21.11.2022 | U21
Brez zadetkov v Fazaneriji

Slovenska reprezentanca do 21 let je v Murski Soboti remizirala z vrstniki iz Bolgarije z 0:0 (0:0).

Prijateljska tekma:

Slovenija U21 – Bolgarija U21 0:0 (0:0)

Glavni sodnik: Luka Bilbija (BiH)
Strelci: /

Slovenija: Turk, Ilenič, Feratović, Jevšenak, Antolin, Sešlar, Ratnik, Strajnar, Perc, Cipot, Vipotnik
Bolgarija: Hristov, Cenov, Aleksandrov, Djulgerov, Stankov, Kolev, Penčev, Černev, Zlatev, Stojanov, Andrejev

Po uvodnem otipavanju so prvi zapretili Slovenci. V 12. minuti je Ilenič pred gostujoča vrata poslal nizek predložek, ki ni našel svojega cilja, zato pa je do odbitka prvi prišel Vipotnik, sprožil, a je bil vratar na mestu.

Bolgari so s precej nenevarnim poskusom odgovorili v 15. minuti. Nekaj trenutkov zatem je na robu kazenskega prostora padel Cipot, ki je prosti strel izvedel kar sam in skušal Andrejeva presenetiti z neposrednim poskusom proti golu, a je bolgarski čuvaj mreže ostal zbran.

Cipot je bil v ospredju tudi v 18. minuti, ko ga je Vipotnik povsem osamljenega našel pred bolgarskimi vrati. Vezist Mure je žogo slabo zadel in jo poslal prek vrat. V 27. minuti je po levi strani stekla čudovita akcija, ki pa je Sešlar ni znal okronati z zadetkom. Do odmora nismo več videli večjih priložnosti; Bolgari so uspešno umirili igro.

Na začetku drugega polčasa so bili varovanci Milenka Ačimovića, ki je situacijo pozneje (precej posrečeno) reševal z menjavami, manj razpoloženi. Resneje so zapretili po dobri uri igre, ko je iz kota podal Pišek. Z glavo je sprožil Ratnik, bil zelo blizu zadetku, žogo pa je nato v mrežo neuspešno skušal pospraviti še Flakus Bosilj.

V 69. minuti je lepo preigraval Cipot, vendar je bil njegov strel prešibak, da bi ugnal danes odličnega Andrejeva. Tik pred koncem je najprej nevarno prodiral Saitoski, v naslednji akciji, ki se je izkazala za zadnjo na tekmi, pa je bil v glavni vlogi znova Tio Cipot, ki je stresel vratnico.

V soboški Fazaneriji so se Slovenci izkazali za kakovostnejše tekmece, ki pa premoči niso znali potrditi z zadetkom. Na drugi strani so bili Bolgari povsem nenevarni in srečanje se je končalo z najbolj osovraženim nogometnim izidom.

Milenko Ačimović: "Glave so še vroče, potrebna je analiza. Fantje se še vedno lovijo, uigravajo. Če pogledam v celoti, sem zadovoljen, še bolj pa bi bil, če bi zmagali, vendar enostavno nismo znali izkoristiti priložnosti – upam, da se nam bo to kje povrnilo. Odigrali smo tri tekme, na katerih so se fantje izkazali. Še posebej so me navdušili fantje, ki so prišli s klopi in dvignili igro v drugem polčasu. To je še en uspeh te nove skupine. Fantje se zdaj vračajo v klube, upam, da se vrnejo zdravi in da se jedro ekipe obdrži."

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA