13.03.2019 | 2. SNL
Bravo v Bilje

Drugoligaši so konec minulega tedna zakorakali v drugi del prvenstva. Nogometaši Radomelj, Brava in Tabora, vodilne trojice, so pomlad odprli z zmago. Radomljane in Sežance v 19. krogu čaka medsebojni obračun, Ljubljančani pa bodo gostovali v Biljah.

Biljenci in Ljubljančani bodo s sobotnim dvobojem odprli spored 19. kroga drugoligaškega prvenstva, srečanje črno-belih in rumeno-modrih pa si boste lahko ogledali tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Kot že zapisano, so v pomlad s precej boljšim položajem zakorakali pri Bravu, ki na lestvici zaostaja zgolj za vodilnimi Radomljami, na Primorskem pa se soočajo z drugačnim položajem. Novinec v drugoligaški druščini spada med moštva, ki ga v nadaljevanju sezone čaka boj za obstanek v drugem razredu slovenskega nogometa.

Četa Sandija Valentinčiča je jeseni nabrala 18 točk, pet več od zadnjih Brežic in Brd, kar je zadostovalo za 12. mesto. Točkovni izkupiček se po uvodni preizkušnji pomladi ni spremenil, saj so Biljenci klonili na koprski Bonifiki. Primorski spopad je pripadel Ankarančanom, gledalci pa so ob štirih zadektih - trije so končali v biljenski mreži - videli še tri izključitve. Pri gostih sta pordečela Kevin Humar in Nejc Doplihar, ki bosta, tako kot Luka Batič, tekmo z Bravom spremljala na tribuni.

Biljenski publiki se bosta v soboto prvič predstavila Mathias Oyewusi in Geancarlo Slaviero, ki sta med pripravami pridno tresla mreže nasprotnikov. Nigerijca in Brazilca z italijanskim potnim listom čaka pomembna vloga, saj so imele Bilje že jeseni obilico težav z doseganjem zadetkov, z zgolj 13 doseženimi goli pa so najskromnejše moštvo prvenstva. S skupno 42 zadetki gre v napadu precej bolje nogometašem Brava, od Ljubljančanov so učinkovitejši zgolj Radomljani.

Moštvo Brava je nove tri zadetke zabila na uvodni pomladanski preizkušnji, a so se rumeno-modri s prenovljenimi Brežicami pošteno namučili. Ljubljančani so do treh točk prišli po preobratu, po hitrem izenačenju sta za zmago v zaključnih minutah zadela David Brekalo in Ovbokha Agboyi. Zasedba iz prestolnice je zadržala drugo mesto in s tremi točkami zaostanka še vedno diha za ovratnik vodilnim Radomljam.

Primorci so poleti v prestolnici prejeli kar pol ducata zadetkov, lahko v soboto popoldne prekrižajo načrte visokoletečim Ljubljančanom?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA