27.03.2019 | 2. SNL
Drugoligaši vstopajo v zadnjo tretjino

V 2. SNL se s tekmami 21. kroga pričenja zaključna tretjina letošnjega prvenstva. Pred zadnjimi desetimi tekmami je v najboljšem položaju Tabor, ki ima dve točki prednosti pred Radomljami in tri pred Bravom, ki pa je odigral tekmo manj. Bo trojica ostala skupaj tudi po tem koncu tedna?

Sobota, ob 13.00: KRKA - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved igranja: Mitja Rešek (Drava)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Spored 21. kroga 2. SNL bodo odprli nogometaši Krke in Drave. Dolenjsko-štajerski spopad boste lahko spremljali v prenosu na Sportklubu, dvoboj sedme in četrte ekipe prvenstva pa napoveduje zanimivo predstavo. Novomeščani še čakajo na prvo zmago po zimskem premoru, na treh tekmah so iztržili dve točki, s precej boljšo popotnico pa se na Dolenjsko odpravljajo Ptujčani. Moštvo Nikole Jaroša se je po domačem porazu z Rogaško pobralo že v Dobu, »kurenti« pa so minulo soboto dokazali, da minimalna zmaga ni bila naključje. Motivirani Ptujčani so na kolena spravili še lendavsko Nafto in Prekmurcem zadali boleč udarec. Modri želijo na Portovalu nadaljevati uspešno serijo, »farmacevti« pa želijo poiskati recept za prvo zmago pomladi. Krka je nazadnje remizirala v Beltincih, kjer so gledalci zaman čakali na zadetke, septembra pa so se tesne zmage razveselili Štajerci.

 

Sobota, ob 16.00: NAFTA 1903 - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Samo Veselič
Prepoved igranja: Jaka Bizjak (Nafta)

So lendavski upi na preboj v Prvo ligo Telekom Slovenije po porazu na Ptuju dokončno splavali po vodi? Nogometaši Nafte so v najstarejšem slovenskem mestu prejeli bolečo zaušnico, ki bi lahko že bila usodna. Vodilna trojica greši sila redko, devet točk zaostanka za vodilnim Taborom pa se ob uspešnih predstavah Sežancev ne sliši prav malo. Prve odgovore na vprašanja bo ponudila že sobotna preizkušnja na domači zelenici. Pod lendavskimi griči bodo gostovali Ankarančani, ki so pomlad odprli s tremi možnimi izidi. »Galebi« so po uvodnem skalpu Bilj in remiju v Rogaški Slatini tesno izgubili v dvoboju z Dobom. V Kopru ostajajo mirni, saj imajo pred moštvi z dna lestvice še lepo zalogo točk. Varovanci Vlada Badžima bodo skušali v soboto ponoviti jesenski dosežek, ko so v Postojni slavili s 3:1, a ob tem velja omeniti, da Ankarančani v gosteh še niso okusili sladkobe zmage.

 

Sobota, ob 16.00: ROGAŠKA - FUŽINAR VZAMEJMCI
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranj: Goran Čuček in Denis Mraz (Rogaška)

Zanimiv obračun se obeta tudi v Rogaški Slatini. Slatinčani pričakujejo Ravenčane, ki v nadaljevanju prvenstva še čakajo na prve točke. Korošci so, potem ko so se praznih rok vrnili iz Sežane in Brežic, izgubili tudi prvo pomladansko srečanje na domačih tleh. Nogometaši Fužinarja so morali čestitati Biljencem, ki so se na Ravnah veselili pomembnih točk. Ravenčani pogrešajo zadetke, saj v 270 minutah še niso našli recepta za žogo v nasprotnikovi mreži. Trenerski štab koroškega drugoligaša še ni našel pravega nadomestila za Žana Medveda, ki je bil jeseni prvo ime napada, pozimi pa se je preselil v Italijo. Z učinkovitostjo svojih varovancev je lahko bolj zadovoljen slatinski strateg Matej Polegek, ki je na klopi Rogaške remiziral z zmago na Ptuju, črno-beli pa so bili blizu zmage tudi v dvoboju z Ankarančani. Slatinčani so brez zmage ostali v izdihljajih tekme, za nameček pa so izgubili še Gorana Čučka in Denisa Mraza.

 

Sobota, ob 16.00: VITANEST BILJE - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Kevin Humar (Bilje) ter David Božič (Brežice)

Nič manj pestro ne bo niti v Biljah. Na Primorskem se bosta za nove točke udarili ekipi, ki se borita za obstanek v 2. SNL. Brežičane, ki so v 19. krogu premagali Ravenčane in vknjižili prvo pomladansko zmago, čaka še drugo zaporedno gostovanje, Biljenci pa bodo na domačem igrišču potrjevali zmago iz minulega tedna na Koroškem. Za primorsko veselje na Ravnah sta zadela Nejc Doplihar in Mathias Oyewusi, ki se je po vstopu v igro veselil prvega gola v črno-bele dresu. Nigerijec je že kot član Ankarana potrdil, da je lahko izjemno nevaren za gol nasprotnika, nanj pa bo morala paziti tudi obramba Brežic, ki sicer ne slavi kot najtrdnejša. Več zadetkov kot Brežičani sta na 20 tekmah prejela zgolj Jadran in Ilirija, tako Brežice kot Bilje pa v povprečju prejmeta dva gola na tekmo. Nogometaši Bilj in Brežic sicer predstavljajo ekip z najskromnejšim številom doseženih zadetkov.

 

Sobota, ob 16.00: ILIRIJA 1911 - BELTINCI
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Tadej Rems (Ilirija)

Nogometaši Ilirije se nikakor ne uspejo izkopati iz težav, ki so vrhunec dosegle po zaključku druge tretjine prvenstva. Ilirija je izgubila v Vipolžah, Ljubljančani pa so zdrsnili na dno ligaške razpredelnice. Zasedbi iz prestolnice se ponavljajo preglavice iz jesenskega dela sezone, ko so na šestih zaporednih tekmah iztržili zgolj točko. Trenutna serija z zgolj osvojeno točko traja pet tekem, točkovni post pa se tudi po zaslugi uspešnejših rezultatov konkurence odraža na lestvici. Ljubljančani so se znašli v zahtevni poziciji, ki jo bodo skušali izkoristiti tudi Beltinčani, ki pravtako še čakajo na prvo zmago v drugem delu prvenstva. Prekmurci so nazadnje brez zadetkov remizirali s Krko ter se tako pobrali po visokem porazu v Lendavi. Varovanci Zlatka Gaborja želijo v Šiški ponoviti septembrski dosežek, ko so se v dvoboju z Ilirijo razveselili ene od dveh domačih zmag. Ljubljančani so se domov vrnili s petardo v svoji mreži.

 

Sobota, ob 16.00: JADRAN DEKANI - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: Joel Osikel (Jadran)

Sežanci po skoku na vrh lestvice pričenjajo serijo treh obračunov s primorskimi tekmeci. Četa Andreja Razdrha niz primorskih derbijev pričenja v Dekanih, kjer so se to pomlad že opekli Novomeščani in Radomljani. Nogometaši Tabora so se prav ob pomoči Jadrana povzpeli na prvo mesto, saj je ekipa trenerja Nedžada Okčića odščipnila točko Radomljam, Sežanci pa so z golom Kebeja ugnali Brežice. »Pesjani« so na treh tekmah nadaljevanja sezone še neporaženi, s petimi točkami so se povzpeli na 13. mesto, še uspešnejši pa je niz Kraševcev. Tabor po zimskem premoru še ni oddal točke, rdeče-črni pa bodo v slovenski Istri lovili že šesto zaporedno zmago. Sežanci so eno od 13 zmag vknjižili tudi v septembrskem spopadu z Jadranom, ki so ga premagali s 3:1, enega od 18 zadetkov pa je dosegel že omenjeni Papa Ibou Kebe. Kdo se bo veselil v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB - AŠK BRAVO
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Nogometaše Brava zaključno dejanje druge tretjine prvenstva čaka v začetku aprila, ko se bodo udarili z Rogaško, Ljubljančani pa v soboto odhajajo na bližnje gostovanje v Dob. Že ob pogledu na lestvico se lahko nadejamo zanimive nogometne predstave, saj Dobljani zasedajo peto mesto, še dve poziciji višje pa so s tekmo manj Ljubljančani. Rumeno-modri so prosti vikend izkoristili za skok v hrvaško prestolnico, kjer so s 3:2 izgubili z Rudešem, na dveh tekmah nadaljevanja 2. SNL pa so zabeležili dve zmagi. Bravovci so uvodoma z nekaj težavami premagali Brežice, nato pa slavili še v Biljah. Skromnejši je pomladanski izkupiček Dobljanov, ki so iz treh tekem iztržili štiri točke, po remiju in porazu pa so na zadnji preizkušnji premagali Ankaran Hrvatine. Jeseni so se minimalne zmage po avtogolu Luke Gučka veselili Ljubljančani, kdo bo v soboto boljši pred kamero NZS?

 

Nedelja, ob 16.00: KALCER RADOMLJE - BRDA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Gašper Trdin (Radomlje)

Edina nedeljska preizkušnja bo odigrana v Radomljah, kjer bodo gostovali briški fantje. »Mlinarji« ne morejo biti zadovoljni z razpletom zadnjih dveh tekem, saj so po porazu s Taborom zgolj remizirali v Dekanih in po točki vodstvo prepustili Sežancem. Muamer Vugdalić je v Istri ostal še brez Gašperja Trdina, rumeno-črni pa se v spopad z Brici podajajo po tem, ko so »vinarji« svojo samozavest okrepili s petimi zadetki v mreži Ilirije. Rdeče-črni so v nadaljevanju sezone še neporaženi, s petimi osvojenimi točkami pa so se vsaj za krog znebili tudi zadnjega mesta, na katerega so izrinili že omenjeno Ilirijo. Primorci bodo pod vodstvom novega stratega Alena Šćulca iskali recept za novo presenečenje, z novo učinkovito predstavo pa bi potrdili, da so med zimskim tekmovalnim premorom prebudili napad. Lahko briška četa zaplete položaj Radomljanov?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA