21.03.2024 | U21
Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance

Nogometna reprezentanca Slovenije do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti vstopila v drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 

Ekipa selektorja Milenka Aćimovića je jeseni dobila tri od štirih kvalifikacijskih preizkušenj v skupini H. Mladi Slovenci so se septembra prve zmage razveselili prav v obračunu s petkovimi nasprotniki, ki so jih v Sarajevu premagali po preobratu v režiji Tjaša Begića in Tia Cipota. Po domačem porazu s Francijo, ki ima po štirih krogih na svojem računu ravno tako devet točk, je oktobrski ciklus postregel z dvema zmagama. Na Cipru je že v prvem polčasu dvakrat v polno meril Tio Cipot, zmago pa je potrdil David Flakus Bosilj, nekaj dni kasneje pa je v Fazaneriji za zmago proti Avstriji zadel še Svit Sešlar.

Selektor Milenko Aćimović tudi tokrat računa na omenjeno zasedbo nogometašev, ki so se jeseni vpisali med strelce, na prvotnem seznamu pa je prišlo do ene spremembe. Mark Strajnar po izključitvi na tekmi z Avstrijo nima pravice nastopa, zaradi poškodbe Martina Pečarja je bil naknadno vpoklican Nick Perc, preostali pa so po besedah Aćimovića nared za nastop.

"Ekipa deluje zelo dobro, že od prvega dne. Ne samo v tokratni akciji, dobro delujemo že od prve kvalifikacijske tekme, že od pripravljalne tekme s Finsko. Na igrišču vlada prava vnema, vzdušje pa dela rezultat, ki ga imamo. Fantje so motivirani, želijo si zmage in radi igrajo za reprezentanco. To so pokazali že večkrat. Iz našega števila zbranih točk pa je razvidno, da so tudi dobra ekipa. Nadaljujemo s svojo igro in sistemom, ni veliko časa za uigravanje, s celotno ekipo smo opravili dva treninga. S fanti sem že leto in pol, vedo, kaj si želim od njih. Zelo dobro izpolnjujejo dogovorjen taktični načrt. Tudi tokrat si želimo zmagati, verjamem pa, da so fantje sposobni še enkrat premagati BiH in osvojiti tri točke," poudarja Aćimović.

Vrnitve na zelenico domače Fazanerije se veseli tudi Tio Cipot, ki je pohvalil odlično vzdušje v ekipi: "Smo v dobrem položaju, moramo pa jemati tekmo po tekmo, vsaka je zgodba zase. Kar smo naredili do sedaj, je zdaj že preteklost, gledamo naprej, proti naslednji tekmi. Dvoboj z BiH je pomemben tako kot vsi ostali. Dobro smo se pripravili na tekmeca, ki smo ga v Sarajevu že premagali. Verjamem, da bomo tudi tokrat uspešni in bomo osvojili tri točke. Vedno pravim, da Fazanerija nikoli ne razočara, menim, da tudi tokrat ne bo."

Petkov dvoboj mladih reprezentanc Slovenije ter Bosne in Hercegovine se bo v Fazaneriji pričel ob 18. uri, tudi s prenosom na Sportklubu. Cena vstopnice znaša 8 evrov, otroci do 14 let imajo prosti vstop. 

SLOVENIJA U21 - SEZNAM POVABLJENIH NOGOMETAŠEV ZA TEKMO Z BIH:

Žan Luk Leban (Farsley Celtic/ANG), Lovro Štubljar (Domžale), Martin Turk (Parma/ITA), Nejc Ajhmajer (Celje), Jan Đapo (Domžale), Mitja Ilenič (New York City/ZDA), Srđan Kuzmić (Viborg/DAN), Nino Milić (Celje), Marcel Ratnik (Olimpija), Anel Zulić (Viborg), Žan Jevšenak (Benfica/POR), Sandro Jovanović (Aluminij), Enrik Ostrc (Helmond/NIZ), Marcel Lorber (Maribor), Nick Perc (Domžale), Jošt Pišek (Domžale), Svit Sešlar (Eyüpspor), Adrian Zeljković (Spartak Trnava/SVK), Tjaš Begić (Parma/ITA), Marko Brest (Olimpija), Tio Cipot (Spezia/ITA), David Flakus Bosilj (De Graafschap/NIZ), Nejc Gradišar (Fehervar/MAD).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA