08.06.2023 | U21
Aćimović predstavil seznam za Finsko

Slovenska reprezentanca do 21 let bo 20. junija ob 17.00 v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odigrala prijateljsko tekmo s Finsko. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam vpoklicanih igralcev, ki se bodo zbrali 16. junija v Kranjski Gori, kjer bodo tudi trenirali.

»Gre za specifičen termin po koncu klubske sezone, tako da fantje zagotovo ne bodo še optimalno pripravljeni. S tistimi, ki si kruh služijo v tujini, smo se dogovorili, da v vmesnem obdobju trenirajo individualno, medtem ko bodo predstavniki slovenske lige imeli v nogah že nekaj treningov. Na spisku je nekaj novih obrazov iz selekcije do 19 let, žal pa zaradi situacije v klubu ne bo zraven Mitje Ileniča,« razloži slovenski selektor, ki se je pri izboru naslanjal tudi na izkušnje iz marčevskih priprav v Turčiji.

»V Turčiji smo odigrali dve popolnoma različni tekmi. Proti Slovaški smo morda odigrali celo najboljšo tekmo s to generacijo, medtem ko se proti Azerbajdžanu ni izšlo po naših načrtih. Ne glede na vse, ocenjujem, da je bil ta poraz dobrodošel, saj se je zgodil na prijateljski tekmi in verjamem, da se bomo iz njega nekaj naučili,« doda Aćimovič, ki bo septembra fante popeljal v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025.

Slovenija nastopa v kvalifikacijski skupini H, kjer so še izbrane vrste Bosne in Hercegovine, Francije, Cipra in Avstrije. Junijski pripravljalni obračun s Finsko bo tako zadnji test za naše mladeniče pred pričetkom kvalifikacij. »V vsako tekmo se je potrebno podati z maksimalnim pristopom in dati vse od sebe. Le tako lahko računaš na pozitiven rezultat, saj te sicer lahko vsak nasprotnik hitro kaznuje. Fince smo skupaj s strokovnim štabom analizirali in spoznali, da gre za kakovostno, zelo kompaktno in čvrsto ekipo. Njihovi nogometaši so v tekmovalnem ritmu, saj finsko prvenstvo še traja, definitivno pa so premagljivi. Če bomo pravi, sem prepričan, da bomo po koncu tekmi zadovoljni z rezultatom,« zaključi legendarni vezist slovenske reprezentance.

Seznam vabljenih igralcev:

Martin Turk (Sampdoria / ITA), Žan Luk Leban (Everton / ENG), Samo Pridgar (Maribor), Tjaš Begić (Vicenza / ITA), Srđan Kuzmić (Mura), Vid Koderman (Koper), Luka Baruca (Gorica), Marko Brest (Aluminij), David Flakus Bosilj (Bravo), Nejc Ajhmajer (Celje), Mark Strajnar (Domžale), Jošt Pišek (Domžale), Emir Saitoski (Domžale), Aljaž Antolin (Maribor), Anel Zulić (Radomlje), Rene Rantuša Lampreht (Rogaška), Nejc Gradišar (Rogaška), Adrian Zeljković (Tabor Sežana), Amir Feratović (Benfica / POR), Žan Jevšenak (Benfica / POR), Tio Cipot (Spezia / ITA), Marcel Ratnik (Olimpija), Svit Sešlar (Olimpija).


Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.09.2023 | U21
  Francozi premočni za Ačimovićevo četo
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025, ki ga bo gostila Slovaška, danes izgubila doma v Kopru proti zasedbi Francije, ki jo vodi nekdanji reprezentančni napadalec Thierry Henry. Mladi Francozi so slavili z izidom 0:4 (0:1).
 • 11.09.2023 | U21
  Na Bonifiki z mlado reprezentanco Francije
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška, odprla s pomembno zmago v Sarajevu. Naslednji tekmec Slovencev bodo Francozi, ki kvalifikacije pod vodstvom Thierryja Henryja pričenjajo prav pri nas, na koprski Bonifiki.
 • 07.09.2023 | U21
  Po preobratu dobili uvodno tekmo kvalifikacij
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je po preobratu dobila otvoritveno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. V Sarajevu sta za tri točke v razmaku štirih minut zadela Tjaš Begić in Tio Cipot, Slovenci se bodo v ponedeljek v Kopru pomerili še s Francozi.
 • 06.09.2023 | U21
  V prestolnici BiH za prve točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025
  Mlada reprezentanca Slovenije s tekmo proti Bosni in Hercegovini pričenja kvalifikacijske boje za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška. Dvoboj na sarajevski Grbavici se bo pričel ob 18:45.
 • 05.09.2023 | U21
  Mlada reprezentanca odpotovala v Sarajevo, Jevšenak optimističen pred začetkom kvalifikacij
  Reprezentanca Slovenije do 21 let se od nedelje v Čatežu pripravlja na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo septembra pomerila z Bosno in Hercegovino ter Francijo, ki jo bo gostila v Kopru.
 • 29.08.2023 | U21
  Aćimović razkril seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi z BiH in Francijo
  Reprezentanca Slovenije do 21 let pričenja s kvalifikacijskimi boji za evropsko prvenstvo 2025. Mladi Slovenci bodo 7. septembra na sarajevski Grbavici gostje Bosne in Hercegovine, 11. septembra pa se bodo na koprski Bonifiki pomerili s Francijo. 
 • 20.06.2023 | U21
  V jesenske kvalifikacije z zmago
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred jesenskim pričetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ugnala finske vrstnike. Ob koncu prvega polčasa je po podaji Svita Sešlarja zadel David Flakus Bosilj.
 • 19.06.2023 | U21
  Pred jesenskim pričetkom kvalifikacij še s Finsko
  Mlada reprezentanca Slovenije s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025 pričenja septembra, selektor Milenko Aćimović pa bo junijski termin izkoristil za pripravljalno tekmo s Finsko.
 • 26.03.2023 | U21
  Mlada reprezentanca izgubila drugo pripravljalno tekmo
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je na drugem pripravljalnem obračunu v Turčiji kljub boljši igri priznala premoč vrstnikom iz Azerbajdžana.

DELI NA