27.03.2019 | 2. SNL
Bravo v Dob po nadaljevanje niza

Dvajseti krog 2. SNL je prejšnji konec tedna ponudil sedem srečanj, saj se bo Brava zaradi reprezentančnih obveznosti svojih nogometašev z Rogaško pomeril v začetku aprila. Prav dvoboj Brava boste lahko v 21. krogu spremljali v prenosu na spletni strani NZS, Ljubljančani gostujejo v Dobu.

Nogometaše Brava zaključno dejanje druge tretjine prvenstva čaka 3. aprila, Ljubljančani pa v soboto odhajajo na bližnje gostovanje v Dob. Že ob pogledu na lestvico se lahko nadejamo zanimive nogometne predstave, saj Dobljani zasedajo peto mesto, še dve poziciji višje pa so s tekmo manj varovanci ljubljanskega stratega Dejana Grabiča. Rumeno-modri so na dveh tekmah nadaljevanja 2. SNL zabeležili dve zmagi, uvodoma so z nekaj težavami premagali Brežice, nato pa slavili še na zahtevnem gostovanju v Biljah.

Bravovci so prosti vikend izkoristili za skok v hrvaško prestolnico, kjer so s 3:2 izgubili z Rudešem. Ljubljančani so se z zadnjo ekipo hrvaške prvoligaške druščine udarili brez četverice standardnih nogometašev, saj je bil David Brekalo del mlade izbrane vrste, Domen Gril, Almin Kurtović in Žan Trontelj pa so z mladinsko reprezentanco lovili uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Skromnejši je pomladanski izkupiček Dobljanov, ki so iz treh tekem izvlekli štiri točke, po remiju v Beltincih in tesnem porazu z Dravo pa so na zadnji preizkušnji premagali Ankaran Hrvatine. Obračuna na koprski Bonifiki je ponudil vsega en zadetek, Dobljani pa so na potrditev točk čakali vse do izdihljajev srečanja. Edini zadetek je namreč padel v 86. minuti, ko je domačo mrežo zatresel Žiga Avbelj. Moštvo Nenada Toševskega se je z zmago povzpelo na peto mesto, tretji Bravo je ob tekmi manj zbral pet točk več.

Modri še čakajo na prvi skalp Brava, ki je dobil dva od treh drugoligaških spopadov. Jeseni so se minimalne zmage po avtogolu Luke Gučka veselili Ljubljančani, kdo bo v soboto boljši pred kamero NZS? Srečanje v Dobu se bo pričelo ob 16. uri.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2018 | 2. SNL
    Bravo z zmago na zaostali tekmi skočil na prvo mesto
    Drugoligaši bodo v soboto in nedeljo odigrali srečanja devetega kroga, z današnjo tekmo v Ljubljani pa je zaključen tudi šesti krog prvenstva. Bravo je premagal ekipo Doba in se zavihtel na vrh ligaške razpredelnice.

DELI NA