06.03.2019 | 2. SNL
Beltinci in Dob pred kamero NZS

Ljubitelji drugoligaškega nogometa boste lahko tudi v nadaljevanju drugoligaškega tekmovanja uživali v prenosih zanimivih dvobojev. Že v prvem pomladanskem krogu si boste lahko ogledali dva neposredna prenosa, v nedeljo se bodo pred kamero NZS udarili Beltinčani in Dobljani.

Pred vstopom v nadaljevanje prvenstva precej bolje kaže Dobljanom, ki so ob Novomeščanih najlepše presenečenje jeseni. Modri zasedajo peto mesto, na zimski premor pa so se odpravili s 30 točkami. Četa Nenada Toševskega tako lahko še vedno meri tudi na najvišje mesta, saj vodilni Radomljani bežijo za šest točk, še polovico manjša je razlika do Brava in Tabora. Beltinčani, ki so se poleti prebili v drugi rang slovenskega nogometa, so v 17 krogih nabrali 20 točk, potem ko so po vmesni krizi uspešno sklenili jesenski del prvenstva, saj so na zadnjih štirih tekmah slavili kar trikrat.

Kljub uspešnemu zaključku jeseni se v Beltincih med tekmovalnim premorom niso izognili spremembam. Rumeno četo je zapustilo pet nogometašev, beltinški strateg bo najbolj pogrešal Jerneja Trstenjaka in Luko Ciglariča, s skupno 11 zadetki prva strelca ekipe. Še posebej pomemben je bil učinek Trstenjaka, ki je enega od sedmih golov dosegel tudi na tekmi v Dobu, kjer so Prekmurci še nekaj minut pred koncem tekme zaostajali z 2:0, na koncu pa so iztržili točko.

Čeprav so Dobljani v dvoboju z Beltinci iz rok izpustili praktično že dobljeno tekmo, so bili »roletarji« jeseni usodni za nekaj favoritov. V Dobu so pokleknili nogometaši Tabora in Nafte, mladi Dobljani pa so slavili tudi na Ptuju. Nenad Toševski je s svojimi sodelavci poleti pošteno pomladil ekipo, igra Doba pa močno sloni na plečih domžalskih mladcev, med katerimi so največ bremena nosili Luka Guček, Gašper Hrovat, Lovro Vrandečič in Gaber Petric, s sedmimi zadetki prvi strelec moštva. Domžalčani so spomladi posodili še Blaža Urha, ki je eden od redkih novincev v modri slačilnici.

Zgolj dva novinca so predstavili tudi Beltinčani, ki sta se jim pridružila dobra znanca drugoligaških zelenic Tim Golob in Alana Hočevar, ki je v Sloveniji nazadnje igral prav za Dob, v domovino pa se vrača po epizodi na Norveškem.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA