02.05.2021 | 2. SNL
Dob in Krka izgubila, Radomlje še povečale naskok

Radomlje so z minimalno zmago v Kranju še povečale naskok pred Dobom in Krko. Novomeščani so v Lendavi doživeli tesen poraz, oslabljeni Dobljani pa so že v petek klonili v Biljah.

Ravenčani so v Vipolžah zabili tri zadetke, prvega v 25. minuti, ko je v polno meril gostujoči kapetan Tadej Trdina. Z osmimi zadetki najboljši strelec Fužinarja je postavil izid prvega polčasa, v nadaljevanju pa je zmago gostov potrdil Edi Horvat. Hrvat je bil prvič natančen v 74. minuti, tri minute pred koncem rednega dela srečanja pa je izkoristil še strel z bele točke.


Dob, ki je v Biljah pogrešal Kristijana Šipka, Žigo Repasa, Alberta Račića in prvega vratarja Matica Čretnika, med prijavljenimi rezervisti pa je bil tudi nekdanji vratar Dejan Milić, je na Primorskem doživel visoko poraz. Biljenci so povedli v osmi minuti, dobljansko mrežo je s strelom z vrha kazenskega prostora načel Danijel Šturm. V 35. minuti, po daljšem obleganju gostujočega kazenskega prostora, je bil s podobnega položaja uspešen še Nejc Doplihar, ki se je v uvodu drugega polčasa podpisal pod zadetek za 3:0. Kapetan domače ekipe je po prodoru Romaria Cekaja izkoristil povratno podajo in z 11 metrov matiral Gašperja Tratnika. Šest minut zatem se je drugega zadetka na srečanju veselil tudi Danijel Šturm, ki je neubranljivo sprožil z leve strani in žogo z diagonalnim udarcem poslal v daljši kot dobljanskega vratarja. Po uri igre je piko na i domači zmagi postavil še Tin Matić, ki je bil po globinski podaji Šturma prehiter za obrambo modrih, Tratnika pa je premagal s strelom ob oddaljenejši vratnici.


Petkovega poraza Dobljanov dan kasneje ni izkoristila Krka, ki je gostovala v Lendavi. Nogometaši Nafte, ki so v sredo pošteno namučili že ljubljansko Olimpijo, so do zmage in treh točk prišli že v prvem polčasu. Tekla je 20. minuta tekme, ko je Dominik Drk žogo hitro popeljal pred kazenski prostor Dolenjcev. Hrvaški vezist je skušal najti Jako Bizjaka, a je podajo prestregel Lovro Vrandečič. Do "nikogaršnje" žoge je na črti kazenskega prostora prišel prav Drk in jo z natančnim in močnim udarcem pospravil v desni kot Denisa Pintola. Izid se v nadaljevanju tekme ni več spremenil, Lendavčani pa so se z zmago znova vključili v igro za drugo mesto, do katerega jih ločijo še štiri točke.


Pomoč Biljencev in Lendavčanov so izkoristili Radomljani, ki so se pred kamerami Sportkluba udarili s Triglavom. Tako kot v Lendavi, je tudi Kranju padel zgolj en zadetek. V 48. minuti dvoboja ga je v domačo mrežo dosegel Zvonimir Blaić in rumeno-črnim zagotovil minimalno prednost. Le-to so "mlinarji" zadržali vse do konca tekme, pet krogov pred koncem sezone pa imajo pred Dobom in Krko že devet točk prednosti.


Zgolj en zadetek je odločil tudi obračun Jadrana in Šmartnega, ki sta se pomerila v drugem krogu skupine za obstanek. Zmagovalca je šest minut pred koncem rednega dela srečanja odločil Žan Bešir in z novo zmago razveselil privržence Dekančanov. Primorci so z 21 točkami deveti, Šmarčani so zbrali devet točk manj in ostajajo v nevarnih vodah.


V prestolnici burje sta se srečala Primorje in Krško. V prvem polčasu sta mreži mirovali, v nadaljevanju dvoboja smo dočakali tri zadetke. Po zaslugi Reneja Šolaje so v 59. minuti povedli gostitelji, ki pa prednosti niso znali zadržati. Posavci so se prebudili v zaključni fazi obračuna. V 74. minuti je izenačil Sebastian Lesjak, v drugi minuti sodniškega dodatka pa je za popoln preobrat zadel Josip Krznarić. Še pet minut prej je najstrožjo kazen Krčanov odbil Primož Bužan, enajstmetrovko pa so po vodstvu Krčanov zapravili tudi gostitelji. Strel Amela Džuzdanovića je zaustavil Jure Ribič. Sinovi burje ostajajo pri 12 točkah, zasedba s krškega Gubca ima na svojem računu devet točk več.


V večernem sobotnem terminu so se pomerili še Brežičani in Velenjčani, ki so se domov vrnili z visokim porazom. Brežice so se s štirimi doseženimi zadetki povsem približale Dobu in Krki, ki bežita le še za točko. Velenjčane je s "hat-trickom" pokopal bivši knap Berat Bečiri, ki je barve Rudarja branil jeseni. Bečiri je velenjsko mrežo načel v 27. minuti, pet minut zatem je izid polčasa postavil Gaber Petric, v nadaljevanju tekme pa je Bečiri zadel še dvakrat.


Sedemnajsti. krog 2. SNL sta z nedeljsko tekmo zaprli ekipi Drave in Beltincev, Ptujčani pa so se razveselili izjemno pomembne zmage. Gostitelje je v 15. minuti v vodstvo popeljal Malik Bah, štiri minute kasneje je prednost podvojil Fran Šlamberger. Prekmurci so se približali z golom Mitje Mauka, ki je bil natančen v 37. minuti. Vse do zaključne faze srečanja ni bilo novih zadetkov, Štajerci pa so za mirnejšo končnico tretjič zadeli v 82. minuti. V polno je meril Leon Martinčević. Drugoligaški prvenec Tilna Klobosa v 87. minuti ni zadostoval za vsaj točko Beltinčanov.


Drugoligaški prvenstvo se s tekmami 18. kroga nadaljuje že med tednom. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA