Finale Nike Premier Cup 2009-10 v neposrednem prenosu

V nedeljo bo na Areni Petrol potekal finalni turnir tekmovanja NIKE Premier Cup 2009/2010, katerega partner pri organizaciji je tudi NZS. Finalna srečanja tudi v televizijskem prenosu na Šport TV.

NIKE v sodelovanju z NZS organizira tekmovanje Premier Cup 2009/2010. V tekmovanje so vključeni klubi, ki igrajo v slovenski nogometni ligi U14 vzhod in ligi U14 zahod. Po zaključku jesenskega dela tekmovanja 2009 se je 8 moštev iz vsake skupine uvrstilo na štiri slovenske Premier Cup četrfinalne turnirje: zmagovalca četrfinalnih turnirjev sta se udeležila polfinalnih turnirjev, ki sta potekala na Ptuju in na Ježici, kjer so tekmovale po štiri ekipe v vsaki skupini, zmagovalca polfinalnih turnirjev pa na finalno tekmo na ARENA PETROL  v Celju.
Na četrtfinalnih in polfinalnih turnirjih so ekipe igrale po sistemu »vsak z vsakim«. Igra je trajala dvakrat po 15 minut s petminutnim odmorom. Vsaka ekipa lahko prijavi 18 tekmovalcev, ki so registrirani za domači klub, med igro pa jih je trener lahko zamenjal pet. Pravila turnirja so v skladu s pravili FIFA in UEFA za veliki nogomet, sodelujejo pa lahko igralci mlajši od 15 let (U-14).

Zmagovalna ekipa slovenskega Premier Cupa se bo uvrstila na evropski turnir Premier Cup, ki bo od 29. aprila do 3. maja 2010 v mestu Aarhus na Danskem. Najboljši dve ekipi z evropskega turnirja Premier Cup se bosta udeležili svetovnega finala, ki bo v mesecu avgustu 2010 v Manchesterju (Velika Britanija).

Premier Cup Slovenije v organizaciji Nike je eden največjih nogometnih turnirjev za mlajše dečke in v Sloveniji poteka že trinajsto leto. Za uvrstitev na svetovno finale Premier Cup se običajno poteguje 6000 ekip iz več kot 40 držav iz vsega sveta. V svetovnem finalu nastopa 20 ekip.

Na slovenski finalni turnir Premier Cup sta se tako uvrstili ekipi NK KOPER in NK BRAVO. Tekma bo na celjskem štadionu 28.3. ob 13:00.

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA