprva boljša z 1:0, tekmovanje pa so Mariborčani končali tako, kot so ga začeli - z zmago. Aarau je padel po izvajanju enajstmetrovk (po rednem delu je bilo 1:1, za vijoličaste pa je bil natančen Kušnik). Varovanci Radovana Karanovića so se tako veselili 15. mesta.

Mariborsko zasedbo je sestavljala šestnajsterica: Damjan Prineg, Timotej Mate, Pucko, Tilen Lešnik, Nejc Rober, Nik Mršič, Damjanovič, Nik Lorbek, Miha Kušnik, Alen Ploj, Alen Stopajnik, Deni Štraus, Almir Mulalič, Beriša, Blaž Rudolf in Aljoša Markovič. Turnir je pripadel nogometašem Fenerbahceja, ki so bili v finalu boljši od PSV Eindhovna. ?

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA