Izjemen uspeh Brava v Braziliji

Nogometaši ekipe starejših dečkov ljubljanskega kluba BRAVO PUBLIKUM, ki je v minuli sezoni osvojila naslov državnih prvakov v kategoriji do 14 let, so izjemno uspešno nastopili na mednarodnem nogometnem turnirju v Braziliji »Brazil football festival« v mestu Porto Seguro.

V starostni kategoriji do 15 let so v konkurenci 12-tih ekip osvojili prvo mesto in navdušili strokovnjake v deželi nogometa. Ljubljanski nogometaši, ki sta jih vodila trenerja Tomaž Petrovič in Dejan Močnik, so na turnirju na vseh šestih tekmah ostali neporaženi. V predtekmovalni skupini so premagali ekipi Revelecao (5:1) in Barcelona (2:1) ter remizirali s klubom Eunapolitanos (0:0), nato v četrtfinalu premagali Trancoso (3:1), v polfinalu Itabuno (3:1) ter v finalu s 4:1 (po streljanju enajstmetrovk) nogometaše kluba Vitoria, sicer največjega kluba v brazilski zvezni državi Bahia ter tudi sicer enega večjih brazilskih klubov. Mladi ljubljanski nogometaši so z velikim mednarodnim uspehom potrdili odlično delo v mlajših selekcijah NK Bravo Publikum ter dokazali, da se vsaj za enkrat lahko enakovredno kosajo tudi z bodočimi brazilskimi nogometnimi zvezdami.

Za NK Bravo Publikum so v Braziliji nastopili naslednji nogometaši:

AGIČIČ Ervin, BAJDE Gregor, BARUKČIČ Mateo, DELALIČ Denis, DUŠČAK Klemen, GABROVŠEK Matevž, HOTIČ Dino, HVASTIJA Simon, LIČINA Adnan, MESIČ Benjamin, SALAJ Nik, SKOROKHODOV Oleg, ŠALEJ Jakob, ŠVAGELJ Jure, TEKAVČIČ Žan, TRNOVEC Mark, VIDIC Žiga in VODEB ŽMAVC Tilen.

Tekst in foto: SV-RSA in NK Bravo
Video: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA